SneeuwPop

Er is sneeuw op komst

Het is winter, komt er ooit nog een Elfstedentocht? Gaat het echt vriezen? Komt de hal in de grond? In dit seizoen hadden we nog geen afgelastingen gehad met tot nu toe prima voetbalweer. Vaak begint de winter pas in dit tijdvak.

Ik vind het mooi om te melden dat bestuurslid Marco Schregardus, en al sinds zijn jeugd tevens amateur weerman, ons via Facebook en deze site op de hoogte houdt van de weergesteldheid en verwachtingen.

Marco geeft daarbij nuttige tips, de afkeuringen en de conditie van de velden etc. Marco keurt samen met de consul de conditie van de velden. Hier moet hij, net als voorheen Jan Middendorp, zijn bed vroeg voor uit. Maar hij doet het graag voor de club en als je de Piet Paulusma van KMD wilt worden, moet je er wel wat voor over hebben. Toch?

 

Blij met onze vertrouwenspersoon

De afgelopen weken was er in de landelijke pers veel te doen over misstanden bij sportverenigingen en dan vooral seksueel misbruik, in dit geval een trainer/coach bij een atletiek vereniging. Bij KMD proberen we ons zo goed mogelijk te organiseren op misstanden. Carin Schaaff heeft vanuit haar werkkring veel ervaring als vertrouwenspersoon. We zijn blij dat zij al drie seizoenen onze vertrouwenspersoon is. of zoals Carin het zelf zegt op onze site “Voel jij je binnen je team niet fijn, omdat je het gevoel hebt te worden buitengesloten of gepest? Zijn er problemen in het contact met je trainer en/of leider of teamlid die je zelf niet met hen durft te bespreken? Zijn er andere problemen, waardoor je je niet altijd goed kan concentreren tijdens de training of een wedstrijd?

Leden, ouders van leden kunnen bij Carin terecht voor informatie, vragen of een gesprek. Uiteraard discreet via vertrouwenspersoon@sv-kmd.nl

Marco Schregardus en Anton Wouters dragen zorg voor de aanvraag en volledigheid voor VOG verklaringen. Aan het kader (bestuur, trainers, coaches, leiders of (jeugd)begeleiders) wordt een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd. Zonder een VOG verklaring kun je geen kaderfunctie bij KMD uitoefenen. Daar zijn we streng in.

 

Conservatief

Nu is de voetbalwereld een conservatieve gemeenschap waar macho gedrag bijna gewoon wordt gevonden. Heel herkenbaar, zeker ook bij KMD; stoer doen, ferme taal, sarcasme en juist een ander naar beneden willen halen, pestgedrag en de uber aap op de rots willen zijn. Helaas, zou ik willen zeggen. Gelukkig is ook hier een verandering in op komst, de jeugd van tegenwoordig is gewend om veel meer met elkaar te delen en geven juist soft skills en competenties in het bedrijfsleven de doorslag. Kwetsbaar durven zijn, uit de kast komen, pestgedrag bespreekbaar maken etc. Het is juist goed om over je gevoelens te praten.

Ook bij KMD werd er in het begin lacherig gedaan dat wij een vertrouwenspersoon hadden of een voorlichtingsbijeenkomst over respect en homo acceptatie organiseerden. In het kader van de bovenstaande geschetste landelijke ontwikkeling ben ik maar wat blij dat we hebben doorgezet en ons in ieder geval op dit vlak hebben laten zien. Daar word je als bestuur wel op aangekeken. Zeker als je het niet doet.   

 

Organiseren

Als bestuur ben je 90% van je tijd voor de club bezig met organiseren of ervoor te zorgen dat de vele taken binnen een vereniging worden uitgevoerd. In mijn stukjes gaat het zeker 80% over de organisatie van KMD. Voor mijn positie als voorzitter schreef ik vaak sappige verhalen over de wedstrijden van “mijn” veteranen elftal. Een hoop onzin natuurlijk en het ging daarin ook zelden over voetbal maar het woord “voetbal” viel tenminste regelmatig. Als ik er aan terug denk bespeur ik bij mezelf ook populistisch gewauwel van het niveau Voetbal Inside. Sorry, ik heb er geen tijd meer voor. Ik word vooral aangesproken als er iets niet is georganiseerd. En er wordt onnoemelijk veel georganiseerd bij KMD; van het jeugdkamp t/m de scheidsrechters. Er worden door alle vrijwilligers hierin fantastische prestaties geleverd. En toch gaat er ook veel mis in die organisatie, stoppen er vrijwilligers, zijn er even niet zo snel vervangers of moeten we taken herverdelen. We slagen er altijd in, het kost even tijd, het doet even pijn maar met alle positieve energie zullen we doorgaan. En ik houd u op de hoogte van de ontwikkelingen.

 

Ontwikkelingen

Even in een sneltreinvaart, nieuw georganiseerde zaken; op de patio komt dankzij Tim But, Jan Wiegers en Dirk Hanemaaijer een set dakplataan bomen die als een natuurlijke parasol moet gaan werken en waar je gezellig omheen moet kunnen zitten. Een lang gekoesterde wens van vele leden gaat hierbij in vervulling. Er zijn gesprekken gaande met kandidaat bestuursleden en Iris Willemse heeft met succes haar plannen aan het bestuur gepresenteerd voor aanpassingen in de bestuurskamer en “de dart hoek”. En pak de agenda er bij voor de volgende evenementen: 16-3 de eerste editie van “running the bar” KMD3 heeft de kick off “voor feest in de kantine voor alle leden op zaterdagmiddag”. Jeugdfeest O13-O15 op 25 januari as, Blijven Hangen na KMD – Verburch op 2 februari as. De PubQuiz is op 30 maart as. en de KMD reünie vanwege het 80 jarig bestaan is op vrijdag 26 april as. De medewerkers-avond is dit jaar op zaterdag 1 juni as. en het All Stars Toernooi op 15 juni.

En als J/M O11-15 mag je het KMD Jeugdkamp van 21 t/m 23 juni natuurlijk niet missen.

 

Niet te missen; noodkreet, help ons in de keuken

Wij zijn zuinig op onze vrijwilligers en willen er nog meer verwelkomen. Al onze wervende uitingen worden door “huis ontwerper” Thomas vd Schoor gecreëerd. Zo moeten we echt aan de bak voor uitbreiding van het aantal “keuken hulpen”. De hulpkreet is te zien in de hal, de toiletten, op Facebook, de balie van de bar etc. niet te missen. Voordat we “drastische maatregelen” moeten nemen, proberen we het nog één keer met deze campagne. Met Thomas is het altijd fijn brainstormen en hebben we al vier stellingen voor de komende ledenvergadering: (1) we sluiten in de ochtend de keuken (2) we krijgen wel respons op onze oproep en kunnen met voldoende vrijwilligers, stagiaires etc. door draaien (3) we gaan uitbesteden aan een commerciële partij om van het gezeur af te zijn of (4) we halen een top kok binnen en gaan ook maaltijden verstrekken en op deze wijze weer extra inkomsten genereren. Voetbalclub “de Ster” en v.v. Quick zijn hier lichtende voorbeelden in.

Mijn voorkeur heeft optie (2), maar niet schrikken als we dit jaar een keer het bordje “keuken gesloten” ophangen en dan aankomen van “wir haben es nicht gewusst” en waarom heb je dat niet georganiseerd voorzitter!

 

Voetbal

Gelukkig heeft de bal, ondanks een aantal afkeuringen, weer gerold deze zaterdag. Ik was zelf niet aanwezig bij de wedstrijd van ons vlaggenschip, maar heb me uitgebreid laten informeren. Het was “Dylan time”. Dylan Arbouw en Dylan Groen 2x zorgden er met hun doelpunten voor dat er bij MVV’27 een 1-3 eindstand op het scorebord stond. De punten mee naar Wateringen en een goed begin van de 2e competitie helft. “We” gaan goed zo. Volgende week speelt het 1e team uit tegen Hercules, als de hal tenminste uit de grond blijft, de weermannen ons goed gezind zijn. Houdt Piet Paulusma, Marco Schregardus etc. in de gaten.

 

Maak er een mooie week van.

 

Peter van den Berg, voorzitter sc KMD

image1 image1
IMG_2121 IMG_2121
IMG_2127 IMG_2127