Kerst

Geen boodschap

8 jongemannen begonnen in 1939 de club. 79 jaar later staat de teller op 800 leden. Dat is toch fantastisch? We zijn als club gezond en springlevend. Geen rare bokkesprongen, nooit niet gedaan ook. Geen schulden en waar die zijn aangegaan in het verleden zijn die vanwege een gedegen beleid ingelost. Een club net zo oud als een heel mensenleven en zo als het overal gaat en is; een club met een lach en een traan.

Met elkaar hebben we echt veel tot stand gebracht. Een prachtige locatie en een cultuur die van vader op zoon is doorgegeven en jeugd en kinderen die de kans op KMD krijgen om op te groeien, samen te spelen, samen te werken en het beste uit zichzelf te halen. Ik vind het fantastisch dat de kern van het 1e team van KMD bestaat uit 13 jonge mannen die we al sinds de jeugd aan ons binden. Bij KMD krijg je echt de kans om in het hoogste elftal te spelen omdat we juist in onze jeugd investeren. Dat doen we door beleid te voeren en visie uit te dragen maar bovenal door de jeugd te stimuleren en te motiveren.

Daar is een bestuur, een staf dagelijks, en vele vrijwilligers in ieder geval wekelijks mee bezig. Het afgelopen jaar heb ik veelvuldig over ons bloeiende vrijwilligersbestand met u gesproken. Soms valt het niet mee en zeker in de keuken om de bezetting maar weer elke week rond te breien en wordt door Hans Braber sr. met zijn team “alles” uit de kast gehaald om u te kunnen bedienen van een broodje hete kip etc. Toch hebben we het met 300 vrijwilligers en vooral in de begeleiding van de jeugdteams, goed voor elkaar. Daar zijn we trots op en daar danken we, als bestuur, al die vrijwilligers ook voor. Alleen door u kan KMD in zijn huidige structuur blijven voortbestaan.

 

Het is belangrijk dat u de club doorgeeft aan een volgende generatie en dat is hard werken want de samenleving verandert razendsnel. Het individualisme, het consumentisme, de oprukkende verzakelijking, de verschraling van ons sociale bestel, de oppervlakkigheid in de huidige samenleving vormen een serieuze bedreiging voor onze sociale samenhang en dus ook onze club. Daar zijn in Den Haag vele voorbeelden van. Roemruchte verenigingen die uit elkaar vallen. In het Westland en zeker bij KMD hebben we het beter voor elkaar. Maar we kunnen niet stil blijven zitten, we moeten mee, we moeten veranderen en inspelen op de wensen van de huidige generatie en die van deze tijd.

 

Willen we succesvol kunnen zijn in het voortbestaan van de club, dan is het belangrijk om een tegenhanger te zijn van “het zakelijke” dat u dagelijks tegenkomt binnen uw werkkring. U hoort de hele dag al wat u “moet” doen, wat uw “target” is en dat u meer moet doen in minder tijd. U voelt de druk om te presteren als het ware.

Bij onze club komt u om te ontspannen, te sporten en vooral om plezier te hebben. In onze benadering draait het om mensen, om u en vertrouwen in elkaar. Het gaat om “verbinden”,  een vriendelijke manier van omgang, respect naar anderen toe en vooral elkaar aanspreken over de uitvoering van ons beleid. Onze kernwaarden dus.  U vindt alle info hierover terug op de site

 

Nieuwe schoenen

Jezelf opnieuw uitvinden, geldt ook voor KMD. We zijn niet meer Klein, we groeien, we zijn inmiddels middelgroot en dat geeft andere uitdagingen. Bestuurlijk worden we steeds volwassener. Een goede mix tussen jong en oud en we bruisen van de plannen en de ambitie.

Het pand is aan een nieuw jasje toe. Voor 2019 staat er een groot onderhoud gepland, de bestuurskamer wordt aangepakt, de darthoek in de kantine en het veel besproken pannaveld gaat er, nu de vergunningen rond zijn, komen. Zo gaan we ieder jaar stap voor stap vooruit.

En het wordt tijd voor nieuwe schoenen. Na de zomer komen er ruim 20 jeugdspelers over en daar zitten grote talenten bij die aan de poort van de selectie komen rammelen. Er zal ververst en vernieuwd worden. We zijn geen calimero club meer en zullen meer ambitie uitstralen, maar wel op “eigen kracht” en altijd vanuit het perspectief van onze eigen jeugd. Daar horen ook weer nieuwe bestuurders bij, die zich herkennen in het uit te voeren beleid en met hun kennis en kunde een bijdrage willen leveren waar ze later met trots op kunnen terugkijken.

 

Trots

KMD is een club van mensen en het moet vooral ook over die mensen gaan. Ik sprak afgelopen donderdagavond met Theo van de Wetering. Theo heeft tot zijn 44e jaar in onze hoofdmacht gespeeld en is ook de zoon van één van de oprichters. Theo’s zoon en twee dochters zijn actief in KMD1 en in het Rosé Olé team. Ze zijn inmiddels getrouwd of hebben verkering met een KMD-er en het gaat goed, heel goed met het gezin. Theo is inmiddels opa en staat nog elke week op het veld als trainer bij de dames of als vlaggenist bij het 1e team. Theo en ik hebben daarnaast dezelfde hobby; we genieten van een Afflichem Blond, technisch verzorgd voetbal en kwaliteit van het leven. Mooi om te zien hoe Theo en zijn vrouw Lida de club overbrengen op hun gezin. Daar kun je pas echt trots op zijn.

 

80 jaar

Volgend jaar bestaan we 80 jaar. In eerste instantie wilden we daar niet zoveel aan doen of ruchtbaarheid aan geven, want 80 jaar telt eigenlijk niet. Het is 75 jaar – 100 jaar etc. Maar iedere 5 jaar een extra feestje is toch mooi? Dus zo stiekum an komen er toch ideeën van de bestuurstafel. Wat gaan we in het jubileum jaar doen?

Op zaterdag 30 maart 2019 is er de jaarlijkse PubQuiz met veel vragen over 80 jaar KMD, maar ook het hedendaagse nieuws, muziek en overige sport.

Op vrijdagavond 26 april as. is er een reünie voor alle KMD-ers leden en oud-leden, in onze kantine.

Op dinsdag 2 april 2019 komt Nathan Rutjes voor een onderhoudende avond op KMD. U kent hem misschien wel als oud-prof van Roda JC, Sparta met zijn matje en aanstekelijk positieve boodschap. Daar krijgt ook u energie van.

 

Gelukkig Kerstdagen en een Prettig Nieuw Jaar

KMD gaat na deze zaterdag even dicht. Hoewel, op zaterdag 29 december is er de jaarlijkse, en wederom “uitverkochte”, KMD kaartmarathon. Een halve wel te verstaan. Ik ben geen kaarter maar ben graag aanwezig in deze geweldige ambiance. En om de prijsuitreiking en de verloting te doen. Kom gerust langs in de middag. Ik zie u in ieder geval graag op zaterdag 5 januari 2019 op onze nieuwjaarsreceptie. De wedstrijd van 7x7 tegen KMD7 begint om 14.00 uur en de receptie vangt aan om 16.00 uur.

Maar eerst gaat u genieten van de komende dagen met al uw geliefden om u heen. Ik wens u namens het bestuur van KMD, Gelukkige Kerstdagen en een Prettig Nieuw jaar.

 

 

Tot gauw!

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

image1 image1