Vieren

Het leven

Bij KMD vieren we ook het leven en als het even kan, na het sporten, zorgen we ervoor dat we het gezellig hebben met elkaar. In de kantine op zaterdag en ook op donderdagavond. Even nababbelen over de wedstrijd, die van “vroeger” of juist de dingen die ons bezighouden. We zijn immers sociale wezens en dan is het goed je verhaal te kunnen vertellen of de belevenissen van die week door te nemen. Bij KMD leer je ook om op het speelveld als daarbuiten je te uiten. Zo ontstaan vriendschappen en leer je je sociaal op te stellen. Dat komt je hele leven van pas. Op je werk, thuis en dus ook op de voetbalclub.

Donderdag is het clubavond. Alle senioren elftallen trainen die avond. Van de A selectie tot de Veteranen, de dames en de dames 7x7. We zitten gezellig bij elkaar en het is bijna weekend. Het bestuur is er om lopende zaken te bespreken en de oud bestuurders zijn deze donderdagavond zo gewend dat ze nog altijd langskomen. De leiders van KMD 1 en 2, Hans Verschoor en Ton Meijer hadden deze donderdag een Amerikaans broodje voor de selectie gemaakt en doen er alles aan om de selectie als team samen te laten zijn. Het is heel belangrijk om het nuttige (sporten) en het aangename samen te laten vloeien. Immers je kiest ook voor KMD voor de gezelligheid, het kleinere, het knusse, de contacten, het familiaire, de feesten en om het leven met elkaar te vieren.

 

Westlands XI tal

Onze regio heeft ook een team waar de beste voetballers van de Westlandse clubteams in spelen, het Westlands XI tal. Jesse de Waard, Jules Maring hebben er de afgelopen jaren in gespeeld en meerdere KMD-ers in het verleden. Maandag as. komen de voorzitters van de Westlandse clubs bij elkaar om het voortbestaan van het Westlands XI tal te bespreken. De belangstelling van de toeschouwers loopt terug en dekt niet meer de kosten om een profteam te kunnen bekostigen. Wat nu? En hoe nu verder? Ik heb er wel een idee van en ga het standpunt namens het bestuur maandag verkondigen. Wordt vervolgd.

 

Campagne keukenkeepers gevraagd van start

Misschien heeft u de posters en de leaflets in het clubgebouw al gezien, maar we zijn nog steeds dringend op zoek naar keukenprinsen en keukenprinsessen. Help ons en meld je aan bij de bar of Hans Braber sr.

 

JO 13 -3

Aan scheidsrechter coördinator Ruud Fidder vraag ik altijd om elke week een “ander team” te mogen fluiten. Deze week stond de JO13-3 op mijn programma en ik was aangenaam verrast. Ze speelden tegen VDL JO13-1 en het derde van de JO13 is van een behoorlijk niveau hoor. Er werd goed gecombineerd en wat ik altijd belangrijk vind, er wordt positief en rustig gecoacht. Ik geloof niet in schreeuwende mensen langs de kant. Laat de jeugd met plezier spelen en zorg voor een goede sfeer. Dat herkende ik in dit team, jongens die lekker aan het voetballen waren en waar de spelvreugde van afspatte. En het betaalde uit. Ze wonnen met maar liefst 5-2. En ik zag dat het goed in elkaar zat.

 

Sinterklaas

Hij is weer in het land. Sinterklaas, wie kent hem niet. Sinterklaas en natuurlijk zwarte Piet. Zaterdag as. 1 december om 10.00 uur is de Sint weer op KMD en komt ook de zwarte Pieten band. Dit kinderfeest mag je natuurlijk niet missen. Een volle kantine, een mooie aankleding en voor de jongste jeugd heeft Sinterklaas een presentje en misschien wel een mooi verhaal. Ik kijk er weer naar uit om de Goedheiligman te ontvangen.

 

American Red Cup Party

Ik zag de Amerikaanse vlaggen al op de zaterdagochtend in de kantine hangen, maar ik had geen idee wat nu bierpongen was of waar het met dit thema naar toe zou gaan. Ik wist wel dat de feestcommissie haar stinkende best had gedaan en was erg benieuwd. Mijn dochter Marloes wilde ook mee met haar Engelse vriend en diens moeder en die keken ook hun ogen uit. “Wat worden hier een leuke dingen georganiseerd en wat een mooi feest is dit”. Ja daarvoor moet je in Wateringen zijn en niet in Londen. Afijn voor degene, zoals ik, die nog nooit hebben gebierpongt; er staan zes bekers aan weerzijde van het einde van de tafel opgesteld en de kunst is om met een ping pong bal in het bekertje te gooien, die gevuld is met bier. De andere partij moet dan de inhoud opdrinken en de winnaars (tweetallen) gaan door naar de volgende ronde. Met 34 deelnemers werd het een spannende strijd, met veel jolijt. Uiteindelijk wonnen Kirsten Olyhoek en Erika Jongerius van ons Dames Rosé Olé team dit spel. Wat was hun geheim? Rosé met bier geeft plezier? Of kunnen ze heel goed mikken? Vraagt u het ze maar want ze liepen de hele avond het de sjerp “Miss Bierpong 2018” rond. Met twee “live” speakers Peter Schaaff en Remco Soer werd het spel vakkundig aan elkaar gepraat. Zo werd het een topfeest voor jong en oud en hoorde ik de vraag voor een heuse competitie voor 40+ voor de jeugd (met limonade) en dus was het enthousiasme groot en het feest een succes. Hulde aan de feestcommissie!

 

Data

We zijn nog niet uitgefeest! Zet zaterdag 5 januari as. ook in uw agenda. Dan is de Nieuw- Jaarsreceptie op KMD vanaf 16.00 uur en speelt om 14.00 uur traditioneel de Vet Cool tegen 7x7. Op 19 januari as. speelt de KMD band Piccolo Ma Potente op SneeuwPop in het HofPark. Na Nederland3 en de Paap heeft onze band zich dus ook al in de kijker gespeeld bij de programmeurs van WaterPop. Het gaat hard met onze band. Wat is de volgende uitdaging? The Voice? Een heuse CD? Zorg dat je erbij bent.

 

KMD 1

Jongens wat was het koud langs de kant bij Quick Steps, maar wat was het mooi om te zien dat er zoveel supporters op de been zijn om onze jongens aan te moedigen. Ik zag ook de Dames1 langs de kant en bij Quick Steps waren ze blij. Het was “een gekkuhuis”, druk in de keuken en die paar vrijwilligers achter de bar liepen spitsroeden in de rust en na afloop om de consumpties te kunnen aanreiken. Als je 1-1 gelijk speelt, heb je maar een punt en schiet je er op de ranglijst niet veel mee op. Winnen en drie punten schiet pas echt op. Quick Steps speelde op het laatst met 10 man en had vrede met de puntendeling en wij wilden wel winnen maar konden vandaag niet meer scoren dan het geweldige doelpunt van Mitch van de Wetering. Ik vond hem vandaag fantastisch spelen en laat nu onze beste speler al na 30 minuten uitvallen met een blessure. Jammer, er had meer ingezeten. U gaat het ongetwijfeld lezen in het verslag elders op de site. Het is wel altijd gezellig na afloop in de bestuurskamer met die typische Haagse humor waar ik zo van houd. Of Jacobse en Van Es (Van Kooten en de Bie) er zitten. Altijd lachen, maar we hadden liever gewonnen.

Komt u zaterdag as. weer kijken, dan spelen we thuis tegen DUNO om 14.30 uur. Tot dan.

 

Maak er een mooie week van.

 

 

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD