Vriendschap

Jarig

Joop van Zanten was een broekie toen hij met zijn grote broers Hennie en Berry van Zanten meeging naar KMD. Het zal zo rond 65 in de vorige eeuw zijn geweest. Ook Joop zijn vader en moeder waren elke zaterdag op KMD te vinden. Op het Hofpark, want daar speelde de KMD jeugd toen. Joop zijn vader was leider en zijn moeder draaide o.a. kantine diensten en hield van de gezelligheid op KMD. Toen de KMD jeugd in 1974 verhuisde naar de Noordweg waar ook de senioren speelden, zagen we elkaar elke zaterdag. Eigenlijk kenden we elkaar van de kleuterschool, van de Pieter van der Plasschool, maar onze vriendschap werd gesmeed aan de Noordweg. KMD is vanaf de tijd dat we tegen een bal konden trappen bepalend geweest in ons leven en het mooiste is de levenslange vriendschap die we door KMD hebben opgebouwd. Zaterdag vierde Joop zijn verjaardag en het hele Veteranen elftal was uitgenodigd. Hoe oud Joop dan wel niet is geworden? U moet het hem maar eens vragen. Ik ben er trots op dat we elkaar nog steeds elke zaterdag zien en daar gaan we mee door tot het bittere einde. Proost op Joop.

 

Voor het leven

Vrienden of vriendinnen voor het leven. Er zijn natuurlijk nog zoveel mooie vriendschappen op KMD en in elke leeftijdscategorie zijn er voorbeelden. Wie is jouw beste vriend of vriendin op KMD? Naar mijn mening is KMD één grote vriendengroep. Leeftijd is geen issue. Zo sprak ik met één van mijn KMD vrienden over het 80 jarige KMD jubileum in 2019. Is het geen goed idee om elke vijf jaar bij een jubileum een KMD reünie voor KMD vrienden en vriendinnen te houden? Kijk, dat vind ik nu een mooi plan. Met en voor KMD-ers. Op een vrijdagavond in april 2019. Daar moet ik het de volgende bestuursvergadering maar eens over hebben. En dan met de KMD band Piccolo Ma Potente erbij?

 

Vrijwilligers van de week

Deze zaterdag had ik “de afsluiting” van de kantine. Verwarming op 1, kleedkamers leeg, kijken of de kantine en kleedkamers nog een beetje ordentelijk worden achtergelaten, alle vertrekken even nalopen, de deuren, zit alles wel op slot? Zijn alle lichten uit? De hekken op slot etc. Volgens mij begin ik het een beetje te leren. En het is goed dat de bestuursleden ook hier hun verantwoordelijkheid in nemen. Mijn respect voor de zondag schoonmaakploeg, Hans Braber sr en Aad Slippens is groot. Want we kunnen er wat van hoor en dat alles weer schoon en netjes is, vinden we heel gewoon. Na de pupil van de week zijn zij wat mij betreft de vrijwilligers van deze week. Hulde!

 

Campagne keukenkeepers gevraagd

We zijn dringend op  zoek naar hulp in de keuken. Deze week hebben we een nieuwe campagne gelanceerd. We zijn op zoek naar de ideale keukenkeepers. Trekt u de keukenkeepers handschoen aan en wordt u onze keukenprins of prinses? We ontvangen u met open armen. Vandaag sprak ik de keeper van onze JO17-3 Merijn van Zanten. Wil je mij s.v.p. elke zaterdag indelen, zei hij? Kijk, de zoon van Joop begrijpt het. Die wil met zijn 17 jaar zijn club helpen. Geef je telefoonnummer maar door en zet je naam maar op de kalender riep ik hem na. Zo dat is alvast één keukenkeeper erbij. Odens van der Zwan, Wouter Boer, Mike Ekering, Bo van Rossen en alle KMD-ers die ons willen helpen en ook de keukenkeeperhandschoen willen oppakken of beter willen dragen. Help ons en meld je aan bij de bar of Hans Braber sr.

 

Trots op Sara

Afgelopen donderdagmiddag was ik op het Westlandse gemeentehuis. Daar was de uitreiking van “de uitblinker” voor de Westlandse jeugd. Wij hadden Sara Visser keepster van de MO17 opgegeven omdat Sara elke zaterdag een wedstrijd fluit en met haar 15 jaar een voorbeeld is voor de KMD jeugd en als inspiratie geldt binnen het team en ook haar vriendinnen beweegt om “iets” voor de club te doen. Sara is bescheiden en komt uit een geweldige betrokken KMD familie. Afijn, vorige week kregen we bericht dat Sara was genomineerd met nog een tiental jeugdige vrijwilligers uit het hele Westland. Uiteraard was ik met de familie Visser aanwezig bij dit mooie moment. Ik zag dat Sara het toch wel spannend vond want als de WOS beelden maakt, je wordt geïnterviewd door de wethouder en ook kans maakt op een serieuze onderscheiding, is het best wel spannend. De wethouder overigens, noemde en roemde KMD. We staan er goed op. Sara kreeg bloemen en mooie cadeaus en ik zag een trotse familie. Uiteraard ben ik en is heel KMD ook erg trots op Sara. Kijkt u de beelden van de WOS er deze week maar op na.

 

Zo vader zo zoon

Ik ben een familieman en gek op moeders en vaders met dochters of zonen op de club. Ik moet dan altijd denken aan mijn overleden vader die eenzelfde gevoel moet hebben gehad. Met je kind naar de club, is toch het mooiste dat er is. Samen praten over voetbal, de scheids, de activiteiten op de club, opgroeien. Ik maak het niet meer mee, maar ik voel het wel als ik Edwin/Mirjam en Jens Canten zie of René/Sandy en Tycho Wentink. Wat is dat toch gaaf. Pa en ma langs de lijn en twee zonen die goed kunnen voetballen. Vandaag floot ik het elftal van Tycho en Jens, de JO17-1 tegen Maasdijk. De jongens verloren, onterecht, met 1-2. En ik heb genoten, niet zo zeer van het voetbalspel maar van de entourage. Op veld 2, met alle ouders op het veld, langs de lijn en twee KMD coaches die met hun enthousiasme en positiviteit “alles” uit hun spelers probeerden te halen. Kijk, zo hoort het! En als ik Wentink, Canten, Hartman, Vreeswijk etc. zou heetten, was ik nu ook een trotse voetbalvader. Ik ken mijn plek en meld me wel weer bij de balletschool.

 

American Red Cup Party

Zaterdag as. is het zover. Het grote KMD Najaarsfeest en daar bent u nog steeds van harte voor uitgenodigd. Leden, ouders van leden komt allen. Er zijn nog slechts enkele kaarten. Joop van Zanten met zijn 57 jaar is er bij, Jop van Adrichem met zijn 24 jaar. Een feest voor jong en oud en het wordt gezellig. Erg gezellig en we gaan bierpongen. Wat dat is? Ik heb geen flauw idee, maar ik ga het u de volgende week vertellen. Koopt dus nog gauw kaarten!

 

Pastoor Verburch

In de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw had “het geloof” een enorme impact op het verenigingsleven. De tegenstander van KMD1 vandaag is vernoemd naar een pastoor uit Poeldijk. Een geliefd en betekenisvolle man in de gemeenschap van Poeldijk. Waarom ik u dit vertel? Ik weet dat er een verslag van de wedstrijd is gemaakt, de wedstrijd eindigde in 0-0 en bijna hadden we in de laatste minuut nog met 0-1 gewonnen. Bijna gewonnen dus. En dan vind ik het een goed moment om u te vertellen dat ook wij zijn vernoemd. Naar wie? Naar de eerste KMD voorzitter, Janus van der Wetering een arbeider die in de tuin werkte. Hij was klein van stuk maar dapper. KMD staat dankzij hem in het AD bijzondere voetbalnamen klassement op plaats zes van Nederland. Op één in de AD top tien blijft overigens staan, MMO uit Hoogmade. Met Moeite Opgericht. Ze bestaan overigens nog steeds zag ik op hun site en hebben in totaal 15 teams.

KMD1 speelt volgende week wederom uit, tegen Quick Steps maar wel gewoon om 14.30 uur. Het is fijn als er weer zoveel toeschouwers komen kijken om onze jongens aan te moedigen.

 

Maak er een mooie week van.

 

 

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

image1 image1
IMG_1471 IMG_1471
IMG_1472 IMG_1472
IMG_1473 IMG_1473