Talking heads

Transparantie

De algemene ledenvergadering is afgelopen vrijdag weer geweest en met 85 aanwezige leden was het een goede opkomst. Nog niet eens zo lang geleden waren dat er misschien hooguit 30. Het betekent voor mij twee dingen. KMD leeft onder veel leden en er is meer behoefte om invloed op het beleid te willen uitoefenen. Nederlanders zijn bij uitstek een volk waar iedereen een mening heeft en waar wordt gemeend dat ieders waarheid ook de werkelijkheid is. Internationaal worden Nederlanders gezien als lastig omdat “alles” ter discussie wordt gesteld. Ik vind het goed dat er vragen worden gesteld, dat er wordt gespiegeld en verantwoording wordt afgedragen. Soms worden er door het bestuur keuzes gemaakt die niet iedereen begrijpt, maar in het belang van leden of de club worden gemaakt. Daar moet je een bestuur op vertrouwen. En vertrouwen is het sleutelwoord in elke relatie, dus ook tussen het bestuur en haar leden. Zonder vertrouwen kun je als bestuur nooit in alle rust beleid uitvoeren.

In de algemene ledenvergadering geeft het bestuur rekenschap over het afgelopen seizoen en tracht zij op een transparante wijze verslag te doen, issues aan te kaarten en de mening van de leden te vragen.  Dit bestuur doet dat d.m.v. een presentatie en stellingen van onderwerpen die spelen. Op deze wijze worden de leden interactief betrokken en krijgen een stem die wordt gebruikt om verder beleid in te zetten of om keuzes te maken. Voor het seizoen 2018-2019 heeft het bestuur haar ambities weergegeven en zijn de aanwezige leden geïnformeerd over de doelen in het komende seizoen. We hopen dat we als bestuur duidelijk zijn geweest over onze doelen en dat u onze keuzes begrijpt. Fijn dat u erbij was.

 

Qu’est-ce que c’est?

Het komt bij verenigingen niet vaak voor dat de mening van haar leden wordt gevraagd d.m.v. een enquête. Je stelt je als bestuur best kwetsbaar op, maar als je transparant wilt zijn en de mening van de leden serieus neemt dan is het een fantastisch middel om te leren en je ingeslagen koers te toetsen. We kunnen namelijk altijd beter. De kunst met een enquête is om “het kaf van het koren” te scheiden. Die 3 van de 228 respondenten die de vereniging steevast een 1 of een 3 hebben gegeven, niet mee te laten doen in de weging en misschien degene die alleen maar 10-en geeft ook niet, hoewel dat wel je ambassadeurs zijn. Degenen die 1en en 3en geven wil ik wel graag ontmoeten alleen al omdat zij de gemiddelde waardering van onze club van een 8,6 onderuithalen naar een 8,1 maar ook om ze een functie aan te bieden! Want als je het zo oneens bent, wil ik graag weten waarom en ook degene bewegen om verantwoordelijkheid te nemen. Het type doet me denken aan de benaming die Amerikanen hieraan geven “een Talking Head”. Iemand met een grote mond, die veel commentaar heeft en zelf weinig verantwoordelijkheid neemt. Want ga er zelf maar eens zitten; in een bestuur of in een commissie! Het is zo makkelijk om vanaf de zijlijn alleen maar te roepen en verder niets voor je club te ondernemen. Je moet wel een erg zwaar leven hebben als je alleen het negatieve bij KMD ziet. Misschien kan ik je helpen en kun je door je inzet voor de club het leven een beetje leuker maken? En belangrijker, kun je zelf met je kritiek van een 1 een 8,6 maken. Wie wil daar nu niet aan bijdragen? Ik ontvang u met open armen en we hebben nog een paar functies open staan.

 

Openstaande bestuursfuncties en één ingevulde

Vanwege het recente aftreden van onze bestuursleden Algemene Zaken en Technische Zaken zijn we druk op zoek naar geschikte bestuursleden. U heeft de vacature teksten kunnen lezen en we gaan vol in de slag om snel opvolging te kunnen presenteren. Nu de kaarten geschud zijn, is het juist nu zaak om u te melden. Ik kom graag met u in gesprek en uiteraard blijven we zelf niet stilzitten.

Marco Schregardus stelde zich als nieuwe bestuurslid integriteit aan de leden voor. En kent u Marco nog niet, loop dan de jeugdcommissiekamer op zaterdagmorgen maar binnen want daar zit hij steevast in zijn mooie KMD overhemd.

 

Caroline Soer vrijwilliger van het jaar

Caroline Soer ontving deze Algemene Ledenvergadering de Willem van den Berg onderscheiding. Caroline doet de coördinatie van vrijwilligers voor de bar en zit in de feestcommissie en de moeder van twee voetballende zonen op KMD. Een echte KMD familie want ook eega Remco is als coördinator bij de jeugd en omroeper bij de wedstrijden van KMD1 goed bezig op de club. Caroline ontving uit handen van ons erelid Willem van den Berg de award voor de vrijwilliger van het jaar. Gefeliciteerd Caroline! Met jouw inzet heb je de prijs dubbel en dwars verdiend.

 

Jubilarissen

Als de formaliteiten zijn geweest, is het onderdeel na de pauze verreweg het leukste. De algemene ledenvergadering is bij KMD ook een avond met mooie verhalen, entertainment en vooral een lach! Zo werd Willem van de Wetering gehuldigd voor zijn 51 jarige lidmaatschap. De broer van Theo en Hans is jarenlang een betrouwbare voorstopper in onze hoofdmacht geweest, maar in zijn jeugdjaren ooit door de toenmalige jeugdsecretaris weggezonden als lid en verwijderd uit de ledenadministratie. Toen Willem na een paar weken weer in genade werd aangenomen begon zijn telling weer opnieuw. Deze plooi hebben we het afgelopen seizoen gladgestreken zodat Willem nu van 43 jaar is gestegen naar 51 jaar lidmaatschap.

Hennie van de Eijckel is er 40 jaar bij en nog steeds actief als vrijwilliger en wat ben ik daar blij om want ik heb veel aan mijn oude jeugdleider Hennie te danken. Bas van Ooijen, Randy Mullenders, Niels van den Berg en Raymond Hollebrandse waren 25 jaar bij “de zaak” en o, wat heb ik mooie verhalen mogen vertellen van deze fantastische kerels. De dames Jennifer Vlieland en Denise Starink van ons ongeëvenaarde Rosé Olé team, beten het spits af in deze speldjesregen en zijn al weer 15 jaar bij onze club. Ik vond het eer om het woord te richten tot deze clubmensen.

 

Ereleden

Twee iconen van onze club werden benoemd tot erelid. Harrie Meijers is 28 jaar onze kantinebeheerder geweest en Ton Moret heeft 27 jaar de ledenadministratie gedaan en is nog steeds actief in de sponsor en ICT commissie. De hoogste tijd dus om deze mastodonten van KMD te eren voor hun bijdrage aan de vereniging. Ik kreeg kippenvel van het minuten durende en aanhoudende applaus en heb het in het praatje naar mijn gevoel kort gehouden want over deze bijzondere mensen is een klein KMD boekje te vertellen, maar u moet ze zelf maar eens aanschieten. 

 

Afsluiting

En dan is de vergadering ook zo weer voorbij en serveert Hans Braber sr. hapjes uit de keuken en geven Dirk Hanemaaijer en Jan Wiegers achter de bar vele consumpties weg en is het met de muziek van DJ iPod Joop tot laat ook gewoon erg gezellig. Dit is KMD! en als u er deze keer niet bij kon zijn, hoop ik dat ik u met dit stukje enthousiast heb gemaakt om de volgende keer wel aan te sluiten. Einde Algemene Ledenvergadering.

 

JO13-3

Of de wekker dan niet gewoon erg vroeg afgaat de volgende ochtend en of er nooit een algemene vergadering is geweest. Weten de jongens van JO13-3 veel, die willen gewoon hun wedstrijd voetballen en vinden het normaal dat er een scheidsrechter is. Ik was blij dat ik de genuttigde consumpties van de vorige avond kon uitzweten en deze jongens en die geweldige meid mocht fluiten. Wat een wedstrijd was dit! Als je zo goed bent, kansen creëert maar ze er niet inschiet en zelfs met rust 0-1 achterstaat dan toon je veerkracht als je uiteindelijk met 5-1 wint. Ik moet de leiding van dit elftal een groot compliment maken, rustig en beheerst werd dit elftal gecoacht, terwijl ik bij de tegenstander een oververhitte leiding erg op de bal en de man zag en hoorde coachen. De junioren gingen er echt niet beter door voetballen, sterker ze werden uit de wedstrijd geluld. Hulde voor dit KMD team.

 

KMD 1

Over de bekerwedstrijd tegen Alphense Boys wil ik deze keer graag erg kort zijn, die was niet best. Het voordeel is dat de jongens zich zaterdag al kunnen revancheren uit bij Verburch. De wedstrijd te Poeldijk begint om 15.15 uur.

 

Maak er een mooie week van.

 

 

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

image1 image1
KMD ALV 1 KMD ALV 1
KMD ALV 4 KMD ALV 4
KMD ALV3 KMD ALV3
KMD ALV5 KMD ALV5
KMD ALV6 KMD ALV6
KMD ALV2 KMD ALV2