Gala

Inspiratie

Soms komt de inspiratie vanzelf. Als ik goed in mijn vel zit of in mijn kracht zit, heb ik ideeën, maak ik plannen, kan ik veel aan. De afgelopen weken was de inspiratie even minder, want er is veel gebeurd op KMD. N.a.v. het vorige stukje kwamen er leden naar me toe met de vraag “Gaat het wel goed met je?” Lief, aardig, bezorgd. Nee ff niet dus en het gebeurt iedereen in zijn leven wel eens, privé, op het werk en dus ook op KMD. Ik kan blijkbaar niet goed omgaan met conflicten. Het gaat in mijn lijf zitten en de energie om een bijdrage aan de overige zaken van de club te leveren is er dan even niet. Ik vind het treurig als mensen een conflict niet kunnen bijleggen en hele verhalen en scenario’s bij het voorval verzinnen, zonder rechtstreeks in gesprek te gaan met de betrokkenen. Het is en blijft belangrijk om elkaar aan te spreken. Respect, normen en waarden, een gedragscode dat je anderen behandelt zoals jezelf behandeld wilt worden. Het lijkt heel normaal, we gaan er weer eens goed voor zitten als bestuur. Kennelijk is het niet voor iedereen duidelijk.

N.a.v. gebeurtenissen van twee weken geleden in de wedstrijd tegen Naaldwijk en publicaties in de pers was ik deze week met Thiemo Fidder in Naaldwijk om daar sorry te zeggen, de pijn aan te horen die daar zat en excuses aan te bieden. Het is belangrijk om met elkaar verder te kunnen gaan. Elke last uit het verleden die je meedraagt, wordt immers zwaarder en maakt het moeilijker om elkaar onder ogen te kunnen zien. En bij KMD moeten we elkaar in de ogen kunnen blijven kijken. We komen elkaar immers elke zaterdag en met elke wedstrijd weer tegen. Een permanente kwaaie kop en mensen die boos blijven, geef ik persoonlijk op voor het TV programma “het familiediner”. Dan mag presentator Bert van Leeuwen het oplossen. Ik doe het niet meer, ik ga verder, blijf niet hangen en ga mijn energie inzetten voor positieve zaken op de club.  

 

The show must go on

The show must go on. Iedere zaterdag staan er weer veertig teams met kinderen te trappelen om hun wedstrijd te spelen. Die lezen echt geen kranten, komen niet op een OktoberFest en weten echt de namen van de bestuursleden niet. Vooral de kleinsten willen een bal om mee te spelen, ze willen een doelpunt maken en ze zijn oprecht blij als er wordt gewonnen en ook als er wordt verloren. Wat er ook gebeurt: “the show must go on”, elke zaterdag en elke week beginnen we weer opnieuw, zijn er nieuwe kansen en wordt er hoe dan ook gescoord en zie ik vooral blije kinderen.

 

Uitslagen

Om blij te worden, moet u de uitslagenlijst van deze week maar eens op de site bekijken.

9-0, 17-0!! Maar ook 24-0!!!!!  De JO17-2 won met 24-0 van hun leeftijdsgenoten op Loosduinen. Ik vroeg aan speler Milan van Leeuwen of het wel leuk was geweest? Als je zoveel beter bent dan de tegenstander, je wilt immers toch een beetje tegenstand? Ik weet dat Milan achterin speelt en hij had 3x gescoord en het ook erg naar zijn zin gehad deze wedstrijd. Of 24-0 een all time KMD record is? Het zou goede PubQuiz vraag kunnen zijn.

Nu is het herfstvakantie en spelen de meeste teams niet maar ik tel in 12 gespeelde wedstrijden maar liefst 78 doelpunten. Dat is een gemiddelde van 6,5 doelpunt per wedstrijd, volgens mij een absoluut record.

 

De wethouder

Afgelopen vrijdag was ik bij onze nieuwe wethouder van Sport, de heer Pieter Varenkamp. Hij noemde me steevast Piet van den Berg. Ik heb het maar zo gelaten want ik vond het wel grappig, mijn opa heette immers Piet van den Berg en op hem ben ik erg trots. Dus ik vond het een eretitel. Piet dus. Pieter had het erg naar zijn zin gehad bij KMD tijdens het Old Stars toernooi op KMD. In augustus was dat al weer. We spraken over het belang van de sportclubs in de samenleving. KMD staat er goed op en wij willen graag een bijdrage van de Gemeente in de aanleg van ons pannaveld (achter de kleedkamers).

Kinderen hebben immers steeds minder ruimte om buiten te spelen en wat is er mooier dan veilig op je eigen sportclub, bij KMD, met je vriendjes en een bal te blijven spelen?

Ook spraken we over het opkomende consumentisme en het verschijnsel dat ouders en leden hun bijdrage aan de club “afkopen”. De vrijwillige bijdrage door ouders en leden staat steeds meer onder druk. Wij vragen aan de Gemeente om een bijdrage te blijven leveren, niet alleen in financiële zin maar ook in ondersteuning. De samenhang is in het Westland, als je het vergelijkt met Den Haag, nog groot en de rol en de betrokkenheid van de Gemeente is mede bepalend. Het voortbestaan van de verenigingen met al haar vrijwilligers speelt een cruciale rol in onze samenleving. Met elkaar, betrokken en dichtbij, een club voor het leven, het kan alleen als je het met elkaar doet. Gemeente en de vereniging moeten elkaar daarin ondersteunen. Het was een goed gesprek en wordt vervolgd.

 

JO11

Vandaag mocht ik van Ruud Fidder wederom de JO11 fluiten. Wat een talenten hebben we. Als we deze mannen toch eens kunnen vasthouden, gaan we over acht jaar mooie tijden beleven met ons eerste team. Het mooist vond ik om te zien dat er hoekschop variant was waar duidelijk op was getraind door trainer/coach Chester Butter de Pauw. Ik zag ze op een kluitje staan en ineens positie innemen nadat de bal was genomen. Grappig! Ook was er een variant nr. 2. Ik heb dus veel corners gegeven want ik vond het mooi om te zien. Er kwamen geen doelpunten uit maar de verwarring bij de tegenstander was er wel naar en het plezier om een corner te nemen was enorm. Mag ik hem nemen? Doen we variant 2 of 1? De jongens wonnen hun wedstrijd verdiend met 2-0. Het was ideaal voetbal weer en wat heb ik weer genoten van deze mannen.

 

Voorstelling

Ik heb het in de competitie van KMD1 nog niet meegemaakt; een 9-0 overwinning! Je had er bij moeten zijn. KMD pupil van de week Amber Diependaal was er bij. Bracht zij het KMD geluk? Vandaag werd KMD geschiedenis geschreven. 9-0! Als je er niet bij was geloof je het toch niet. Ik stond vlakbij de Maasdijk supporters en die waren ook vol ongeloof. Er was zelfs één speler die zich had verslapen vanwege het Amsterdam Dance Event! Je gelooft je oren toch niet. Om 14.30 uur spelen en je verslapen!! U kunt het verslag elders op de site lezen, maar we waren hard aan een overwinning toe. Er moest worden gewonnen en het gebeurde. In de tweede helft werd het gala. En of we dan automatisch sterker worden, het was weer de tweede helft die ons, dit keer, 8x deed juichen. Volgende week in en tegen Duindorp zie ik u graag weer.

 

Maak er een mooie week van.

 

 

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

image1 image1