Drama

Albert Einstein

Wie is Albert Einstein? En wat heeft hij nu met KMD te maken? Deze filosoof/natuurkundige was een geleerd man en algemeen gerespecteerd om zijn wijsheden. Eén van zijn uitspraken is dat ”een negatieveling van elke oplossing een probleem maakt”.  Het voordeel van mijn functie bij KMD is dat veel mensen tegen me aanpraten. En zo hoort het ook. Ik ontvang graag uw opmerkingen, kritiek, ruzies met die of die. En reken maar dat er elke zaterdag bij KMD problemen zijn.  De mensen van de bar waren iets later dan gepland, de limonade stond niet op tijd klaar, de tegenstander van KMD3 misdroeg zich en zo kan ik nog wel even doorgaan. Elke zaterdag gaat er iets in de organisatie niet goed en we moeten het de volgende keer zeker beter doen, maar het goede nieuws is: we lossen het ook met elkaar op. Het moet natuurlijk zo zijn dat voor elk probleem een oplossing is! Dat we met elkaar in gesprek zijn en dat buitenstaanders niets merken van deze perikelen. We zijn met elkaar bezig voor KMD en in het belang van de club. Wij blijven positief want van voor elk probleem is een oplossing. We hebben u als vrijwilliger hartstikke hard nodig en vele handen maken licht werk. Mensen die bereid zijn belangeloos voor de club hun steentje bij te dragen en niet weglopen als het even tegenzit.

Gelukkig hebben we Caroline Soer, die de bar organiseert en stonden bestuurslid Patrick Kriek en Barcommissie lid Dirk Holtkamp in de keuken patat te bakken. En er wordt zelfs gefluisterd dat Patrick Kriek de nieuwe Harrie wordt.

 

De week van de scheidsrechter

Van de KNVB kreeg ik deze week een mail. Het is de week van de scheidsrechter! Dus had onze jeugdvoorzitter, Anton Wouters, heerlijke vlaai voor de scheidsrechters gehaald. Wij zijn blij dat Ruud Fidder elke week de organisatie voor de wedstrijden met scheidsrechters weer rond krijgt. En dat is een hele klus kan ik u zeggen. Iedere zaterdag krijgt hij het toch maar weer mooi voor elkaar. In mijn gesprek met collega scheidsrechter en KMD lid Twan van Cappelle (15 jaar) kwam ik er achter dat Twan één grote toekomstdroom heeft. Twan wil graag prof scheidsrechter worden. KMD heeft dus nu zijn eigen Bjorn Kuipers in opleiding.

Vandaag floot Twan zelfs twee wedstrijden en het ging goed zei hij. We zijn zuinig op ons talent en gaan hem met Peter Zuijderwijk en Marco Schregardus goed begeleiden. Ondertussen weet u nu al wie Twan van Cappelle is, lid van KMD, voordat hij wereldberoemd wordt.

 

De Grote Clubactie

De Rabobank initieert ieder jaar een geweldig initiatief “de grote clubactie”. De komende week komen KMD jeugdleden weer bij u langs de deur voor de verkoop van loten en zijn er mooie prijzen te winnen. Ondersteun s.v.p. onze club want er is een mooie bedrag mee gemoeid. En nog beter; als die KMD jongens bij u voor de deur staat neemt u toch zeker iets extra’s af?

 

Feest op 24 november

De feestcommissie heeft voor zaterdag 24 november as. een mooi thema feest staan. Die zaterdag staat in het teken van Amerika of de USA. Dat betekent hamburgers, milkshakes, stars and stripes, Hollywood, Marilyn Monroe, Al Capone, Cowboys en Indianen, Elvis en rock ’n roll. Ik heb 24 november alvast in de agenda gezet. U ook?

 

MO17

Vandaag mocht ik de meiden van de MO17 tegen Die Haghe fluiten. Ik had onze topscheids in spé Twan van Cappelle gevraagd om mij te beoordelen want je weet maar nooit welke tips ik nog van hem kan krijgen. In de MO17 keept Sara Visser (zie mijn stukje van vorige week) ook scheidsrechter bij KMD dus ik moest vandaag wel extra mijn best doen.

Maar de meiden van MO17 hebben me het geen enkele seconde moeilijk gemaakt. Wat een fijn elftal is dit! De meiden wonnen niet alleen hun wedstrijd met 13-0 maar ik zag grote talenten die binnen 2 jaar onze Dames 1 komen versterken. Ik zag Quinty Roerade maar liefst 6x scoren! Wat een talent is dat en wat gaaf om te zien hoe deze meiden met elkaar omgaan. Groot compliment aan de staf want een goede begeleiding is het halve werk.

 

Pupil van de week

De pupil van de week bij KMD is altijd weer het hoogtepunt van de zaterdag op KMD. De pupil weet echt niet wie Jan Middendorp is of Peter van den Berg en dat vind ik nou zo mooi. De pupil van de week komt op zaterdag lekker voetballen met zijn vriendjes of vriendinnen. Deze week was Dev (Dil) Girjasin onze pupil van de week. Hij vond het prachtig om bij het praatje van de trainer met de selectie te zijn, mee te doen met de warming up, de wedstrijd te beleven en na afloop met Jesse de Waard op de foto te gaan. Dil had met JO11-1 vandaag met 19-0 van Lyra gewonnen en 7x gescoord. Ik zag het in Dil’s ogen, hij had de dag van zijn leven. Hij weet nu wie Arend Baljon, Tommie Vrijmoed, Dylan Groen en Jesse de Waard zijn, dat zijn zijn grote voorbeelden want Dil wil later ook in KMD1 spelen.

 

Blijven hangen

Mag ik een spijkerbroek ophangen, vroeg Freek Eerens? Dan kunnen we echt een wedstrijd doen ”Blijven Hangen”!  Wie het langste aan de pijpen van de broek blijft hangen wint! Goed plan Freek, maar hoe wil je dat doen?  Waar moet de spijkerbroek dan hangen? Vraag maar aan Jan Middendorp is dan het antwoord. En toch is het een goed plan, alleen moet het nog worden uitgewerkt. Volhouden Freek en niet opgeven. Er moet toch een oplossing zijn!

Afijn het echte blijven hangen was weer een groot succes. Ik zag een jonge DJ, feestende dames en selectiespelers en vooral veel vrolijke gezichten. En na afloop één KMD dat hielp met opruimen. Ik ben trots op onze club.

 

KMD1

Wat een geweldige dag was het vandaag, qua weer dan. Voor KMD1 eindigde de dag qua uitslag in een drama. Als je in de tweede helft zoveel beter bent dan je tegenstander maar niet scoort, is het een voetbalwet dat het doelpunt aan de andere kant valt. Naaldwijk won in de laatste seconde met 0-1 en dat is zuur. Na afloop interviewde speaker Remco Soer onze trainer Martin de Mooij en aanvoerde Jesse de Waard in de kantine over de wedstrijd en beiden waren het er over eens “we hadden moeten winnen”, maar als je niet scoort ……

Dat betekent weer veel trainen op afronden en vooral vertrouwen houden want met dit vertoonde spel komt het echt goed. Te beginnen volgende week uit tegen Schipluiden. Komt u onze jongens weer aanmoedigen?

 

Maak er een mooie week van.

 

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD