WV Kranenburg 1 - KMD 1 (verslag)

Vandaag de wedstrijd tegen het gepromoveerde Wateringse Veld Kranenburg (WVK). En na onze toch wel teleurstellende thuiswedstrijd van vorige week tegen VDL en in de wetenschap dat WVK gewend is te winnen is de verwachting dat het voor KMD geen gemakkelijke wedstrijd zal gaan worden.

De omstandigheden zijn goed: de zon schijnt volop, vele KMD-supporters zijn weer aanwezig en voor de wedstrijd schalt het Nederlandse lied ruimhartig over het sportcomplex.

Na de aftrap neemt WVK meteen het initiatief en probeert met combinatievoetbal KMD onder druk te zetten. In de duels is KMD duidelijk de mindere, omdat de spelers van WVK gemiddeld groter en zwaarder zijn. Dit feit zal overigens later nog in het voordeel van KMD gaan werken. Door het overwicht (dat WVK ook heeft…) komen er voor KMD mogelijkheden om te counteren. Dylan wordt enkele keren goed weggestuurd, echter in de afronding lukt het niet om de keeper van WVK in moeilijkheden te brengen. Niettemin blijft WVK gevaarlijk. In de 22e minuut wordt door WVK via de rechterkant de achterlijn gehaald, waarna de teruggetrokken bal in de buurt van de penaltystip keihard middendoor door Nick Brouwer in het KMD doel wordt geschoten. 1-0 voor WVK. Enige minuten later moet een speler van WVK na een langdurige blessurebehandeling gewisseld worden. Hierna gaat de wedstrijd verder zoals ervoor: WVK heeft het meeste balbezit, maar tot echt grote kansen komt men niet. Geheel volgens het eerdere spelbeeld krijgt KMD ook nu weer kansen. Zo lijkt Dylan alleen voor de keeper te verschijnen, maar net als hij wil uithalen komt er toch nog een WVK verdediger tussen. Het zou met rust zomaar 1-1 kunnen zijn…

Na de rust gaat KMD wat energieker te werk en heeft WVK soms pittige overtredingen nodig om het spel te verstoren. Zowel de KMD-spelers als de KMD-supporters lijken te voelen dat de wedstrijd aan het kantelen is. KMD speelt meer in de rol die WVK voor de rust had en is dominanter en heeft meer balbezit. En dus moet WVK het hebben van het counteren. Meer en meer valt KMD aan, waarbij de bal via mooie aanvallen richting het WVK doel gaat. Helaas is de afronding dan nog net niet goed genoeg. Zoals eerder aangegeven is nu zichtbaar dat de gasten het steeds zwaarder beginnen te krijgen. KMD lijkt fitter en speelt gemakkelijker. En dit harde werken wordt dan ook beloond in de 82e minuut. Na een goede aanval geeft Arend een voorzet die net over de laatste verdediger van WVK heen draait, waarna Dylan Groen de bal in één keer laag en hard in het doel schiet: 1-1

KMD ruikt dat er meer mogelijk is en zet verder aan. En in de 89e minuut geeft invaller Jules een voorzet die door Arend Balyon in het doel wordt gewerkt: YES! 2-1 voor KMD! En zo draait KMD de score binnen 10 minuten om. En verdiend ook, kijkend naar de 2e helft. Met nog enkele minuten blessuretijd te gaan zet WVK alles op alles en weet KMD met moeite de aanvallen tegen te houden. Dat lukt tot de laatste minuut van de blessuretijd. De uitstekende middenvelder van  WVK Phil Altimari krijgt dan de laatste kans van de wedstrijd en krult de bal van rechts ver in de linkerhoek van het KMD doel, waarna de scheidsrechter ook meteen affluit.  Eindstand 2-2.

En zo haalt KMD het eerste punt van deze competitie binnen. Bij een tegenstander die de ambitie heeft meteen door te stomen naar de 2e klasse. Dat is dus best knap. Met name in de 2e helft hebben onze jongens er als team keihard voor gevochten en op het juiste moment toegeslagen. Als we volgende week thuis met deze instelling de wedstijd tegen Naaldwijk ingaan, dan moet de 1e overwinning mogelijk zijn.