Net een stripverhaaal

Code Rood (1)

Koos Vellekoop was in de jaren tachtig selectiespeler van “het dreamteam” van KMD dat in 1984 in de finale stond van de HC Cup. Koos was een creatieve voetballer met een vlammend schot. Met veel plezier heb ik “later” met Koos samengespeeld. Ik houd van creatieve geesten en heb altijd met veel plezier met Koos samengespeeld. Als we op KMD samen zijn hebben we altijd mooie verhalen.

Een aantal maanden geleden was ik samen met sponsor, oud voorzitter en de huidige leider van ons 1e team in gesprek met Koos en de Wateringse kunstenaar/illustrator Paul Kerrebijn. Koos en Paul hadden samen een strip bedacht met de titel “code rood” dat op een ludieke wijze het verhaal vertelt over de plaag van de rode rivierkreeft in het Westland. Natuurlijk moest KMD ook voorkomen in deze strip. Welnu deze unieke strip is nu uitgebracht en verkrijgbaar bij de betere boekhandel (Vingerling). Of KMD in deze strip weet te winnen van ’s Gravenzande en hoe de rode rivierkreeft wordt beteugeld, moet u zelf maar lezen.

 

Code Geel

Soms ben je het niet eens met het beleid of acties die door het bestuur van KMD worden ingezet. Dat kan, daar zijn we gelukkig verschillend in. Bij KMD krijgt iedereen alle ruimte om zijn of haar talent of taak in te vullen. Of het nu op het veld is of op de achtergrond. Dat betekent dat er door iedereen fouten worden gemaakt omdat “de invulling” nu eenmaal door iedereen anders is. Er worden daarbij door iedereen fouten gemaakt, dat komt nu eenmaal voor bij een volwassen organisatie en is niet te vermijden. Met elkaar komen we er ook altijd uit, zolang het vertrouwen in elkaar en het clubbelang maar voorop staat. We zijn geen kleuterklas of een bananenrepubliek waar “de macht” regeert en waar “schoolmeesters” kinderen bij een vergrijp de klas uitsturen. Nee, bij KMD gaan we met elkaar in gesprek en geven elkaar feedback. Niet achter de rug om, maar rechtstreeks. Soms houdt het praten op en moeten we daadkrachtig optreden, altijd in het algeheel belang van de club.

Vandaag liep ik hoofdschuddend op de vereniging rond. Hoe mensen met elkaar omgaan en hoe er door een gastvereniging  en personen vanuit het eigen belang wordt gehandeld. Het is net een stripverhaal of een slechte soap. Zo hebben we vandaag na het echec bij de MO13 en de zoveelste misstanden besloten om met de jeugd niet meer tegen deze club te spelen. Zo hebben we vandaag vijf gele kaarten aan fietsers uitgedeeld die hun fiets toch weer bij de kantine hadden gestald en te beroerd waren om hun fiets in de stalling te zetten. Code geel of misschien ook wel rood dus. Jammer maar we kunnen niet anders.

 

Code Rood (2)

Het scheelde vandaag niet veel of we hadden de keuken dicht kunnen gooien vanwege gebrek aan man- of vrouwkracht. Dat het net niet gebeurde was te danken aan Wessel van  Oefelen van KMD5, Merijn van Zanten van de JO15 en Hennie van der Eijckel. Het is code rood dus voor de organisatie en voor aanmeldingen van vrijwilligers die een dagdeel of in ieder geval een aantal uren in de keuken willen assisteren. Daar krijg je ook veel voor terug? Behalve de voldoening van jouw maatschappelijke bijdrage, veel plezier bij KMD, nieuwe mensen leren kennen en vaardigheden, die je altijd van pas komen. Misschien moeten we onder de jeugd maar eens “een KMD maatschappelijke stage” gaan opzetten, een opleidingsklas inrichten of moeten we keukendiensten verplicht gaan stellen. Maar eerst vragen we u netjes om ons vrijwillig bij te staan. U kunt zich aanmelden via Joost de Waard penningmeester@sv-kmd.nl.

 

Avonturen en verhalen

U zag al foto’s op de site van Stan van Hooft die op dit moment in Tanzania verblijft en daar aan een mooi project bezig is. Goed om te zien dat de oude JO19 shirts een mooie bestemming krijgen. Misschien zit er wel een “killer spits” bij die met Stan mee terugkomt om bij KMD te spelen. Ook mijn zus, Carin van den Berg, heeft met haar Stichting een school opgezet in Nigeria. Bestuurslid algemene zaken Jan Middendorp had nog dertig oude keeperstenues beschikbaar, zodat er in Nigeria nu een team in het Oranje KMD met ING logo rondloopt met allemaal een nr. 1. Maar niemand die daar om maalt. Ze voetballen daar op een harde ondergrond en dan komen die kussens in de mouw juist goed van pas. Wij vinden het geweldig dat we met deze mooie initiatieven, ons steentje kunnen bijdragen.

 

Sara Visser

s.v. KMD stelt graag aan u voor: Sara Visser  (20-6-2003) woonachtig te Wateringen. Sara is lid van KMD en speelt bij de meiden in de MO 17 en is de keepster van het team.

 

Sara is scheidsrechter bij de jeugd van KMD en een voorbeeld voor onze vereniging. Voordat ze zelf gaat voetballen, fluit ze op zaterdag met veel plezier en enthousiasme een wedstrijd.

Je kunt op Sara rekenen en ze is een groot talent, dat dit jaar opgaat voor de scheidsrechter cursus bij de KNVB. Sara wil later graag voor de KNVB wedstrijden gaan fluiten, net als Lizzy van der Helm (vrouwelijke KNVB scheidsrechter op Europees niveau) die als inspiratie dient. Zo is Sara een inspiratie voor teamgenoten en haar vriendinnen, die het “cool” vinden dat ze op deze jonge leeftijd al een belangrijke vrijwilligerstaak op haar neemt. 

Het plezier straalt er bij Sara vanaf en haar natuurlijke overwicht werkt aanstekelijk en zorgt ervoor dat ze “haar mannetje” staat en niet aarzelt om jongens die door hard spel  andere spelers in gevaar brengen, terecht te wijzen en als het moet het veld uit te sturen. Haar kordate optreden, zorgt ervoor dat de wedstrijden op een soepele, correcte manier en met wederzijds respect worden afgesloten. Wij (het bestuur van KMD) voorspellen Sara een grootse toekomst als scheidsrechter maar ook als vrijwilliger van de club.

Sara vindt het leuk om als vrijwilliger actief te zijn en iets voor de vereniging terug te doen. Zoals haar familie ook betrokken en actief is binnen de vereniging. Sara vindt KMD een gezellige club en door als vrijwilliger actief te zijn, houd je met elkaar de clubcultuur in stand of zoals ze zelf zegt: “ik vind het leuk om met anderen bezig te zijn voor de club” en “later wil ik fysiotherapeut worden, dan ben ik ook met mensen bezig” en Europees scheidsrechter namens de KNVB. Mooi toch? Wij zijn enorm trots op Sara en nomineren haar namens de vereniging voor de jongerenprijs “uitblinker” voor de gemeente Westland.

 

JO13-1

Wat een geweldige talentvolle lichting hebben we bij de JO13. Het team van trainer/coach Chester Butter de Pauw speelde vandaag tegen de leeftijdsgenoten van Excelsior Maassluis. Technisch misschien iets beter maar daar zette KMD zoveel beleving, strijdlust en een tactisch strijdplan tegenover dat de tegenstander naar adem deed happen. De mannen uit Maassluis werden, zoals dat zo mooi heet, bij de strot gegrepen en een uur lang door KMD op de pijnbank gelegd. Onze JO13-1 won met maar liefst 4-0. Chester had goed gekeken naar Mark van Bommel en het hoog druk zetten en het afjagen van de tegenstander met deze jongens tot kunst geheven. Kijk, zo zien we dat graag. Met lef en een complete teamprestatie neerzetten. Geweldig, ik heb genoten.

 

KMD1

Zo heb ik vandaag ook genoten van ons vlaggenschip. In tijden heb ik niet zo’n bevlogen team gezien. Kampioenskandidaat Wateringse Veld Kranenburg werd, zoals dat zo mooi heet, bij de strot gegrepen en in de tweede helft door KMD op de pijnbank gelegd. Een 1-0 achterstand werd omgebogen tot een 1-2 voorsprong en bijna was de sensatie compleet. Met de eind uitslag 2-2 kregen we net niet beloning die we hadden verdiend. Maar die tweede helft was zo mooi om te zien. En dit is copy / paste hetzelfde wat ik zag bij de JO13 . We speelden met lef en opererend als team. Kijk, zo zien we dat graag, het hele seizoen lang. Te beginnen volgende week thuis tegen Naaldwijk. Dan komt u toch ook? En blijven we na afloop met elkaar hangen.

 

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

image1 image1
IMG_4714 IMG_4714
KMD Nigeria KMD Nigeria
KMD reserve spelers Nigeria KMD reserve spelers Nigeria
KMD Sara Visser KMD Sara Visser