Met elkaar

Mijn KMD dag

Samen iets beleven is altijd leuker. Samen voor de buis hangen is ook wel eens leuk, alleen beleef je dan niet zoveel en eerlijk gezegd, ik ben er niet zo goed in. Ik verveel me snel en ben blij dat ik KMD met jullie kan delen. Alleen is maar alleen en als ik zoals nu dit stukje tik, ben ik alleen (want mijn vrouw is even met de hond weg) en haal ik de herinnering van een fantastische KMD dag terug. Ik zet de nieuwe Suede, the Blue Hour, op de koptelefoon en tikken maar. Hou je vast, want er is weer zoveel gebeurd deze week.

 

Om 09.15 uur sta ik voor de deur van het Tolland om Piet Hollaar, onze ontvangstmanager op te halen. Zijn moeder staat met tranen in haar ogen als Piet in zijn beste pak instapt. “We hebben hem nog” zegt ze geëmotioneerd. U weet dat Piet een zware operatie heeft ondergaan en nog herstellende is, maar wel zijn taken bij KMD uitvoert alsof er niets is gebeurd.

Ik moet om 10.00 uur mijn favoriete JO13 elftal fluiten, ik zie de jongens weer fantastisch bikkelen en met 6-1 winnen, om 12.00 uur naar KMD2 kijken, met Hans Braber sr.  even bijpraten, de tegenstander VDL1 en de scheidsrechter van KMD1 ontvangen, met mijn schoonvader, Huib Bakker, om 14.30 uur erg betrokken naar KMD1 kijken, om 17.15 uur de pupil van de week in de bestuurskamer huldigen en de kantine afsluiten maar daar vertel ik zo meer over.

 

Uitnodiging KNVB

Door de KNVB ben ik uitgenodigd om samen met een speler op maandag 20 oktober as. in gesprek te gaan over de toekomst van het voetbal in ons district West II. Ik begin de KNVB een klein beetje door te hebben. Het zondagvoetbal in ons district ligt op zijn gat. In het Westland hebben we nog twee op zondag spelende clubs: Westlandia en VELO. De spelende clubs op zondag lopen zienderogen terug en de toekomst van competitievoetbal op  zondag is gedoemd uit te sterven tot een elite klasse. Dat betekent een roep om diverse klassen te verdelen op zaterdag en zondag. En een ontwikkeling / toekomst dat er ook op zondag gevoetbald gaat worden. Om de belasting van velden etc. te verdelen, wellicht ook voor jeugdteams. Onder het mom dat we er met elkaar wel uitkomen en om draagvlak te creëren worden er zgn. brainstormavonden door de KNVB georganiseerd. Altijd goed om aan te schuiven. KMD is een bloeiende zaterdagclub en heeft in haar statuten staan dat er niet op zondag wordt gevoetbald, met de buren is een convenant getekend dat zondag, juist op zondag, een rustdag is. We gaan uiteraard in gesprek en ik neem mee dat zondag naast de gemaakte afspraken ook een rustdag is voor de KMD vrijwilligers. Goed dat er ook spelers zijn betrokken bij dit initiatief en met wie kan je dan beter gaan dan met de aanvoerder van KMD1, Jesse de Waard? Die heeft een mening en is maatschappelijk erg betrokken. Met elkaar, met Jesse en al die andere clubs weet ik zeker dat we een mooi gesprek hebben. Ik houd u op de hoogte.

 

KMD heeft de beste buren

Zaterdag as. staat de traditionele “burenactie” op het programma. We gaan dan met Dide en Jop van Adrichem, Marco Schregardus, Carin Schaaff en Marten Damen een mooie kist tomaten van sponsor Tommies aanbieden onder het mom, beter een goede buur dan ……  We hopen er in de tuin belandde ballen mee terug te krijgen, feedback te ontvangen en vooral onze waardering uit te spreken. Dat ook hier mooie verhalen uitkomen en vooral goodwill wordt gekweekt, spreekt voor zich. Maar je doet het met elkaar.

 

De uitblinker

Nee, deze keer gaat het niet over bestuurslid Jan Middendorp, die wekelijks als vrijwilliger uitblinkt of Dylan Arbouw de uitblinkende laatste man van KMD1 of Diego van ’t Veer, pupil van de week en uitblinker bij de JO13-4. Nee, dit gaat over de jongerenwaarderingsprijs. Een prijs die door de gemeente Westland wordt toegekend aan een jongere van 6 tot 23 jaar die een vrijwilligerstaak verricht en iets betekent voor de samenleving of inspiratie is voor leeftijdsgenoten. Gaaf toch? KMD heeft zo’n bijzondere uitblinker. Wie we met elkaar gaan nomineren voor deze prestigieuze prijs vertel ik u de volgende week.

 

De afsluiting

Nadat Harry Meijers zijn carrière als kantinebeheerder, na 28 jaar heeft beëindigd, viel er best wel “een gaatje” in de organisatie van de kantine. We hebben zijn taken verdeeld over drie vrijwilligers en het bestuur is bij toerbeurt verantwoordelijk voor de afsluiting op de zaterdagavond. Deze zaterdag was het mijn beurt. En de eerste keer is altijd best wel eng. Want doe je het wel goed en denk je aan “alles” voor een perfecte afsluiting, want anders krijg je een mail of app wat er allemaal beter had gekund van de KMD examencommissie. Altijd goed om positieve feedback te krijgen natuurlijk en vooral te leren hoe het wel moet.

Mijn inwerk afsluitronde deed ik met leermeester Hans Braber sr. en die leerde me fijntjes alle kneepjes van “het afsluitvak”. Maar examen moest ik toch echt alleen doen. En het is goed dat we dat als bestuur doen, kun je eens zien wat voor kl… zooi er nog in de kleedkamers wordt achtergelaten en groeit je respect voor Harry, Hans, Jan en vooral Aad Slippens die de kleedkamers weer schoonmaakt. Hoe de kleedkamers worden achtergelaten, is een treurig maatschappelijk verschijnsel. Kennelijk is het niet meer vanzelfsprekend dat je rommel opruimt en de residuen van kannen thee/limonade even afgeeft aan de bar. Zelfs in het damestoilet kwam ik een snotachtige substantie tegen op de WC bril. Vreemd! Ik heb maar gelijk een monster genomen om het DNA van de dader te kunnen achterhalen en die zal zwaar worden gestraft.

Afijn, gordijnen dicht, muziek uit, zo goed mogelijk opgeruimd, een perfecte laatste ronde met de jongens van KMD1: Thiemo, Dylan, Vinnie en  Dion, iedereen om 20.45 uur naar buiten. Lichten uit, gebouw op het alarm en de deur van het achterhek dicht. Loop ik halverwege het Thom van Essen pad terug,  komt Larissa van Dames 2 aanfietsen “mag het hek a.u.b. nog open?”. Weer terug, met je iPhone bijlichten om het sleutelgat te vinden, deur weer open om Larissa maar niet om te hoeven laten rijden. Tas pakken en hé, ik zie toch nog een lichtje branden. Jan Middendorp bellen en ja hoor achter de bar zit ook nog een aansluiting. Weer het alarm er op. Naar buiten. Hé staat de afzuigkap nog aan? Of is het de koeling? Weer naar binnen, nee de afzuiginstallatie staat uit. Weer het alarm inschakelen en nu naar huis. Om 21.05 uur zie ik nog twee fietsen in de stalling staan. Ok? Die zijn zeker lopend naar huis gegaan en er staat nog een auto op het verlaten parkeerterrein. Verstandig, denk ik nog. Als je hebt gedronken laat je, je auto staan. Maar dichterbij gekomen, gaat de auto wel erg hard heen of op en neer. Met mijn iPhone schijn ik bij. Er liggen er twee met elkaar te ……. Ik kon niet zo goed zien wie, maar heb het kenteken genoteerd om de daders te kunnen achterhalen en o wee als er een overeenkomst is met het DNA van het damestoilet bevuiler.

OM 21.15 uur stap ik de woonkamer binnen. En, vraagt mijn vrouw, “heb je nog iets leuks meegemaakt op KMD? “Ik hoop dat ik voor mijn examen, als KMD afsluiter ben geslaagd want de KMD examencommissie is best streng” opper ik en “voor de rest was het een gewoon dagje KMD, niets bijzonders!”

 

Algemene Ledenvergadering

Op 9 november as. is het weer zover. De Algemene Ledenvergadering. Ouders van leden en leden zet deze niet te missen avond in uw agenda. Het wordt weer een interactieve en onderhoudende avond. Uw mening telt! Met elkaar zijn we immers de club. Er zijn stellingen, elke bestuurslid geeft rekenschap van het afgelopen bestuur en er is de huldiging van jubilarissen. Zet vrijdag 9 november nu in uw agenda!!

 

KMD 1 en KMD 2

De start van de competitie was voor KMD1 en 2 geen succes. Beide teams verloren hun eerste wedstrijd. En het cliché luidt dat de weg nog lang en “alles” nog mogelijk is etc.

Zaterdag as. zijn er nieuwe kansen. Beide teams spelen uit. KMD1 speelt om de hoek in het Wateringse Veld bij Kranenburg. Dat belooft een kraker te worden. Komt u ook kijken? Met elkaar steunen we “onze jongens”. Aanvang is om 14.30 uur.

 

O ja, The Blue Hour van Suede is een “must have”. Geniet van je week!

 

 

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

image1 image1