Toelichting TC: "Wat is het nut van KMD 3?"

In de serie waarin de Technische Commissie het beleid van KMD toelicht, deze keer antwoord op de vraag:“Wat is het nut van KMD 3?”

Een probleem binnen het gehele voetbal is dat de overstap van de jeugd naar de senioren een hele grote is. Als je 18 jaar bent, dan ben je vaak me je vrienden, een baantje of je school bezig. En om dan ineens met “hele oude mannen/vrouwen” van zeg maar 30 jaar te moeten voetballen, wordt toch als een hoge drempel ervaren. En dus stoppen helaas veel jongens en meisjes van 17/18 jaar met voetballen. Doodzonde natuurlijk. Binnen KMD proberen we dat als volgt op te lossen:

-Ben je goed genoeg om aan te sluiten bij de seniorenselectie, dan word je daar opgevangen.

-Vind je het leuk om te blijven voetballen maar ga je niet voor een voetbalcarrière , dan proberen we je in een team te plaatsen met allemaal jongens die onder de 23 jaar zijn.

-Heb je selectieambities, maar ben je (nog) net niet goed genoeg, dan kom je in aanmerking voor KMD 3. Jongens kunnen hier rijpen om na verloop van tijd alsnog de stap naar de A-selectie te zetten, of om in ieder geval op niveau te blijven voetballen. Er is een trainer, er is budget, en er wordt tweemaal per week getraind. Wij zien KMD 3 als de ideale springplank en hechten daardoor veel waarde aan dit team.