Doorbraak KMD-er Sem Steijn

9 jaar geleden meldde zich een nieuwe F-pupil aan bij KMD. Het jochie was de verpersoonlijk van ”Klein-Maar-Dapper”. Wekelijks de kleinste op het veld, maar voor niemand bang. En wat hij al kon met een bal was ongekend. Dat hoorde je helemaal nog niet te kunnen als 7-jarige.....

Als je zo goed bent is het verleidelijk om de bal niet over te spelen, en dat schijnt ook zo te horen volgens de opleidingsregels van de KNVB. Maar de kleine Sem begreep al snel dat het een teamsport is. Hij scoorde niet alleen veel, maar gaf ook assists en pakte de ballen van de tegenstander af. Hij kon niet tegen z’n verlies, maar ook dat hoort erbij als je echt goed wilt worden.

Kortom, het was geen verrassing toen ADO na twee seizoenen KMD (en evenzoveel kamioenschappen) op de deur klopte. Na keiharde onderhandelingen met onze penningmeester ;-) zagen we Sem met lede ogen, maar ook vol trots vertrekken. Met interesse volgden wij zijn stappen in de ADO-jeugd. Hij bleek ook daar één van de beteren te zijn.

Na 7 seizoenen ADO tekende hij afgelopen week zijn eerste profcontract bij ADO Den Haag. Vanwege zijn familieband is hij direct verhuurd aan VVV Venlo. We lazen in de media dat hij daar vooral in de JO19 zou gaan voetballen, maar op zaterdag 30 juni 2018 blijkt hij als 16-jarige zijn debuut te hebben gemaakt bij het 1e van VVV. Én hij scoorde nog ook..... Waar gaat dit eindigen?

We kennen Sem goed genoeg om te weten dat het hem niet naar z’n bol gaat stijgen, maar dat hij elke keer weer hard zal blijven werken voor de volgende stap. Met een beetje geluk zien we hem straks wekelijks op televisie. Dan hoeven we het voetbalplaatsjesboek van KMD er niet meer bij te pakken.

Sem, we zijn trots op je. Veel succes

 

sv KMD

20180701_084730 20180701_084730
IMG-20180630-WA0008 IMG-20180630-WA0008