Oet Moan

Vinnie Vrolijk

Met nog twee speelronden te gaan heeft KMD1 zich vandaag definitief veilig gespeeld in de 3e klasse door met 2-0 te winnen van MVV’27 dat op de 3e plaats in de competitie staat. Voorwaar een prima prestatie. Het publiek genoot volop van het weer en de inzet van ons 1e team. Vandaag lieten de jongens zien dat ze eigenlijk veel te laag op de ranglijst staan. Met prima veldspel is MVV geen moment echt gevaarlijk geweest en was de overwinning dik en dik verdiend. Vooral onze achterhoede stond als een huis. Liever noem je geen namen als het hele team een geweldige prestatie neerzet, maar Vinnie Vrolijk was voor mijn gevoel overal op het veld en bijna scoorde onze mee opgekomen linksback nog koppend.

Met vertrouwen en vrij van druk kan het elftal het seizoen nog meer glans geven door de resterende wedstrijden winnend af te sluiten. De spelers, de staf en het hondstrouwe publiek verdienen het!

 

Piet Paulusma

Vorig jaar werd hij als een 1 april grap gelanceerd. Piet Paulusma zou aanwezig zijn bij de opening van veld4, onze PR had Piet gemaild en verzocht om speciaal bij de opening aanwezig te zijn. Helaas, Piet had een ander schema. Vandaag werd weer eens duidelijk hoe belangrijk een netwerk is. Veteraan Tic Tac Theo was het verzoek niet vergeten en heeft kennis aan de productie assistent van Piet Paulusma. Met het afscheid van Veteraan “good old” John Koestal tevens, na vele blessures, de laatste wedstrijd van “the comeback kid” stond dar ineens Piet Paulusma met zijn crew op veld 2. Of ik samen met Tic Tac Theo en John Koestal een praatje wilde houden als inleiding voor Piet’s weerbericht op SBS. Piet begon over onze 1 april grap van 2017 en vond de naam Klein Maar Dapper prachtig. In de uitzending van 12 mei rond 22.45 uur spreekt KMD weer een mondje mee. Oet Moan!

 

Good old John Koestal

In mijn selectie tijd heb ik John van Velo naar KMD zien komen. Ik zal het nooit vergeten, toenmalige trainer Piet van Dijk repte van een meerwaarde en nieuw talent voor de selectie. John liep inderdaad elke training voorop en was rete snel. Maar al gauw ging hij van KMD 1 naar2, naar3 om uiteindelijk in de C-selectie van KMD 4 zijn finest hours te hebben en later niet te vergeten in de Veteranen. Samen met Erik Beukers was hij vaak de topscorer. Voor een belangrijke wedstrijd zou John afschrijven omdat zijn vrouw, Miranda, andere plannen had gemaakt. Gelukkig werd Miranda overtuigd dat John mee moest spelen, want wie moest anders de doelpunten maken bij de Veteranen? Na enkele ernstige blessures kwam ook het ongemak voor John. Vandaag nam hij na 27 speel jaren afscheid, met de VI reportage in 2010 en Piet Paulusma op 12-5-2018 en een 5-1 overwinning op Vitesse Delft als hoogtepunt.

 

Daan en Dirk

Ik ben gek op tweelingen. Daan en Dirk Kouwenhoven spelen in de JO15-3 en zijn sinds ze kunnen lopen met mamma Annet en papa Dirk op KMD te vinden. Vandaag stond opa Piet langs de kant want de JO15-3 speelde een belangrijke wedstrijd tegen het eveneens laag geklasseerde Lyra JO15-5. Het was er op of er onder. Daan is de aanvoerder en speelt mid mid en Dirk speelt als laatste man. De één lijkt op Nico en de ander op Annet. Mamma Annet verdient vandaag een groot compliment want bij het verstek van de barbrigade stond ze daar de hele ochtend toch maar mooi en zag niets van de met 4-3 gewonnen wedstrijd. Hulde ook aan Jesse Boon, die behalve scoorde ook maar even de open gevallen scheidsrechtersplek bij de JO7-5 invulde. Hulde voor het team en de inzet van deze vrijwilligers.

 

Henny van der Eijckel

En ja hoor, eindelijk was het dan zo ver, Henny draaide plaatjes in de jeugdcommissie kamer. Marco Schregardus regelde de pick up, Henny nam zijn singeltjes en LP’s mee en zo hoorden wij the Doors, the Tempations, the Kinks en meer van deze uitstekende gouwe ouwen. Ik ben Henny veel dank verschuldigd aan muzieklessen, toen hij mijn leider was nam hij ons mee naar festivals en liet ons kennis maken met het betere lied. Ouders van nu, wilt u dat uw kind ook een muzikaal verantwoorde opvoeding krijgt? Dan zijn er vanaf nu luistersessies in de jeugdcommissie kamer. Want voor je het weet luisteren ze naar Ronnie Flex, Boef en meer van dat soort inferieure muzikale troep. Henny is behalve trainer ook muziek entertainer.

 

Jelle Lemckert

Onze KMD3 bestaat uit jonge voetbaltalenten van gemiddeld 25 jaar. Een jong elftal dat helaas weleens een wedstrijd verliest. Gelukkig gaat een verlies het hele seizoen niet ten kostte van het voetbalenthousiasme. Als er één team is dat veerkracht vertoont, is het onze KMD3. Vandaag wonnen ze sinds oktober 2017 eindelijk met 2-4. Jelle Lemckert is één van de B selectie spelers en toonbeeld van onverzettelijkheid en een voorbeeld voor alle jeugdige spelers. Jelle is ook scheidsrechter en floot vanmorgen de topper KMD JO19-2 tegen Westlandia JO19-3. Altijd lastig deze categorie. Maar Jelle laat zien dat hij ook hier zijn hand niet voor omdraait en ook moeilijke wedstrijden tot een goed einde weet te brengen. Daarnaast zit Jelle in de commissie die het All Stars toernooi organiseert. Voor deze familie dag op zaterdag 9 juni kunnen alle jeugdleden, begeleiders en senioren zich inschrijven via onze website.

 

Brent van Leeuwen

En daar stond hij dan, op het podium, in de bestuurskamer, Brent van Leeuwen was onze pupil van de week. Brent speelt in onze JO11-6 en won zijn wedstrijd met 9-2 en dan ook nog de hele dag op KMD. Het werd een feest voor hem met happies, een medaille, een oorkonde, een bal met alle handtekeningen van de selectiespelers, de bespreking en de warming up bijwonen en in de dug out de wedstrijd beleven. Mooi toch?

 

Kampioenen

Er resten ons nog enkele wedstrijden. Wie gaan we nog eren voor een kampioenschap of promotie? Volgende week is het de beurt aan de JO15-1,  die rond 12.00 uur in de kantine worden gehuldigd. De JO19-2 ligt op kampioenskoers en KMD2 is verzekerd van de na competitie. Op de zaterdagen 2-9-16 juni spelen zij voor promotie en we zullen er zijn om ze aan te moedigen. Zijn er nog meer bijna kampioenen, dan wil ik voor de terechte publiciteit graag weten.

 

Geniet van de week.

 

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

KMD met Piet Paulusma KMD met Piet Paulusma
Piet P en KMD Piet P en KMD
TTT met Piet Paulusma TTT met Piet Paulusma