John de Wolf

De algemene ledenvergadering is er voor alle leden en ouders

U bent er toch ook bij op vrijdag 10 november as. om 20.00 uur? De Algemene Ledenvergadering is niet zomaar een vergadering. Het is een interactieve bijeenkomst waar uw mening telt! Dit jaar valt er veel te kiezen en vraagt het bestuur uw mening bij vier stellingen. U kunt uw goed- of afkeuring geven bij de verkiezing van een nieuwe kandidaat voorzitter (Patrick Kriek), een nieuwe kandidaat secretaris (Marleen van Paasen) en een nieuwe kandidaat bestuurslid Horeca Zaken (Dennis de Ket). In het programma voor de pauze vertelt elk bestuurslid kort en bondig over de realisatie van acties in het afgelopen seizoen en worden de plannen voor het huidige seizoen kenbaar gemaakt. Door de penningmeester wordt financiële rekenschap afgelegd, Joost de Waard legt helder uit hoe de vereniging er financieel voorstaat. Voorafgaand aan de vergadering kunt u vragen indienen of tussendoor verheldering vragen bij de presentatie van de bestuursleden. Er wordt afscheid genomen van Peter van den Berg (voorzitter), Dide van Adrichem (secretaris), Ruud Boer (sponsorzaken) en Frank Hollaar (senioren en vrijwilligersbeleid).

Na de pauze is het tijd voor het huldigen van de jubilarissen, de vrijwilliger van het jaar (de Willem van den Berg onderscheiding) en de benoeming van leden van verdiensten of ereleden. Dat is altijd een feestelijke gebeurtenis. Kortom uw aanwezigheid en betrokkenheid wordt zeer op prijs gesteld en na afloop wordt het heel gezellig, want als toetje is er het optreden van de KMD band Piccolo.

 

PICCOLO

Laurens Houtman (sologitaar), Chiel Jongerius (slaggitaar) en Marten Damen (zang) waren spelers van de KMD selectie. Teun Olsthoorn (basgitaar) speelde in KMD5 en viel af en toe in bij KMD2 en Guido Dieleman (drums) assisteerde KMD2 trainer Ed Canten en viel nog in als de nood hoog was. Het zal zeven jaar geleden zijn dat ik op de donderdagavond, na de training, aan de bar van de kantine stond en het gesprek met Laurens ging over muziek, festivals en dat het toch mooi was om in een band te spelen. Chiel, Teun en Guido gaven aan ook al muziek te maken en omdat de broer van Marten al regelmatig op feesten en partijen zong, moest hij toch ook kunnen zingen? De band Piccolo Ma Potente (later afgekort tot PICCOLO) was geboren en er werd met covers opgetreden op KMD feesten en bij popcentrum Nederland3. Telkens was er een grote schare KMD muziekfans aanwezig. De band begon het repertoire uit te breiden en Laurens begon eigen nummers te schrijven. Op Spotify werden de eigen nummers Moonlight, Addicted to Your Love, Sweet Goodbye en Everything uitgebracht en de band speelde in de Paap, Paard Café, op Sneeuwpop en voor WOS TV. (https://www.youtube.com/watch?v=B2-rDG3rOC4)

Ik ben ongelofelijk trots dat er zoveel creativiteit in de vereniging zit en dat er naast het voetballen ook op deze manier plezier wordt gemaakt. Welke vereniging heeft een eigen rockband? Het is me dan ook een enorme eer dat PICCOLO de afterparty van de Algemene Ledenvergadering afsluit.

 

Leiderschap

Mijn stukje over de inrichting van de vereniging “Make Your Own World” van een aantal weken geleden heeft wat stof opdoen waaien. Zo werd ik aangesproken door een lid die het artikel en mijn idealisme kraakte. Hij gaf aan van een strakkere lijn te zijn en dat het best aan een aantal zaken schortte. Altijd goed om kritiek aan te horen en heel goed dat leden rechtstreeks bij mij aankloppen met hun verhaal. Ik gaf aan dat “de beste stuurlui” altijd aan wal staan en vroeg het lid of hij wilde participeren in het bestuur omdat juist iemand met zijn kwaliteiten een prima bijdrage zou kunnen leveren. Als voorzitter ben je namelijk altijd mede afhankelijk van de competenties, kwaliteiten en actieve bijdragen van de andere bestuursleden. De één heeft nu eenmaal meer in zijn of haar mars dan de ander. En “Be My Guest” gaf ik nog aan als je verbeterpunten ziet, maar wees vooral aanwezig op de algemene ledenvergadering om daar je vragen stellen! Uit het gesprek bleek dat de inrichting van de vereniging en de cultuur ook niet ter discussie staat, de koers die het bestuur vaart, ligt opgesloten in het beleidsplan en daar heeft de Algemene Leden Vergadering in onze lange termijn visie 2020-2025 haar goedkeuring aan gegeven. Het ging dus om de invulling! Ik voelde me een beetje op mijn tenen getrapt, want me dunkt als er de afgelopen jaren niet geleverd is. Er zijn vele hoogtepunten en helaas een aantal dieptepunten te noteren. Met een andere leiderschapsstijl waren die, denk ik, niet te voorkomen geweest, repliceerde ik. Het lid gaf aan dat je dat niet weet en het daarom goed is dat er na negen jaar een andere voorzitter komt. Daar was en ben ik het volledig mee eens “het is tijd voor een ander gezicht” en ik heb zeker fouten gemaakt. Ik heb bij mijn benoeming gekozen voor een democratische en harmonische leiderschapsstijl en soms had ik autocratischer / harder / duidelijker of empatischer moeten leiden. In een aantal gevallen heb ik daarin gefaald. Het lid waar ik mee in gesprek was, waardeerde de openheid van zaken en mijn kwetsbare opstelling. Hij begon zowaar een aantal hoogtepunten op te noemen en me te roemen omdat ik altijd zichtbaar aanwezig was voor ieder lid binnen de verenging en aandacht had “als het nodig was”. “Je was moedig en ietwat naïef” sloot hij de positieve kanten af  en hij gaf aan aanwezig te zijn op de Algemene Ledenvergadering. Ach mensen, wat ik hiermee aan kan? Ieder mens, iedere voorzitter heeft zijn goede en minder goede kanten en als jij vindt dat je het beter kan, moet je zitting nemen in het bestuur. Ik heb het met hart en ziel gedaan en kan op 10 november as. de vereniging met een gerust hart overdragen. Er zijn geen lijken in de kast en er staat een stabiele en bloeiende vereniging.

 

Voetbalplaatjes en Grote Club Actie

De jeugdcommissie draait op volle toeren. Zo gaf Rowitha van Gaalen trots aan dat de grote clubactie dit jaar alle records gaat verbreken en dat er nog twee weken te gaan zijn om loten aan de man te brengen. Twee weken! Had ik net de posters in het clubgebouw weggehaald omdat ik dacht dat de actie na deze week afliep. Niet dus! Nog twee weken jongens en meiden om nog meer loten te verkopen en op “het podium” van de bestuurskamer geëerd te worden omdat jij bij de top3 hoort van jongens en meiden die de meeste loten hebben verkocht. Nog twee weken dus!

Wat heel snel gaat lopen is de voetbalplaatjes spaaractie van Jumbo Koornneef. Vrijdag 27 oktober om 19.00 uur is oud Feyenoord en Nederlands Elftal speler en huidig assistent trainer van Arne Slot, John de Wolf, aanwezig op KMD. Het eerste verzamelalbum voor de voetbalplaatjes wordt hierbij uitgereikt aan ons jongste lid. Als je op de foto wilt met John de Wolf moet je hierbij beslist aanwezig zijn. Ik ben er ook, want ik ga ook vanaf 30 oktober voetbalplaatjes sparen. Geweldige actie!

 

Langs de lijn

Deze zaterdag was er een beperkt inhaal- en bekerprogramma. KMD1 excelleerde afgelopen dinsdag in de KNVB beker tegen Slikkerveer. Met maar liefst 7-2 werd er gewonnen en dat 60 minuten lang nog met 10 man. Dat geeft de supporter weer moed voor de competitiewedstrijd van zaterdag 28 oktober as. dan staat de uitwedstrijd tegen DSVP op het programma. Onze jongens vinden het fijn als u dan weer langs de lijn staat.

 

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
Piccolo 1 Piccolo 1
piccolo 2 piccolo 2
Piccolo 3 Piccolo 3
IMG_6447 IMG_6447
ALV 10-11-2023 ALV 10-11-2023