Een nieuwe start

Een nieuw seizoen, nieuwe kansen

Net op tijd ben ik terug van vakantie om deze week weer aanwezig te zijn bij de competitiestart. U merkt het wel aan de onderwerpen in deze column, ik heb u weer veel te vertellen want er gebeurt op dit moment best veel op onze club en een nieuw seizoen betekent altijd nieuwe kansen. Zet u de leesbril even op?

Ieder seizoen bruist het aan het begin van een seizoen van de ambities en het elan. We staan aan het begin met alle ploegen immers op “0”, hebben ons al trainend en oefenend lekker kunnen voorbereiden en dromen van een succesvolle competitiestart. Bij alle teams spat het enthousiasme er vanaf en we hebben er met z’n allen zin in.

De afgelopen jaren hebben met name de jeugdteams zich conform de uitvoering van het beleidsplan stormachtig ontwikkeld. Ik ben benieuwd waar de vereniging nu staat. Verwachtingen spreek ik niet uit, de hoofdtrainer hebben we wel de opdracht meegegeven om de eigen jeugd die dit en vorige seizoenen is overgekomen zoveel mogelijk een kans te geven en in te passen in de 1e en 2e selectie. Zij passen in de verenigingscultuur en de kernwaarden van KMD om op een verantwoorde manier en op eigen kracht de vereniging op een hoger niveau te brengen. Dat de supporter van de jonge groep (aangevuld met een aantal routiniers) die KMD1 is, nog niet het allerhoogste kan verwachten, beseffen we heel goed. Maar waarom zouden we niet kunnen verrassen? Daar hebben we een deskundige trainersstaf voor.

 

Bestuur in beweging

In het bestuur zit in al die jaren van een zekere samenstelling veel ervaring en deskundigheid. Toch gaat er de komende bestuursvergadering best veel veranderen. Zo is al een langer gekoesterde wens om het negental koppige bestuur in te korten om de besluit en slagvaardigheid te bevorderen. Ruud Boer, bestuurslid Sponsoring is aftredend en niet herkiesbaar. Het voornemen is om de sponsoring in de huidige commissie voort te zetten en te betrekken in bestuursvergadering op verzoek en indien noodzakelijk. De commissie en het team zijn al zo lang samen dat er genoeg ervaring is om de doelstellingen (o.a. continuïteit in sponsorbijdragen) te garanderen. Ook bestuurslid vrijwilligersbeleid Frank Hollaar is aftredend en niet herkiesbaar. Ook hier kiezen we voor de commissievorm die in de Algehele Ledenvergadering van 10 november as. nader zal worden uiteengezet. Al eerder is aangekondigd dat ik aftredend ben als voorzitter en dat Patrick Kriek door het bestuur voorgedragen zal worden als kandidaat voorzitter. Daarnaast heeft ook secretaris Dide van Adrichem aangegeven, na zes jaar, te zullen stoppen met haar bestuursfunctie. We zijn blij dat we in Marleen van Paassen en oer-KMD lid een kandidaat opvolger hebben gevonden. De vacature die vorige jaar ontstond voor een bestuurslid Kantine Zaken heeft ons het afgelopen seizoen best veel moeite gekost om tot een invulling te komen. We zijn daarom ook erg verheugd dat we Horeca ondernemer en KMD dames 1 trainer/coach, Dennis de Ket op 10 november as. kunnen voordragen als kandidaat bestuurslid Horeca. Er valt dus veel te kiezen op de komende Algemene Ledenvergadering. De kernbestuursleden Joost de Waard (penningmeester). Marco Schregardus (normen en waarden) en Martijn Tasma (jeugdvoorzitter) blijven op hun post zodat er genoeg ervaring en know how overblijft. De nieuwe kandidaat bestuursleden zullen zich de komende periode via de site aan u voorstellen.

 

Introductieavond ouders van nieuwe jeugdleden

Het is een goede gewoonte om ieder jaar de nieuwe lichting leden (lees: de ouders van de nieuwste aanwas) welkom te heten. Woensdag 27 september a.s. worden de ouders in een onderhoudende en interactieve avond meegenomen in de vereniging die KMD is. Het bestuur vind het erg belangrijk om ouders goed te informeren, wegwijs te maken maar zeker ook te luisteren en te horen wat de behoefte en vragen van de ouders zijn.

We hopen woensdag a.s. dan ook op een grote betrokkenheid en opkomst.

 

Verkade Klimaat 90 jaar

Deze zaterdag was ik aanwezig op de receptie ter ere van het 90-jarige bestaan van Verkade Klimaat. Al jaren is Verkade Klimaat een trouwe en waardevolle sponsor. Joost de Waard is niet alleen de betrouwbare penningmeester van KMD, maar in deze functie al jaren betrokken bij Verkade Klimaat. Met eigenaar Ronald Verkade heb ik de eer gehad om in de selectie van KMD te voetballen. Behalve een technisch vaardige en waardevolle selectiespeler is Ronald een ras ondernemer. Samen met Ronald’s vrienden in de selectie Koos van Essen en Alex Prins hadden we in de kleedkamer stoere verhalen dat zij later als opvolger van hun vaders bedrijven “captains of industry” zouden worden.  Ik kan u vertellen dat de genoemde heren, daar met hun bedrijven zeker in zijn geslaagd en dat Ronald  Verkade Klimaat heeft uitgebouwd tot een wereldwijd begrip met ruim 70 medewerkers. KMD is trots op Ronald en Verkade Klimaat.

 

Druk bezochte sponsoravond

Over sponsoren gesproken, afgelopen donderdag was er bij MRVO een succesvolle bijeenkomst voor de sponsoren. Op het gebied van fiscaliteit (MRVO) en merkenbeleid (Bataafse Teeken Maatschappij) werd kennis uitgewisseld. Erg belangrijk was de rol van Topslijter en Wandel Van Schie, die met exquise, geselecteerde wijnen en culinaire gerechten liet zijn een prima traiteur van deze avond te zijn. Dat KMD naast veel voetbaltalent ook over veel ondernemend talent beschikt, werd die avond wel duidelijk.

 

Grote Clubactie

Misschien staat er de komende periode wel een KMD jeugdlid bij u voor de deur met het verzoek om loten te kopen voor “de grote clubactie”? Wees gul en koop in grote getalen loten. Ik ben benieuwd of het record bedrag van ruim € 4.300 van vorig jaar wordt overschreden en welke jeugdspelers er nu weer de meeste loten verkopen en worden uitgenodigd voor een huldiging in de bestuurskamer.

 

Normen en waarden

In de bestuursvergadering van de afgelopen week gaf bestuurslid normen en waarden een heldere uiteenzetting over de bijeenkomst die hij namens KMD samen met de andere Westlandse voetbalverenigingen (vertegenwoordigd in de  Fevo West) met de KNVB heeft gehad. Inzet was de verruwing en de verhuftering in de sport en een gezamenlijk optreden bij incidenten. Ook intern hebben we een duidelijk sanctiebeleid opgezet die in de komende ALV wordt gepresenteerd. Voor de selectie geldt o.a. een boetesysteem voor gele en rode kaarten. Tot ergernis van velen gaan scooterrijders vaak over de schreef met te hard en gevaarlijk rijgedrag op ons sportcomplex. Ook hier gaan we paal en perk aan stellen en worden maatregelen getroffen om een extra hekwerk te plaatsen op het complex en scooter rijden tegen te gaan. Verdere info volgt.

 

Langs de lijn

Gelukkig werd er vandaag weer volop gevoetbald. Van de Dames 1 hoorde ik dat zij hun eerste wedstrijd niet konden winnen (3-6 verlies), dat de JO19-1 ook de eerste punten volgende week kan binnenhalen maar dat KMD2 met een clean sheet (3-0 winst) aan de competitie begon. KMD1 speelde de eerste belangrijke wedstrijd uit bij Full Speed. Een nieuwe tegenstander in een grotendeels nieuwe poule. Het was een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft werd Full Speed met de rug tegen de muur gezet en mocht het blij zijn dat de ruststand “slechts” 4-0 in het voordeel van KMD uitviel. Na rust zagen we een “ander” KMD en telde het spel louter verbeterpunten. Echter met een 4-2 overwinning gingen de 3 punten mee naar Wateringen en gaan onze jongens volgende week op voor hun eerste thuiswedstrijd thuis tegen sv Duindorp. We hopen alle supporters in grote getalen te zien, zeker omdat onze aanvoerder Jesse de Waard dan zijn 500e officiële wedstrijd in KMD1 speelt. Een unieke prestatie waarbij we Jesse en zijn familie graag in het zonnetje willen zetten. Komt allen.

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
1d642cec-1405-405d-8848-6c63ae2f6f72 1d642cec-1405-405d-8848-6c63ae2f6f72
3d4938fe-a147-4d16-9e69-7d8143a4e1f6 3d4938fe-a147-4d16-9e69-7d8143a4e1f6
0634E13A-3276-4B89-8245-800E0484E632 0634E13A-3276-4B89-8245-800E0484E632
62320445-56E5-4BFB-9A3C-63D364AC6C94 62320445-56E5-4BFB-9A3C-63D364AC6C94
F7881FFE-E313-4B30-B5A4-1AE5EF906689 F7881FFE-E313-4B30-B5A4-1AE5EF906689