Excusez moi

Even weg

Beste KMD leden, u gaat me een paar weken niet zien op KMD. Niet vanwege mijn ziekte, ik voel me best goed, maar vanwege de vakantie op Kreta. Dat is de luxe die we ons kunnen permitteren om in het voor- en naseizoen lekker weg te gaan en het komt wel even goed uit zo. Op KMD beginnen de elftallen en de wedstrijden weer volop te draaien. Met een gerust hart stap ik het vliegtuig in. De organisatie op KMD staat en met al die vrijwilligers die meehelpen, mee organiseren, leiding geven en bestuurlijke taken verrichten, kun je best zonder voorzitter. Sterker, als de koning, de minister president, de directeur, de afdelingschef of de voorzitter weg is, draait het land, het bedrijf, de afdeling en de vereniging echt wel door. Degenen die in het centrum staan, lopen vaak alleen maar in de weg of houden het proces op omdat ze zich met te veel zaken bemoeien en hun stempel willen drukken. In een volwassen organisatie kunnen medewerkers of leden zelfstandig beslissingen nemen. Ik ben blij en er trots op dat de vrijwilligers bij KMD dat met lef en plezier doen. Rond de start van de competitie op 23 september zal ik u de hand weer schudden of een praatje maken. Precies, dat is de taak van een voorzitter: verbinder, ambassadeur en spreekbuis.

 

Collector’s item

Op de foto ziet u Hans Kraay van het ESPN sportprogramma staan bij de KMD sjaal, die nu in de achtergrond van het TV sportprogramma te bewonderen is. Wilt u ook zo’n mooie KMD sjaal voor als het weer iets kouder wordt, koop ‘m achter de bar voor slechts € 20,--.

 

Algemene Ledenvergadering vrijdagavond 10 november 2023

Schrijft u deze datum alvast in uw agenda. Deze editie van de Algemene Ledenvergadering belooft een bijzondere te worden. Er komen best wat mutaties in het bestuur. Secretaris Dide van Adrichem heeft te kennen gegeven te willen stoppen met haar bestuursfunctie, Ruud Boer van Sponsorzaken idem dito en u kunt die avond stemmen voor een nieuwe voorzitter. Na 9 jaar voorzitterschap is het goed geweest en wordt het tijd voor een jongere, frisse kandidaat. Het is geen geheim meer dat het bestuur Patrick Kriek op die datum graag wil voordragen als uw nieuwe voorzitter. Patrick is het huidige bestuurslid Technische Zaken en al jaren betrokken bij de vereniging waar het hele gezin Kriek een rol van betekenis in neemt. Een echte KMD familie dus en ik vind Patrick een topper en hoop van harte dat u de kandidatuur ondersteunt. Maar ik hoop ook dat u aanwezig bent die avond, zodat ik u kan bedanken voor de steun die ik de afgelopen jaren heb gekregen, het waren immers 9 fantastische jaren met hoogte en dieptepunten en wel een feestje waard denk ik.

 

Feestje voor de Waard

Nog een datum waar u beslist bij aanwezig moet zijn: zaterdag 30 september a.s. speelt onze aanvoerder van KMD 1, Jesse de Waard, tegen sv Duindorp zijn 500e officiële wedstrijd voor KMD 1. Vanwaar een prestatie van formaat. Als je op je 16e jaar debuteert, nu 38 jaar bent en met uitzondering van een paar seizoenen Westlandia, blessures en Corona onophoudelijk in de basis hebt gestaan, dan ben je een icoon van de club. De vereniging zal uitgebreid stil staan bij deze gebeurtenis en Jesse de Waard voorafgaand en na de wedstrijd op passende wijze huldigen. Van vader Gerrit de Waard mocht ik het plakboek van Jesse even vasthouden en die zie je mooie momenten langskomen hoor. “Jesse de Waard maakt het verschil”, Kampioensfoto’s, “Gebroeders de Waard Goud Waard” en de periode dat Jesse met broer Stefan en neven Bram en Joost in KMD 1 speelde. Onvergetelijke momenten die horen bij een club en haar historie. Het record is overigens in handen van Theo van de Wetering die vanaf midden jaren ’70 tot begin deze eeuw gelijksoortige carrière heeft doorlopen, met dien verstande dat Theo tot zijn 43e jaar in KMD 1 stond, dus Jesse moet nog even door.

 

Ben “gehaktbal” Boon

Zo zijn er veel KMD verhalen, een aantal zijn er opgetekend in het KMD boek “Je had er bij moeten zijn”. Aan ons oud erelid en wijlen Ben Boon is een mooi hoofdstuk gewijd, hoe hij aan zijn bijnaam Ben “gehaktbal” Boon komt bijvoorbeeld. Maar die van mijn bijna ontmoeting op Kreta moet ik nog even met u delen. Het is zeker 25 jaar geleden en als je met Ben in de KMD kantine over Griekenland in gesprek was, ging het vaak over Rhetymon. Ben kwam daar op een adres voor vele tientallen jaren en had daar zijn “vaste” onderwaterkruk in het zwembad. Toen ik in dezelfde periode met mijn gezin op een ander deel van Kreta zat, besloot ik Ben op te gaan zoeken. Het was de tijd dat er nog geen mobiele telefoons waren en ik kreeg het adres van Ben’s hotel in de KMD kantine op een bierviltje. “Ik ben er altijd en je kunt me vinden aan de bar bij het zwembad”, had hij me toevertrouwd. Auto gehuurd, half uurtje rijden naar Rhetymon en op zoek aan de haven naar het hotel, hotel gevonden, zoeken naar Mr. Boon en u raadt het al, geen Ben op de vaste onderwaterkruk. Ben was, net die ene keer en met de hoogste uitzondering, even met de  eigenaar mee voor een boodschap. Ik denk die komt zo wel terug en liep door het liefelijke en historische stadje heen en zag hoe mooi en gezellig Rhetymon was. Afijn, Ben bleef weg en ik vervolgde mijn pad met achterlating van een briefje. Op KMD liet Ben mij de notitie zien en gaf aan dat hij met de eigenaar nog even wat was gaan drinken. Dat is vakantie, lekker doen waar je zin in hebt. Ter ere en postuum op Ben zal ik er één op hem nemen in het hotel en als het mag op Ben’s vaste onderwaterkruk.

 

Langs de lijn

KMD speelde uit bij Rozenburg en won haar 1e wedstrijd voor de KNVB beker knap met 0-2. Ik sprak trainer Dennis Roerade en hij zag gelukkig veel goede dingen. Kijk, dat geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden. Op 23 september a.s. speelt KMD 1 haar eerste competitiewedstrijd uit bij Full Speed te Delft. Het belooft een interessante competitie te worden met veel nieuwe ploegen en een paar oude bekenden. Ik zie u graag dan langs de lijn.

 

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
33f6b7e5-f533-4cb8-97b0-57cbfb40d520 33f6b7e5-f533-4cb8-97b0-57cbfb40d520
Hans Kraay jr Hans Kraay jr
8f2d47a0-f90c-4e75-ab4e-ff4130df026d 8f2d47a0-f90c-4e75-ab4e-ff4130df026d