Simpel

Henny van de

Henny van de Eijkel is al meer dan 40 jaar leider van de jeugd op KMD en vorig jaar benoemd tot erelid vanwege zijn verdiensten voor de vereniging. Henny was zelfs leider van het jeugdelftal waar ik in speelde en dan ben je dus best wel oud. Ik mag wel zeggen dat Henny mijn favoriete leider ooit is geweest. Ik had een veels te grote mond in die tijd, maar Henny wist daar goed mee om te gaan en voedde naast het voetbal mijn liefde voor muziek. Hij nam ons mee naar mijn eerste popfestival. Mijn eerste Pinkpop met het festivaldebuut in Nederland van U2, zal me altijd bij blijven. Er volgde later samen nog veel concert- en festivalbezoek. Hoe cool is dat, als jonge gast met je ervaren leider op stap. Henny gaf me ook mijn eerste baantje op KMD als assistent-jeugdtrainer. Door een gunstig schoolrooster kon ik hem op de woensdagmiddagen helpen met het trainen van de jongere jeugd. Onvergetelijk zijn de trips met de KMD jeugd naar het buitenland waar ik het in Heidelberg iets te bont maakte en i.p.v. een straf (met de trein naar huis) slechts een reprimande kreeg, dankzij de bemiddeling van Henny. Sterker, het daarop volgende jaar mocht ik op voorspraak van Henny zelfs als jeugdleider mee naar Denemarken. Onvergetelijke KMD herinneringen heb ik mede aan Henny te danken en misschien ook wel mijn liefde om verhalen te schrijven. Want toen onze geschreven verslagen door de toenmalige redacteur van het krantje werden gecensureerd, zijn we zelf maar een KMD krantje begonnen. Eigenwijs noemde we het krantje waarin onze strapatsen en onzinnigheden, ongecensureerd, zelf gestencild en gedistribueerd op KMD naast het gewone krantje even heeft bestaan. “Even” want het toenmalige bestuur vond het geen goed idee dat we op deze wijze rebelleerden en een club in een vereniging vormden. Uit het goede gesprek dat we toen hadden met het bestuur, werd wel bewerkstelligd dat onze wedstrijdverslagen in het vervolg ongecensureerd, en dus met alle onzin er gewoon in, in het KMD krantje werd gepubliceerd. En heel eigenwijs tik ik nu bijna negen jaar nog steeds een stukje met mijn persoonlijk onzin er in. Kortom; Ik heb veel te danken aan Henny van de (want we spraken zijn achternaam als verkapte bijnaam niet uit), die ook nog even mijn zwager is geweest, maar dat is weer een ander verhaal. 

Vandaag bereikte mij het bericht dat Henny was getroffen door een hersenbloeding en daarop had hij ook een epileptische aanval gehad. Ik heb hem terstond gebeld om te vragen hoe het gaat. Henny gaat gelukkig weer beter, maar mag voorlopig geen autorijden en zal daarom nog even in Rijsbergen (bij Breda) moeten blijven.

Nu dacht ik dat het wel leuk zou zijn als de KMD leden Henny een kaartje sturen met een bemoedigende boodschap t.a.v. : Henny van de Eijkel, Breedschotsestraat 10a, 4891 PL Rijsbergen.

 

Bar en keuken captains gezocht.

Vandaag was het bijna ouderwets weer een drukte van jewelste op ons sportpark. Een aantal jeugdelftallen speelden hun eerste oefenwedstrijden en ik zag secretaris Dide van Adrichem weer druk in de weer met het keuken en barschema en zelf het goede voorbeeld geven. Want ja, KMD ouders en leden, u kunt uw bijdrage in het vrijwilligerswerk op KMD weer leveren. En zoals ieder jaar is het weer broodnodig om vooral de keuken en kantine diensten weer in te vullen. Op zoek naar gezelligheid of ben je bewust van je bijdrage in een vereniging opdat je kind zorgeloos kan sporten en geef je op bij Dide via secreatis@sv-kmd.nl

 

BSO Kwest

Sinds 1 juli jl. maakt de Buiten Schoolse Opvang Kwest gebruik van de KMD kantine en is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag een opvang voor kinderen. De spreekkamer boven, die wordt aangeduid als spelershome heeft een metamorfose ondergaan en is helemaal gepimpt tot een luxe kamer waar de kinderen kunnen spelen en de KMD selectie elftallen hun besprekingen kunnen houden. Er moest ook een KMD tintje aan gegeven worden. Tal van voetbal actiefoto’s werden gescreend om de kamer de juiste uitstraling te geven en met wie kun je dat beter doen, dan met een afbeelding van KMD’s  “ideale schoonzoon” en animator Twan Maartense! Twan is nog jong, heerlijk puur, moet eigenlijk ook nog naar de BSO en strijdt op een voorbeeldige wijze voor zijn plekje in de eerste selectie.

Moge het voor Twan een stimulans zijn om de nieuwe KMD cultheld te worden, die een voorbeeld is voor onze jeugd en een parel voor onze vereniging.

 

Dames on Tour

Vorig seizoen was de MO20 zeer succesvol met het behalen van het kampioenschap in de Hoofdklasse. Logisch dus dat we weer met een selectie elftal in de Dames 3e klasse gaan aantreden, waarbij de basis wordt gevormd door de MO20 meiden, die met aanvulling van talentvolle dames, gepromoveerd zijn tot Dames 1. De zaken worden serieus aangepakt, met een trainingskamp en een staf die gewend is de Dames naar succes te leiden. U gaat nog veel van onze Dames horen.

Overigens verkeren we in een luxe positie dat we nu bij elkaar 3 Dames elftallen hebben en natuurlijk vol blijven investeren in onze Meiden jeugd.

 

Langs de lijn

De heren selectie is nu zo zoetjes aan een aantal oefenwedstrijden onderweg. Waar er aan het einde van het seizoen afscheid is genomen van een aantal oude getrouwen, zijn er weer nieuwe frisse gezichten te bewonderen in de selectie. Minder ervaring, meer jeugdig elan, betekent dat er tijd nodig is om nieuwe talenten in te passen. En dat kost tijd. Een zeer gewaardeerde en gestopte KMD 1 speler als Vinnie Vrolijk, om maar een voorbeeld te noemen, vervang je niet zomaar. Vinnie zet na een verdienstelijke carrière van meer dan

14 jaar in KMD 1 zijn talenten nu in voor KMD5.

Maar laten we ook niet te ingewikkeld doen, we spelen 3e klasse KNVB en geen Champions League. Onze jeugd, aangevuld met enkele routiniers, herbergt voldoende kwaliteit om in deze klasse mee te draaien. Het is aan de trainer om het voor de jongens “simpel” te houden en in korte, heldere en eenvoudige taal duidelijk te maken wat er van ze wordt verwacht.

Het coachen van jonge spelers vergt veel geduld (want ze maken nu eenmaal fouten of zien het nog niet), maar vergt vooral veel aandacht omdat er ontzettend veel in de koppies rondgaat en “het vertrouwen” en “de nodige bravoure” nog moet groeien.

Volgende week begint voor KMD1 alweer de KNVB bekercompetitie en zullen de contouren van een basiselftal duidelijker worden. De trainer heeft met een elftal aan overgekomen nieuwe jonge spelers keuze genoeg en zal vooral in het begin veel moeten praten om iedereen bij de les en tevreden te houden. Ik zie u graag volgende week langs de lijn.

 

Maak er een mooie week van.

 

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
a06496ba-c3e1-4f29-b344-67b76ad872d5 a06496ba-c3e1-4f29-b344-67b76ad872d5
c0c5914d-03c7-4ebd-ad95-187170d11497 c0c5914d-03c7-4ebd-ad95-187170d11497