Iedereen is een ster

Bij KMD is iedereen een ster. Met 52 elftallen en 829 leden proberen we het gelijkwaardigheidsprincipe zoveel mogelijk door te voeren. In selectieteams is trainingsopkomst belangrijk en natuurlijk wil je altijd de wedstrijd winnen, maar we zijn geen vereniging van Messi’s. KMD1, de JO19-1, de MO20-1 (en straks de Dames 1) zal altijd meer in de belangstelling staan omdat zij voor leden, supporters, de pers nu eenmaal ook uitstraling naar buiten hebben. Ik krijg wekelijks feedback over de prestaties van KMD1, van de visboer tot en met mijn oom uit Naaldwijk, die meeleven met de prestaties van ons vlaggenschip. Mijn adagium zal ook altijd zijn dat iedereen, afhankelijk van gemaakte afspraken en trainingsopkomst, even veel zal moeten spelen. Bij KMD is iedereen een ster!

Volgende week is de afsluiting van het seizoen. Traditioneel is dat voor de jeugd tot en met JO/MO16 met een waar pretpark spektakel met springkussens, zeepglijbanen een mooi parcours waar het klimmen, klauteren, prijsschieten en vooral veel lol maken is.

In de middag worden alle leden vanaf JO17, MO17 t/m VE2, Dames 7x7 door elkaar gehusseld en spelen onderling een 7x7 toernooi. Schrijf je nu nog in. (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd36EYEXGdjEnWEGiGrh45hdjYG6u7XSBtZ2QGoD22IQxkcZw/viewform)

 

Afscheid

Menig team sluit het seizoen af met een BBQ. Een aantal teams doet dat op KMD. De selectie deed dat in de achtertuin van de trainer, die net groot genoeg was om met 40 man/vrouw te vieren dat het voetballen in de selectie ook een feestje is. Op het einde van het seizoen wordt traditioneel afscheid genomen van spelers die stoppen of in een lager elftal gaan spelen. De staf had het prima voor elkaar en voor elke speler een mooie actie foto. Jan Vijverberg gaat, ondanks zijn jonge leeftijd, stoppen en werd door het bestuur in de bloemen gezet. KMD5-doelman Justin Vellekoop redde de KMD selectie van een keepersprobleem en deed dat zo goed dat hij de tweede helft van de competitie de vaste doelman werd van KMD1. Hij kiest ervoor om in het nieuwe seizoen weer bij KMD5 te gaan keepen. Justin werd bedankt voor zijn loyaliteit en inzet voor de vereniging. Sam en Cyrus Haghighat speelden een fantastisch seizoen in KMD1 en gaan voor een jaar studeren in de V.S. en Vinnie Vrolijk neemt na 14 jaar KMD1 afscheid van de selectie en gaat bij KMD5 zijn talenten inzetten. Vinnie speelde meer dan 400 wedstrijden in onze hoofdmacht en is altijd een voorbeeld geweest met zijn drive, positieve instelling, uitstekende voetballende kwaliteiten en niet te vergeten humor was hij in menig wedstrijd de uitblinker van het elftal.

Persoonlijk ga ik Vinnie in het selectievoetbal enorm missen omdat ik een zwak heb voor spelers die bescheiden zijn, nooit zeuren, altijd de zon zien schijnen en in het veld nooit opgeven. Samen met generatiegenoot Mitch van de Wetering was en is hij een sieraad voor de vereniging en daar kunnen we, met zo’n staat van dienst, bij KMD alleen maar trots op zijn. Vinnie bedankt voor al die mooie jaren!

 

Twan Maartense en Owen Verbeek

Met leider Ton Meijer hadden we het er over dat deze selectiegroep bestaat uit ideale schoonzonen en dat het zo’n fijne groep is om mee te werken. Zelf ben ik gek op types als Mitch, Vinnie, Laurens Houtman maar die zijn inmiddels de 30 gepasseerd, zijn getrouwd of  hebben “vaste verkering” en er is bij KMD inmiddels een nieuwe lichting begin 20-ers.

Ik moet dan weer opzoek naar “nieuwe ideale schoonzonen”. Op de shortlist met grote potentie staan o.a. Boyd Kleij, Boy Verwoerd, Tycho Wentink en Jens Canten. De grootste glimlach heb ik als ik de bravoure zie van Owen Verbeek en Twan Maartense. Wat een mooie gasten zijn dat! Ze worden Peppi en Kokkie genoemd, maar voor mij zijn zij de Wim Suurbier en Ruud Krol, de Snabbel en Babbel van de vereniging https://nos.nl/artikel/2340493-achter-de-clown-suurbier-schuilde-de-eerste-moderne-back-van-nederland. Humor, kleedkamer humor, grappen en grollen, verhalen, naast hard trainen, inzet en een voorbeeldige (wedstrijd) instelling zie ik ook bij Twan en Owen samengaan. Ik zie Owen de hele avond, als the naked chef (letterlijk J), saté bakken en Twan is ontwapend, vertelt dat hij de KMD-sjaal boven zijn bed heeft hangen en zich voor volgend jaar bij KMD Jeugdkamp chef Luuk Willemse gaat aanmelden. 50 jaar later dan Wim Suurbuur en Ruud Krol heeft KMD haar eigen Snabbel en Babbel: Owen Verbeek en Twan Maartense, mijn nieuwe ideale KMD-schoonzonen.

 

Jeremy van der Stap bedankt!

KMD neemt ook afscheid van ons Hoofd Jeugd Opleidingen (HJO) Jeremy van der Stap. Jeremy gaat als HJO naar Velo. Na meer dan 10 jaar een carrière van pupillen trainer tot de hoogste baas bij de jeugd wil Jeremy zijn vleugels uitslaan en zijn kennis bij een ander vereniging toepassen en een andere dynamiek ervaren. Wij hebben niet spastisch gedaan toen Jeremy zijn overstap bekend maakte omdat we weten dat KMD bij Jeremy in het hart zit, we veel te danken hebben aan Jeremy en ik weet dat hij ooit terugkomt als (hoofd?)coach of TD bij KMD. De generatie die nu zo succesvol in de JO19-1 is geweest is opgeroeid vanaf de jongste jeugd met Jeremy van der Stap. Jeremy heeft ze in het voetballeven bij KMD gevormd, gekneed en niet te vergeten KMD normen en waarden bijgebracht. Zo is die groep, behalve voetbaltechnisch en tactisch een hechte vriendengroep geworden. Jeremy heeft ze geleerd dat het spelen in een team en op een vereniging meer is dan voetballen alleen. Zo zijn een aantal inmiddels zelf coach geworden, zetten ze zich in voor de vereniging en zie je ze als één team op het veld na afloop in de kantine. Clubbinding zie je ook terug in de stages en werkkring die veel spelers inmiddels hebben gevonden bij bedrijven dankzij Jeremy. Voor veel spelers is Jeremy een belangrijke steun geweest.

Persoonlijk kon Jeremy wel eens achter het behang plakken als hij, eigenwijs als hij is, op de stoel van voorzitter, bestuur, coach, leider en ouder ging zitten, maar altijd was dat met de beste intentie voor “zijn  spelers”. Nadat we elkaar ene\ verbale draai om de oren hadden gegeven, kwamen we er met elkaar altijd uit. Ik heb dan ook grote bewondering voor “alles” wat Jeremy voor KMD heeft betekent en ik dank hem voor zijn waardevolle inzet voor de vereniging. Zo, Jeremy, deze referentie kun je zo plakken op je CV of je LinkedIn-account. Ze mogen me altijd bellen.

 

Vakantie

Aan de reeks “de voorzitter spreekt”, komt dit seizoen een eind. Ik dank Anita Kooiman voor het redigeren en het plaatsen van de columns op de site en in de nieuwsbrief. Ik ga zaterdag aanstaande lekker fietsen met mijn vrienden in Zuid-Frankrijk en spreek u weer als het seizoen aanvangt. Er komt dan in oktober/november ook na negen jaar een einde aan de column. Het is dan tijd voor een andere spreekbuis en stijl namens de vereniging.

 

Ik wens u allen een prettige vakantie toe.

 

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter