Last Dance

De laatste dans

Met Last Dance van Donna Summer sloot de DJ het KMD medewerkers feest af. Wat was het goed dat er zoveel vrijwilligers aanwezig waren. Ik ben trots op al deze mensen die zich een jaar belangeloos inzetten en een plaats innemen in de organisatie van onze vereniging. Wat was de avond weer prima verzorgd met een heerlijk chinees buffet, wat wordt onze eigen KMD band “Piccolo Ma Potente” elke keer weer beter als ze voor ons spelen en wat werd er door iedereen heerlijk gedanst, plezier met elkaar gemaakt, gepraat en zag ik blije gezichten.

Het seizoen zit er op, het voetbalseizoen is afgelopen, we gaan vakantie vieren, de laatste dans is geweest en we zien elkaar weer in augustus. Hoewel …………….

 

Vrijwilligers bedankt

Toen ik een jaar of 4 was, mocht ik op zaterdag kiezen of met mijn moeder mee met mijn oma naar ’s Gravenzande of met mijn  vader naar KMD. Het is al ruim 50 jaar nooit meer anders geweest. Met je vader of moeder mee naar de voetbal is het mooiste wat er is. Ik heb er met vriendjes op KMD en nu nog steeds zijn het mijn vrienden, de mooiste tijd van mijn leven door mee gemaakt. KMD heeft me als recalcitrante puber met een veel te grote bek veel gebracht. Ik heb dankzij KMD zo veel geleerd en vooral kansen gehad. Huidige E trainer en leider, Hennie vd Eijckel gaf me mijn eerste baantje als hulptrainer, mijn vader vond later dat ik met mijn financiële inzicht wel in de kascommissie kon en zo begon voor mij een lange carrière als vrijwilliger. Maar belangrijker, ik heb “het” gezien dankzij mijn ouders. Mijn vader heeft na zijn voetbalcarrière zo’n beetje alle beschikbare functies binnen KMD bekleed en mijn moeder ondersteunde hem daarin, ze deed bovendien de registratie en inname van de toto en lotto formulieren en de wekelijkse sopclub. Bij ons thuis was het een zoete inval van KMD-ers. Mijn vader en moeder hebben KMD aan mij doorgegeven en mij laten inzien dat een maatschappelijke rol of een vrijwilligerstaak bij de invulling van het leven hoort.

Gisteren sloten we met al die vrijwilligers het seizoen af. Vrijwilligers bedankt voor een mooi seizoen. 

 

KMD doorgeven

Waar mijn ouders er in geslaagd zijn om KMD aan mij door te geven. Daar faal ik zelf opzichtig. Ik heb geen voetballende nazaten of een vrouw die voetbal leuk vindt. Ja, toen ze nog echt verliefd op me was, heeft ze twee seizoenen bij de KMD dames gevoetbald en mijn dochters, die zaten op ballet, net als mamma. En ze werken in de zorg, net als mamma. Fantastisch om je plaats in de maatschappij zo in te nemen natuurlijk.

Wat ik hiermee wil zeggen, is; dat ik “the end of the line” in dit KMD verhaal ben. Ik heb geen directe opvolgers voor KMD klaar staan in mijn familie! 

Daarom doe ik aan u een groot appel om KMD aan uw voetballende kinderen door te geven. Om het goede voorbeeld te geven, om  ze “het” in te laten zien. “Het” staat natuurlijk voor een rol in de maatschappij en voor mij is dat meer dan alleen maar werken, druk, druk, druk, geld verdienen en het huishouden organiseren. KMD is samen ontspannen, sporten, sportief zijn en presteren, normen en waarden, samenwerken en vooral gezelligheid. Dat doe je met elkaar en voor elkaar. Door het goede voorbeeld te geven en een vrijwilligerstaak bij KMD op je te nemen. Wilt u a.u.b. KMD aan hen doorgeven?

 

Afsluiting

Alle elftallen zijn op een fantastische wijze bezig met de afsluiting van het seizoen. Een BBQ, Duinrel, andere feesten en partijen. Zo was dit weekend de beroemde F-ies nacht. Alle kinderen op KMD, er wordt gespeeld, film gekeken in de kantine, veel plezier gemaakt en vooral heel weinig geslapen. Vooral het begeleidingsteam heeft “een zware” taak, maar maken het vooral ook heel gezellig. Toppers zijn het, allemaal.

Het komende weekend is het kamp voor de E,D,C jeugd. Al jaren is in Hierden een fantastische locatie midden in het bos, waar tenten staan, waar gevoetbald wordt, gespeeld en ook hier de staf tot in de late of eigenlijk vroege uurtjes een oogje in het zeil houdt maar het vooral onwijs gaaf en gezellig is. Hier worden verhalen gemaakt en zijn vooral blije kinderen.

 

Nederlandse kampioenschappen

En zo spreekt KMD toch nog een woordje mee in dit seizoen. KMD2 behaalde een periodetitel en presteerde als selectieteam, maar verloor helaas hun wedstrijd in de nacompetitie. Dit seizoen was het vooral de jeugd die met kampioenschappen en ereplaatsen van zich liet spreken. Ik kwam trainer coach Wouter Lagraauw op vrijdag op Pinkpop tegen voor het optreden van Pearl Jam en hij gaf aan de zaterdag vanuit de camping op Landgraaf “even” heen en weer te gaan naar Zoetermeer want daar moest zijn JO11 spelen om het Nederlandse kampioenschap van Nederland. De beste dertig JO11 teams kwamen daar bij een en KMD eindigde keurig in de middenmoot. En Wouter was net op tijd terug om de FooFighters het gehele festival terrein plat te zien spelen. Wouter is een barre man. Hulde voor de mannen van de JO11, die wederom een geweldig seizoen hebben gedraaid. Maar ook de JO13 speelde gisteren in Brunsum, vlakbij Landgraaf, een verdienstelijk Nederlands Kampioenschap. En zo laat Klein Maar Dapper van zich horen.  Mooi toch? 

 

Benen op tafel?

Deze week evalueert het bestuur het afgelopen seizoen. Wat ging er goed en waar kunnen we trots op zijn? Deze week zal de enquête van het ledentevredenheidsonderoek op de site worden gepubliceerd. Het bestuur vindt het belangrijk om te weten, wat u vindt van de koers van KMD. Waar kunnen we van leren en wat moet er beter? 

Maar ook het bestuur gaat met vakantie, hoewel er “achter de schermen” nog steeds van alles wordt georganiseerd om weer klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. En 18 augustus as. staat bijvoorbeeld het eerste Old Stars toernooi op KMD op het programma met naast een team van KMD, diverse oud profs en bekende coryfeeën. 

Als ik terugkijk op het afgelopen seizoen is er door het bestuur en al die vrijwilligers ontzettend veel gerealiseerd in de organisatie. Leest u het beleidsplan 2015-2020 nog maar eens na, daar is 90% reeds van ingevuld. Maar er staat nog een ambitie open m.b.t. KMD1 en daar speelt een bestuur zeker een rol in. Aan ons mede de taak om “alle neuzen” de goede kant op te krijgen. Hoezo benen op tafel en vakantie voor het bestuur? Er is werk aan de winkel!

 

Werk aan de winkel

Het seizoen gaat voor bestuurslid Jan Middendorp en al die vrijwilligers in de onderhoudsploeg nu echt beginnen. Groot onderhoud aan de opstallen, alle kleding en materialen die moeten worden uitgezocht, alle tassen, jassen etc. voor het nieuwe seizoen weer klaar, de keuken weer brandschoon etc. Werk aan de winkel voor de onderhoudsploeg. Maar ook Iris Willemse, Shannen Boudri gaan met hun ploeg werken aan de KMD kantine “make over”. Kortom elke zaterdag is er op KMD veel te doen en vanaf 16.00 uur wordt de week traditioneel afgesloten aan de bar. U bent en blijft van harte welkom.

 

De laatste kampioen

Het afgelopen, maar ook in het nieuwe seizoen kunt u de uitslag voorspellen voor de wedstrijden van KMD1 en ook wie de doelpuntenmakers zijn etc. Een heus serieus spel dat de afgelopen twee seizoen is gewonnen door Hans Braber jr. En Hans dacht laat ik ook eens vriend Faisal Bhatti enthousiast maken voor dit spel, dat via de site van KMD makkelijk is te spelen. Goed gedaan want Faisal Bhatti werd de winnaar van het spel en is hiermee de laatste kampioen van KMD. Faisal kreeg gisteren uit handen van mede sponsor en KMD-er Hans Verschoor de trofee en prijzen uitgereikt. Gefeliciteerd Faisal. Jij bent op onze club en in de vriendengroep van Hans Braber jr. de onbetwiste kenner op het gebeid van voetbal, het spel en de spelers van KMD1

 

Jesse de Waard

En we sluiten af met KMD1. We zijn ongelofelijk trots dat KMD1 speler Jesse de Waard is verkozen in de selectie van het Westlands Elftal. Op zaterdag 7 juli as. speelt Jesse om 14.30 uur op het sportpark de Hoge Bomen tegen Excelsior Rotterdam. Komt allen.

 

Ik wens alle KMD-ers een prettige vakantie en meld me weer in augustus.

 

 

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

IMG_0460 IMG_0460