Allemaal Sterren

De tijd gaat snel

O wat een cliché, maar het is wel zo. Is het seizoen 2017/2018 al weer bijna afgelopen. Nog een paar weken en dan gaan “de velden” dicht. Althans die met het echte gras dan, want op

last van de gemeente moeten de velden 11 weken “rust” hebben.  Volgende week zaterdag 16 juni, is de kantine vanaf 16.00 uur open omdat ook daar het grote onderhoud begint. KMD gaat ook in de zomer door maar dan zijn de opstallen het domein van de onderhoudsploeg, de materialen moeten worden ingenomen, oud moet plaats maken voor nieuw en de kantine krijgt een ander, fris gezicht.  Na 16 jaar is het ook tijd voor vernieuwing en “groot onderhoud”. Ik weet dat er flink geverfd gaat worden en dat er plannen zijn voor een “make over” in de kantine. Zelfs het woord “boom” is weer gevallen om op de patio meer sfeer te creëren en net als op de Hoonaert rond een boom te zitten en misschien mooie rode parasols op het terras gesponsord door Mooi Rood? Of wat te denken van vintage lounche sets? Goed idee van Jop van Adrichem,  maar om van droom tot plan te komen duurt even. We moeten het kunnen organiseren en vooral betalen. Maar wat zeker is, als uitvloeisel van de ING sponsor deal, is dat er achter de kleedkamers een pannaveld met een kooi voor de jeugd komt. Tenminste als de gemeente er toestemming voor geeft want er lopen nogal wat leidingen onder dat stukje grond. We zijn er in ieder geval druk mee bezig. Maandag a.s. is de laatste bestuursvergadering voor de zomerstop. We zullen het jaar evalueren, de laatste openstaande actie punten bespreken en onze rol “afbouwen”. Ook wij zijn toe aan vakantie en een periode rust. Hoewel, KMD loopt ook in de zomer door. De promotiecampagne en de organisatie voor het Walking Football moet worden opgezet etc. etc.

 

Harry

Gisteren werd zijn naam door deelnemers van het All Stars toernooi gescandeerd. “Harry”, “Harry” een ode aan een man, die voor het laatst actief was als kantine beheerder en donderdag a.s. voorgoed de deuren dicht trekt en zich na 28 jaar niet meer bemoeit met de inwendige mens van de club. Tenminste, dat vertelde hij me gisteren. “Ik ga op vakantie en ben er ook niet op de medewerkersavond”, “en dan kom ik nog wel op zaterdag hoor”, “maar niet meer door de weeks”. Toch wel op de Algemene Leden Vergadering, Harry, zei ik nog? Hoe moeten we anders afscheid van je nemen? KMD zonder Harry? Dat kan toch niet? Hoewel, dat dachten we van meerdere coryfeeën van de club, die onmisbaar waren. KMD bestaat nog steeds en hoe? Opengevallen plekken worden weer ingenomen door andere, nieuwe enthousiaste mensen, maar het wordt anders, het wordt even wennen en in het begin zal er wel iets “fout” gaan. Maar het komt goed en we gaan Harry missen, ook zijn soms norse houding en frikandellen XXXXL.

 

KMD Old Stars

Gisteren zag ik Thomas van der Schoor druk fotograferen op veld 1. Theo de Reuver, Aad de Lijster en Cees Roos stonden model voor de “Old Stars”, 60+ers die op KMD graag op een doordeweekse dag een balletje willen trappen op KMD. Er komt een heuse promotiecampagne om deelnemers te werven om deelnemers te werven voor “Walking Football”. In deze vorm wordt er niet gerend maar wordt de bal in positie naar elkaar toegespeeld en wordt er “snel” gewandeld. Het inpassen van de bal vraagt dus precisie en best wel enige voetbalkwaliteiten om deze “in de voeten mee te geven”. Bent u 60+ en heeft u zin om lekker actief te zijn, te bewegen onder deskundige leiding en na afloop met uw generatiegenoten ongedwongen in de kantine te hangen, dan is KMD Old Stars echt iets voor u, de geraniums zijn immers geen optie!

 

KMD Mini Stars

De mini F is de categorie 5 – 6 jaar. Bij KMD lopen ze lekker op het veld, kleine doeltjes, geen keeper en zeg maar het tegenovergestelde van de Old Stars qua leeftijd, maar ze zijn ook lekker aan het ballen. Steven Hollebrandse liet me trots foto’s zien van de 1e prijs die deze Mini Stars op het toernooi hadden gewonnen. Mooi toch?

 

KMD MO15 Stars

Zo praat je met iedereen op zo’n zaterdag en trotse ouders delen dan hun geluk. En ook de MO15 had de 1e prijs gewonnen. Winnen is toch belangrijk. Het voelt goed en geeft zelfvertrouwen. Iedereen wil graag winnen, iedereen wil graag een ster zijn. En al zijn we maar voor één dag helden. De MO15 is dat zeker.

 

KMD All Stars

Wat een ongelofelijke mooie dag was het deze zaterdag. Jong en oud liepen gezellig door elkaar heen en wat een mooie organisatie hebben Lisa de Waard, Ab van den Berg, Peter Schaaff, Jelle Lemckert en Patrick Kriek neergezet. Een waterglijbaan, springkussen, Ambachtelijk IJs van Vanilla, sport en spel voor de Jeugd en een mixtoernooi voor de senioren en de A en B Jeugd. Ik zag speaker Anton Wouters de dag vakkundig aan elkaar praten en de jongere jeugd genoot met volle teugen.

In de middag werd er gevoetbald. Waar de teams vorig jaar allerlei groenten namen kregen, was dit keer “de vette hap” aan de beurt, een hommage aan Harry Meijers. “De mexicano’s” waren in de finale met 3-1 te sterk voor “De broodjes hete kip”. Aanvoerster en groepsleider, Tanja Zwinkels, nam de hoofdprijs, een krat bier, in ontvangst en daar heb ik me toch een hoofdpijn van gehad. Maar het belangrijkste was dat we met elkaar een fantastische dag hebben beleefd. Zo hoorde ik Jaco van der Tang trots meldden dat hij maar mooi in één elftal met Jesse de Waard had gespeeld. “Dat ik dat nog mag meemaken” riep hij trots. Zo maakte Tommy Vrijmoed een één-tweetje met Jaapie Kool, stond Sam Lemckert op doel, wat hij normaal nooit doet, en was KMD6 met bijna het gehele elftal vertegenwoordigd en stonden de Dames van 1 en 2 na afloop op de tafels te dansen in de kantine op de muziek van DJ Tune. En ook de MO- en JO15 jongens en meiden kwamen nog even terug om op KMD te chillen. Mijn moeder was er om te kijken of het goed ging en ze zat lekker aan de wijn en de saté, mijn schoonvader mistte de haring toch wel en zo is er altijd weer iets te verbeteren voor de volgende editie. Want die gaat er weer komen. Als er voor de volgende editie weer 30% meer aanmeldingen zijn, hebben we alle velden weer nodig. Want dat gaat gebeuren als u bedenkt dat de Veteranen hun weekenduitje juist nu hadden gepland en graag mee hadden willen doen.

Vandaag was KMD één grote familie, waren we allemaal een ster en was het een fantastisch feest, met after party en was ik om 23.00 uur thuis en weet ik dat de geoefende partygangers nog tot heel laat bij Scrumpy waren. Organisatie bedankt, Harry bedankt en mede namens De mexicano’s bedankt voor een onvergetelijke dag. Au!

 

 

Maak er een mooie week van.

 

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Mini sterren Mini sterren
odens gouden schoen odens gouden schoen
Met Piet Met Piet