Over voetbal

KMD en de AVG 

U heeft de afgelopen weken misschien wel iets meegekregen over de nieuwe Privacy Wetgeving, ook wel de AVG genoemd. Sinds 25 mei jl. is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van kracht. Marco Schregardus en Iris Vissers hebben veel werk verricht om de bepalingen van deze wet bij KMD in te voeren. Waarvoor hulde! 

Een belangrijk onderdeel is het zgn. Privacy Statement waarin rechten en plichten beschreven staan. 

U kunt het vinden op de website onder het tabblad Cultuur – AVG.

 

De AVG geldt in de gehele EU en gaat over de bescherming van persoonsgegevens. Bedrijven, instanties, maar ook onze voetbalvereniging moet zich houden aan de bepalingen van deze wet. Zo hebben we beschreven waarom we uw persoonsgegevens nodig hebben, wat we er mee doen en hoe we er mee omgaan.

 

Leest u a.u.b. het Privacy Statement aandachtig door. Een goede voorlichting door KMD is een onderdeel van de toepassing van deze wet. Bewustwording bij de leden voor het gebruik of verwerken van persoonsgegevens is van het grootste belang. Zo weet u hoelang we persoonsgegevens bewaren, bij wie u inzage kunt vragen of vragen kunt stellen, hoe we uw gegevens verwerken, beveiligen en met wie we de persoonsgegevens delen.

 

En hier ligt ook een belangrijke verantwoordelijkheid voor u. Als u gegevens bijvoorbeeld via de mail of in printvorm met elkaar deelt. Het is belangrijk dat u de persoonsgegevens strikt en noodzakelijk gebruikt voor het doel of benodigde taak bij KMD en dat u er uiteraard op veilige manier mee omgaat. Bij verlies of misbruik van data  is het belangrijk dat onze secretaris (Dide van Adrichem) op de hoogte is. Juist dan kunnen we passende maatregelen nemen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging van de persoonsgegevens tegen te gaan. 

 

Zorg ervoor dat je alert bent als het om persoonsgegevens gaat. Voor vragen of een bezwaar kunt u terecht via secretaris@sv-kmd.nl

 

KMD is een echte organisatie

Het moet vooral over voetbal gaan en we willen vooral “het spelletje” beleven. Het leven is al complex genoeg. Sporten, sport kijken en gezellig met elkaar in de kantine hangen. Dat is vooral de sfeer zoals ik die ken uit de jaren ’70 en ’80. Het besturen van de club leek simpel. Je had een elftalcommissie, een feestcommissie, een barcommissie en een jeugd en senioren bestuur. Op sociaal gebied gebeurde er op het sportcomplex elke dag van alles, er waren elke maand diverse feesten en op zaterdag werd er gesport. De vereniging bestond in de begin jaren ’80 uit 11 senioren, 2 dames teams en 12 jeugdelftallen. 

Nu hebben we 54 teams en is KMD een echte organisatie. We moeten wel omdat “de randzaken” steeds meer aandacht vragen. In het bovenstaande stuk leest u over de AVG. Maar we hebben ook voor alle kader leden die bij de jeugd betrokken zijn een VOG. Een Verklaring Omtrent Gedrag en zo kan ik nog wel even doorgaan wat vanuit de Overheid, de gemeente of de KNVB op ons afkomt.

We moeten als bestuur dus wel handelen of organiseren en we willen het ook. We willen immers een veilig sportklimaat, een gezonde kantine, een rookvrije sportclub, een alcoholvrije jeugd < 18 jaar, geen pestgedrag, meer Blijven Hangen, op een hoger niveau spelen, respectvol behandeld worden, meer feesten, een beter veld 1, een volledige bar en keukenbezetting, shirtjes en materialen van de vereniging, informatie op de website en een duidelijke communicatie etc. 

KMD is een echte organisatie en het is nodig. Als we de vergelijking met de voorbij jaren trekken dan zijn er nu meer eisen van de Overheid, de gemeente en de KNVB. Maar zeker ook van de leden of de ouders van onze leden. U wilt immers het beste voor uw kind en voor u zelf? 

 

We hebben u nodig

Om de club in stand te houden en om KMD te laten functioneren, hebben we u dus hartstikke hard nodig. U wilt immers het beste voor uzelf of uw kind en wat is er mooier om daar aan bij te dragen en met uw invloed en inzet, gezamenlijk een succes van KMD te maken. U kunt bij KMD het verschil maken, een voorbeeld geven aan uw kinderen of u zelf een groot plezier doen. En vooral dat laatste is zo belangrijk. Niet voor niets is dat één van onze belangrijkste kernwaarden. Ik hoop dat u dat ook voelt, dat u met plezier op KMD komt, dat KMD ook voor u een uitlaatklep is, dat we samenwerken met respect en dat we lol hebben met elkaar. Ik voel dat zo en heb veel plezier in mijn taak als voorzitter van de club en ik heb u net verteld dat we best veel “moeten”. Als ik voor mezelf mag spreken, doe ik het met plezier en voel ik geen last van mijn taken. We hebben u nodig om ons vrijwilligersbestand op peil te houden. Ik hoop dat u ook van mening bent dat KMD best een leuke vereniging is, misschien wel de mooiste club van het Westland of beter u “voelt” het ook en wilt uw enthousiasme en uw talent met ons delen? We hebben u nodig. 

 

De laatste balwentelingen

Het moet vooral over voetbal gaan. ¾ van dit stuk gaat al weer over de organisatie van KMD. Het is nodig om met u over het wel en wee van de club te praten. Communicatie is belangrijk, dan is het belangrijk om u te informeren. Vandaag werden de laatste competitiewedstrijden gespeeld en werden er nog toernooien met de jeugd gespeeld. U heeft op de site gelezen wanneer het complex sluit en wanneer de grasvelden “dicht” gaan. 

Zo zoetjes aan werken we toe naar het einde van het seizoen en nemen we afscheid van het seizoen 2017-2018.

 

KMD2 en de nacompetitie.

Het lukte net niet. KMD2 verloor haar nacompetitie wedstrijd bij en tegen FC Rijnvogels met 3-1. De mannen hebben gestreden voor wat ze waard waren en het was mooi om te zien dat er veel supporters “onze jongens” aanmoedigden. En ik zag ze balen na afloop, teleurgesteld van het veld aflopen. Ik weet één ding zeker, in het nieuwe seizoen komt KMD2 en ook KMD1 sterker terug dan ooit. In deze groep met een mix van jonge en ervaren spelers, zit nog veel potentie. Goed uitrusten, de batterij opladen en vanaf augustus weer vlammen!

 

All Stars toernooi op 9 juni as.

Maar eerst is zaterdag as. het grote KMD mix toernooi. We hebben nadat de organisatie van het KMD familietoernooi er na 40 jaar mee stopte, als bestuur niet lang over na te denken hoe we het familiare bij KMD kunnen borgen. Gewoon met z’n allen lekker een toernooi spelen, alle KMD-ers onder elkaar voor de jeugd en voor de senioren. Ouders, opa’s en oma’s die langskomen, lekker met z’n allen rond het veld, de patio en de kantine hangen. Een echte afsluiter van het seizoen. Er is een springkussen, een BBQ en “de laatste Blijven Hangen” van dit seizoen met een DJ. Nog één keer de voetbalschoenen aan en gezellig met elkaar voetballen en genieten van mooie verhalen.

 

Maak er een mooie week van.

 

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

IMG_0460 IMG_0460