KMD en AVG

 

KMD en de AVG

De AVG (bescherming persoonsgegevens) is van ons allemaal.
Marco Schregardus en Iris Vissers hebben een mooi stukje huiswerk verricht, Vanaf heden staat het Privacy Statement op de website.

Je kunt het vinden onder het tabblad Cultuur – AVG.

AVG overzicht (http://www.sv-kmd.nl/pg-21658-7-119203/pagina/003-avg.html)

Sinds 25 mei jl. is de nieuwe Privacy Wetgeving van kracht, de zgn. Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Deze wetgeving geldt in de gehele EU en gaat over de bescherming van persoonsgegevens. Bedrijven, instanties, maar ook onze voetbalvereniging moet zich houden aan de bepalingen van deze wet.
Zo hebben we beschreven waarom we uw persoonsgegevens nodig hebben, wat we er mee doen en hoe we er mee omgaan.

Leest u a.u.b. het Privacy Statement aandachtig door. Een goede voorlichting door KMD is een onderdeel van de toepassing van deze wet.

Bewustwording van een ieder bij het gebruik of verwerken van persoonsgegevens is van het grootste belang. Zo weet u hoelang we gegevens bewaren, bij wie u inzage kunt vragen of vragen kunt stellen, hoe we uw gegevens verwerken, beveiligen en met wie we de persoonsgegevens delen.

En hier ligt ook een belangrijke verantwoordelijkheid voor u. Als u gegevens bijvoorbeeld via de mail of in printvorm met elkaar deelt.
Het is belangrijk dat u de persoonsgegevens strikt en noodzakelijk gebruikt voor het doel of benodigde taak bij KMD en dat u er uiteraard op veilige manier mee omgaat.

Bij verlies of misbruik van data  is het belangrijk dat onze secretaris (Dide van Adrichem) op de hoogte is. Juist dan kunnen we passende maatregelen nemen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging van de persoonsgegevens tegen te gaan.
Zorg ervoor dat u alert bent als het om persoonsgegevens gaat.

Voor vragen of een bezwaar kunt u terecht via secretaris@sv-kmd.nl (mailto:secretaris@sv-kmd.nl)