Ome Henk

KMD JO 15-2 Kampioen

Wat was het een gave dag vandaag. Mooi weer en veel te doen en te beleven op KMD. Het goede nieuws was het kampioensfeest van de JO15-2. Ook de laatste wedstrijd werd met 3-2 gewonnen en even later stonden de mannen op de tafel in de kantine. Het “We are the Champions” knalde uit de luidsprekers en dat is al sinds jaar en dag het nummer voor “de kampioenen”. Hoewel ik steeds meer de indruk krijg dat de ouders en opa’s en oma’s het nummer meer waarderen. De jeugd moet echt geënthousiasmeerd worden om mee te doen op het nummer van Queen. Dit nummer is echt geschreven voor kampioenen, luister maar eens naar de tekst. Maar ja, tijden veranderen. Misschien wordt het tijd voor een nieuw kampioensnummer. Enfin, de jongens genoten en kregen een mooi kampioensshirt, badlaken en een beker. Opdat ze het nooit vergeten. De coaches Ivo de Gunst en Patrick Kriek hadden mooie woorden voor de jongens opgeschreven en er was vuurwerk en natuurlijk patat.

 

KMD JO 13-1

Vandaag om 08.30 uur floot ik de wedstrijd van de JO13-1 tegen de kampioenskandidaat Hercules. Best vroeg, maar achteraf erg blij want het was lekker weer om te bewegen. Op veld 2 was ik benieuwd wat coach Jeremy (van Pearl Jam) nu uit zijn hoge hoed zou toveren tegen een sterke tegenstander? Bij rust was het 0-1 voor Hercules en de leiding van dat elftal was boos. Ze bakken er niets van, brieste hij en dan is het ook nog Ramadan! Of was KMD nu zo goed? KMD hield goed stand en aanvoerder Merijn had zelfs nog een levensgrote kans op de 1-1. Na rust liep Hercules uit naar een dik verdiende 1-6 overwinning met mooie doelpunten.

 

Sofie Meevers Scholte

Het komt bijna nooit voor dat we bij KMD2 ook een “pupil van de week” hebben. Maar voor Sofie hebben we graag een uitzondering gemaakt. Sofie is de keepster van de MO13-1 en wat een heerlijke meid is dat. Ze had speciaal haar haar in de vlecht gedaan en liep samen met keeper Wouter Boer het veld op. Omgaan met kinderen en een speciale dag maken voor een pupil, wat doen “onze jongens” dat toch goed en wat moet het toch gaaf zijn om zo’n dag mee te beleven. Ik zag Sofie stralen en genieten. Ook zij mocht de elftalbespreking met Edwin Canten bijwonen en kreeg een medaille en een bal met alle handtekeningen van de KMD 2 spelers er op. Die is pas zeldzaam!

 

Onze (nieuwe) jeugd

Hoe kunnen we de nieuwe aanwas en de nieuwe ouders interesseren voor KMD? En ook enthousiast maken voor het invullen van vrijwilligerstaken? Uit de PR en vrijwilligers commissie kwam het idee om een welkomst dag te organiseren. Goed plan! Maar je moet het wel neerzetten en doen. Onze jeugdvoorzitter Anton Wouters had het met de jeugdcommissie goed voor elkaar. Het was hartstikke druk op KMD en de (nieuwe) jeugd ging op veld 3 trainen met Jeremy (ja, die van Pearl Jam) en de ouders kregen een mooie uitleg over KMD, de organisatie bij de jeugd en hoe het huishoudboekje en de sponsoring van een vereniging werkt. “Wat blijft er van hangen, denk je, vroeg een lid aan me?”. Geen idee? Ze hebben in ieder geval de namen van onze oprichters gehoord en die van de eerste twee voorzitters Maus Hanemaaijer en Janus van der Wetering (aan wie wij de naam Klein Maar Dapper hebben te danken). Ken uw geschiedenis, weet waar je vandaan komt en snap de cultuur van onze club. Maar hoe leg je dat uit aan nieuwe leden en vooral “wat KMD zo bijzonder maakt?”. Houd het kort en simpel; wij zijn indianen, die waren ook klein maar dapper!

Van Anton begreep ik dat de reacties van de ouders erg positief waren en dat de vrijwilligerstaken voor de jeugd nu al zijn ingevuld. Ik zeg; win win en volgend jaar weer.

 

Walking Football

Deze week zijn belangrijke stappen gezet om “Walking Football” bij KMD te introduceren. Allereerst zijn er twee enthousiaste initiatief nemers die zich sterk maken voor de organisatie van wekelijkse trainingen voor deze 60+ groep, namelijk onze huidige TC, Theo de Reuver en de verzorger bij de jeugd Aad de Lijster. Met ondersteuning van de KNVB en Stg. Ouderenfonds zal er vanaf het nieuwe seizoen wekelijks getraind kunnen worden en wellicht krijgen we een team op de been dat mee kan doen op toernooien etc.

In het Westland zijn we de eerste vereniging die deze sport introduceert. Het zou mooi zijn als er enthousiaste groep is die op een nog nader te bepalen door de weekse dag lekker met de bal bezig zijn. Geïnteresseerde leden kunnen zich vanaf heden opgeven bij Theo of Aad. Misschien is er wel al een team voor 18 augustus as. Dat zou mooi zijn want dan kunnen we mooi met een team meedoen aan ons eigen “eerste Walking Football toernooi?”

Op 18 augustus worden de Old Stars teams van Feyenoord, Ajax, SEV, ADO Den Haag uitgenodigd voor de introductie dag op ons KMD complex. Zet deze datum alvast in uw agenda want we zijn bezig om Peter Houtman, Sjaak Swart etc, naar Wateringen te halen. Wordt vervolgd.

 

All Stars toernooi op 9 juni as.

De inschrijving loopt nog niet storm en dat is jammer want het All Stars toernooi op KMD mag u niet missen. Schrijf u nu in en wees er bij op de KMD afsluitingsdag van het seizoen. ’s Ochtends een mix toernooi voor de jeugd en in de middag voor de oudste jeugd en senioren. Er is een springkussen, een BBQ en “de laatste Blijven Hangen” van dit seizoen met een DJ.

Gezellig met elkaar voetballen en genieten van mooie verhalen.

 

Laatste wedstrijd van coach Martin de Graaf

Met de 2-2 van KMD1 tegen Lyra zat de laatste wedstrijd van onze coach Martin de Graaf er op. In zijn eerste seizoen werd Martin met de toenmalige selectie kampioen van de 3e klasse  promoveerde naar de 2e klasse en won de KNVB beker. Het seizoen er op daalden we echter weer terug naar de 3e klasse. Waar we dit jaar helaas buiten de prijzen zijn gevallen. Wij danken Martin voor zijn inzet en wensen hem veel succes bij zijn nieuwe club Ariston ’80.

 

KMD2 en de nacompetitie.

Nu KMD1 is uitgespeeld, kunt u de KMD sjaal weer omdoen om voor KMD2 in de nacompetitie te supporteren. Komt onze jongens zaterdag 2 juni as. steunen in hun wedstrijd tegen FC Rijnvogels in Katwijk aan de Rijn. Voor de 3e keer op rij spelen Edwin Canten en zijn mannen mee om de prijzen en 3x is ……….. Houdt u de website voor de tijd en speellocatie in de gaten. Ik ben er bij. U ook?

 

Maak er een mooie week van.

 

 

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

IMG_2578 IMG_2578