Andere Tijden Sport

Triest

Waar begin je mee als je aan je stukje begint? Vreugde of verdriet? Jammer dat de wedstrijd van onze JO19-2 uit de hand liep. Triest dat een mooie voetbaldag eindigt in mineur. Ik zag de schrik in de gezichten van de selectie en begeleiding van de JO19-2 bij terugkomst op KMD. “De situatie escaleerde volledig uit de hand” hoorde ik zeggen. “Het is een schande”, zelfs de politie moest er aan te pas komen om de situatie meester te worden. “We moeten een daad stellen tegen verenigingen, waar kennelijk niet op een normale wijze gevoetbald kan worden”, werd er geopperd. 

Feit is dat we in verweer moeten komen en wederom in gesprek gaan met de KNVB,onderzoeken wat er nu precies is gebeurd en hoe dit heeft kunnen gebeuren. Het belangrijkste aandachtspunt van het bestuur is de nazorg voor alle betrokkenen en het kader. De schrik zit er immers goed in en dit willen we niet meer meemaken. We zijn dit soort incidenten (gelukkig) ook niet gewend en dan raakt het je diep. Jammer, triest en vooral treurig. Ik heb er geen andere woorden voor. Ontoelaatbare gedrag hoort niet op een voetbalveld.

 

Vroegah

Het terrein van SV Duindorp ligt in een keurige buurt tussen de Sportlaan en de Laan van Poot. Tussen de statige huizen in een nette buurt, speelt de club die vroegah ook bestond als Klokke Torense Boys (K.T.B.) en Texas DHB en nu weer in de lift zit vanwege een grootaantal nieuwe jeugdleden. Ik sprak met bestuursleden, dames, die hun club na een onrustige periode weer willen herpositioneren. Ze zaten na de gebeurtenissen van deze morgen ook met de handen in het haar en wisten het ook even niet meer.

Het besturen van een vereniging is niet altijd eenvoudig en de dames doen hun best om er wat van te maken, doen van alles voor hun club, spelen in het dames elftal op zondag, trainen de meisjes, doen bardiensten, zitten in het bestuur en doen erg hun best voor de club. We spraken over het strak hanteren van “normen en waarden” en “vrijwilligers beleid”.  Duindorp1 won verdiend met 2-0 van KMD1 en de scheidsrechter floot streng doch rechtvaardig en geen seconde was er een zweem van agressie. Gek hé, dat ik dit zo opschrijf. Het kan dus wel.

 

JO15-1 Kampioen

Het is veel leuker om over de JO15-1 te schrijven. Het team van Chester Butter de Pauw en Patrick Reinigert won “de kampioenswedstrijd” thuis met 5-0 en dus was het feest na afloop met vuurwerk en natuurlijk de huldiging in de kantine. Het feestcomité  van de ouders had er werkelijk alles aan gedaan om er een onvergetelijke dag van te maken en dat werd het. De jongens kregen naast een kampioensshirt, bloemen en een kampioensschaal ter herinnering aan een onvergetelijk seizoen. Opa’s, oma’s, vaders, moeders, broers en zussen in een volle kantine. Wat mooi dat dit allemaal zo wordt georganiseerd. Later op de dag werd er gesurft op Hoek van Holland, nog “een wedstrijdje” tegen de ouders gespeeld en was er een BBQ. De jongens vergeten dit nooit meer en de ouders ook niet want die wonnen “het wedstrijdje” van de kampioensploeg met 2-3. 

 

Nog meer kampioenen?!

Wat een succes en tallentvolle lichting is onze JO15. Want zojuist krijg ik een app van Patrick Kriek dat zonder te spelen, ook de JO15-2 kampioen is geworden. Ze genieten dit weekend op een internationaal toernooi in Noord Limburg. Zaterdag as. vindt de huldiging plaats en ook de JO11-1 staat weer op de nominatie voor een kampioensfeest maar dan moet er nog wel twee keer worden gewonnen. Het zijn mooie tijden en de tafels in de kantine krijgen het zwaar te verduren J.

 

Van de bestuurstafel 

Afgelopen maandag was er veel te bespreken op de bestuursvergadering. De afronding van de AVG (Bescherming Persoonsgegevens) stond op het programma. Marco Schregardus en Iris Vissers hebben veel werk verricht en de komende week, dus voor de officiële ingangsdatum van 25 mei ligt er een gedegen stappenplan. We gaan verder werken aan de introductie van Walking Football bij KMD. In Aad de Lijster en Theo de Reuver hebben we twee enthousiaste trekkers gevonden. De aanmeldingen van nieuwe leden op de aanmelddag zijn afgerond en zaterdag 26 mei as. is er een introductie voor de ouders en de nieuwe leden. Vanaf 12.00 uur is er een mooi welkomsprogramma opgezet. Op de leden enquête is door 225 leden of ouders van leden gereageerd.  Na de analyse worden de conclusies op de site gepubliceerd. We zijn blij met zoveel reacties, het geeft een goed beeld hoe u over KMD, onze toekomst en mogelijke verbeterpunten denkt. Wordt vervolgd.

 

Bram Meijer

Afgelopen donderdag was het bestuur aanwezig op het afscheid van “onze” wethouder Bram Meijer bij de gemeente Westland. Bram is de leider van de Dames 2, ook wel het Rosé Olé team genoemd, en belangrijk adviseur van het bestuur als het gaat om communicatie en correspondentie met de gemeente. Bram kreeg mooie woorden van de Burgemeester en van ons het KMD shirt met nr. 12. Want zo voelde het, Bram was onze 12e man en ook wij gaan hem missen als linking pin. Voor de goede orde; niet op KMD natuurlijk want Bram heeft beloofd “voor altijd” leider van de Dames 2 te blijven. 

 

KMD meisjes 

De meisjes van KMD (tot en met O15), waren de afgelopen vrijdag in het Car Jeans-stadion.

Zij liepen mee op met de dames van ADO en hun tegenstander en zij waren die wedstrijd ballenmeisjes. Ik zag mooie beelden van een trotse vader. Gaaf toch?

Wat ook mooi was, het eigen feestje van de MO11-1 op veld 4. Ik zag allemaal spandoeken en de speelsters kregen een erehaag, mooie woorden en applaus. Dat is nog eens een mooie afsluiting.

 

JO13-3

Vandaag floot ik de jongens van de JO13-3 tegen Honselersdijk. Wat een mooi elftal is dit! Ik zag mooie combinaties en twee prima doelpunten en dat hadden er zelfs meer kunnen zijn. Jammer dat het team de voorsprong weggaf en deze leuke wedstrijd eindigde in 2-2

 

Blijven Hangen

Zaterdag as. speelt KMD1 al weer de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Lyra. We hopen nog één keer dit seizoen op mooi weer en veel publiek. Onze jongens zullen nog één keer alles geven,  al is het alleen al om de vertrekkende trainer Martin de Graaf een waardig afscheid te geven. Het is ook de laatste Blijven Hangen van dit seizoen en dat betekent een ouderwetse gezellige zaterdagmiddag. Ik hoop u dan te zien, hoewel ik ook eventjes naar de verjaardag van mijn Ome Henk in het bejaardentehuis moet want die wordt maar liefst 

90 jaar oud. Heerlijk zo’n druk programma.

 

Geniet van de week.

 

 

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD