Toelichting TC deel 3: Nieuwe spelers van buitenaf voor KMD 1

In deze serie licht de TC het KMD-beleid toe. Deze week: “Klopt het dat er bij KMD 1 geen plek is voor spelers van buitenaf?”

Om maar met de deur in huis te vallen: deze stelling klopt niet. Maar we snappen wel waar hij vandaan komt. Dus daarom een stukje toelichting. KMD investeert veel in de jeugd en is er heel trots op dat er veel jongens in het 1e en 2e team spelen die ook in onze jeugdopleiding hebben gevoetbald. Daarom hebben spelers die bij KMD voetballen of hebben gevoetbald altijd een streepje voor.

Als iemand echt voor KMD kiest, of het nu de veteranen, KMD 7, of dames 2 is, dan zullen we altijd ons uiterste best doen om voor iemand een plekje te vinden bij ons.

Specifiek rondom het 1e herenteam draait er ieder jaar in de regio weer een carrousel van veelal gelukszoekers die het een jaartje hier proberen en dan een jaartje daar. Halen ze net het 1e niet bij club X, dan gaan ze het gewoon even proberen bij club Y. En daar zitten we niet op te wachten. Iemand kiest voor KMD, en dat betekent dat je in het 1e kan belanden, maar ook in het 2e of lager. Om deze reden zijn we altijd kieskeurig als iemand zich aanmeldt voor KMD 1. We gaan in gesprek en vragen naar zijn motieven om voor KMD te kiezen en proberen iemand zo goed mogelijk te schetsen watvoor club we zijn, met alle voors en tegens die er zijn. Als iemand echt bij KMD past, en daarnaast ook nog eens direct een toegevoegde waarde voor het 1e is, dan zijn we geïnteresseerd. Maar als dat niet het geval is dan kijken we liever op zaterdag naar jongens die al vanaf de mini-pupillen bij KMD lopen dan naar iemand die de afgelopen 20 jaar geen aanleiding zag om zich bij KMD aan te melden en nu wel……