Cono con las Peras

Romy en Sheila

In een eerdere publicatie heb ik u gemeld dat twee studenten een onderzoek verrichten op verzoek van het bestuur. Ons beleidsplan is van 2015 en volgend jaar gaan we werken aan “de volgende stap” voor onze vereniging, daar willen we de leden graag weer bij betrekken. Welke kant wil de vereniging op? Is er tevredenheid over de huidige invulling van het beleidsplan? Romy Kley (van dames 1) en Sheila van der Tang hebben hard gewerkt aan een enquête die we de komende week willen versturen onder de leden en ouders van leden. We gebruiken hiervoor de email adressen die in ons systeem Sportlink staan. 

De opdracht die aan Romy en Sheila is meegegeven, luidt: toets ons huidige beleid en onderzoek een toekomstige rol van onze vereniging in een sterk veranderende maatschappelijke omgeving.

We zijn erg benieuwd naar de antwoorden en de respons en hopen dat een groot aantal leden bereid is om de enquête in te vullen. De uitkomsten worden met de dames door het bestuur geëvalueerd en teruggekoppeld aan de Algemene Leden Vergadering van 2018.

Zo hopen wij als bestuur met het onderzoek en het uiteindelijke verslag weer een mooie basis te hebben om namens de leden beleid te kunnen voeren.

 

Mitch van der Tang

Mitch is geen familie van Sheila en speelt in de JO13-4. Vorige week floot ik een spannende wedstrijd tegen Die Haghe JO13-7. Het ging ergens om want beide ploegen stonden bovenaan. Het was een echte wedstrijd met alles er op en er aan. Beide ploegen wilden niet verliezen en speelden op de aanval en op het scherpst van de snede. Als je voor de bal gaat loop je ook het risico dat je wel eens een trap op je been krijgt. Dat gaat meestal per ongeluk, zeker bij de JO13. Die Haghe stond met 0-2 voor en KMD zette alles op alles. Vlak voor tijd wilde Mitch nog één keer een poging wagen en kreeg toen hij wilde uithalen net een schop van een tegenstander. Ik zag aan het gezicht van de Die Haghe speler dat hij wist dat hij “fout” zat. Vrije schop voor KMD en Mitch moest strompelend het veld verlaten. Geen onvertogen woord of gezeur in de trant van “scheids was dit geen geel?” Maar incasseren en de teleurstelling van het verlies verbijten. Later zag ik Mitch hinken in de kantine. Ik vroeg hem “of hij nog pijn had?”, “valt wel mee” antwoordde hij. Ik moest deze week weer aan Mitch denken en aan het elftal en wil de leiding van de JO3-4 een compliment geven. Tegen je verlies kunnen en de pijn verbijten is ook een kunst!

 

Chester Butter de Pauw

De man met de mooiste naam van heel KMD heet Chester Butter de Pauw en is onze trainer van de JO15-1 of te wel de C1. En laat dit team nu op kampioenskoers liggen en ook de 

JO15-2 een grote kans maken. Als ik op een door de weekse avond langs het trainingsveld loop zie ik hem af en toe fanatiek meedoen met de partijvorm. Chester spoort zijn mannen aan, motiveert en probeert zijn pupillen met een actie nog steeds te slim af te zijn. Zijn enthousiasme slaat duidelijk over op de groep en ook van de ouders en TC hoor ik louter positieve berichten. Het is dan ook geen toeval dat Chester met deze selectie hoge ogen gooit. Nog even en dan kunnen we het feestje vieren.

 

Theo de Reuver

Theo is onze Technisch Coördinator, heeft jaren lang op (hoog) niveau gespeeld en getraind en stelt nu zijn kennis aan onze club ter beschikking. Theo is ook erg enthousiast over Walking Football en wil in de op te zetten organisatie, graag een rol namens KMD innemen. Theo is zo enthousiast over de mogelijkheden van Walking Football dat hij zich heeft opgegeven voor het WK Walking Football in het Britse Bristol. Wordt hij uitverkoren om straks met o.a. Sjaak Swart, Dick Schoenaker en Kees Kist, ons land te vertegenwoordigen op dit WK? Dan is Theo de eerste KMD-er die voor zijn land op een WK uitkomst. Zou dat niet mooi zijn? We houden u op de hoogte. 

 

Hans, Teun, Ton en Jan

Het was al weer voor het vijfde jaar dat wij de PubQuiz organiseerden en met veel plezier hebben samengesteld. Wat hebben we vooraf weer een plezier gehad en ons verkneukeld op de Shannen Boudri vraag, de confetti, de pek en veren, de dames act en onze tactiek om Rutger Fidder en al die anderen die meededen op een eerlijke wijze te laten strijden voor “de Cup met de Grote Oren”. De “map of the world jasjes” werden uit de kledingkast gehaald en wat was het gezellig druk en ……………… Dankzij Hans, Teun, Ton, Jan, Montserrat, Alet, Caroline, Dide, Melanie, Iris en Lisanne, DJ Tune en de Barcommissie werd het één groot feest. Jammer dat Teun Olsthoorn van onze KMD band Piccolo Ma Potente plots naar het ziekenhuis moest, waardoor de band niet kon optreden. Maar gelukkig maakt hij het goed. Er kan altijd maar één team winnen en dit jaar was dat het team van Luuk Willemsen met Ed Boutkan, Nic. Kouwenhoven en Peter Boeters. Met 1/100 punt verschil wist het team Conocon las Peras (hoe verzin je het?) van de winnaar van vorig jaar, the Outsiders, te winnen. Volgens kersverse vader Jesse de Waard van dochter Isabel Francis kwam dat alleen maar omdat de de Waardjes deze keer verhinderd waren want anders ……….. Gelukkig is er volgend jaar vast weer een PubQuiz. Ik kan niet wachten op de evaluatie in Scrumpy Pub, wordt het vast weer erg laat.

 

Milan van Leeuwen

De tweeling Milan en Danyel van Leeuwen spelen allebei in de B jeugd van KMD. Danyelspeelt in de JO17-1 en speelt gitaar en Milan speelt keyboards en speelt in de JO17-3. Vandaag floot ik het elftal van Milan en hij is de aanvoerder van de JO17-3. Ik zie dat er “een goeie kop” op zit en krijg gaandeweg de wedstrijd steeds meer bewondering voor Milan. Zijn team wint dik verdiend met 4-1 van HBS en Milan speelt achterin één op één en wint alle duels van de gevaarlijkste speler van HBS JO17-8. Milan gaat af en toe mee naar voren en één keer was hij te laat terug. Na afloop heb ik een kort praatje met Milan want muziek en voetbal schept gelijk een band ook al ben ik 40 jaar ouder. Als de KMD band nog een keyboard speler zoekt, weet ik een gave gast.

 

Thiemo Fidder

Ik heb altijd een zwak voor ondeugende spelers. Sinds de F jeugd speelt Thiemo Fidder op KMD. Nu 20 jaar later speelt hij al jaren in KMD1. Thiemo speelt altijd op het randje, soms er over heen maar geeft alles voor de teamprestatie. Als hij het veld opkomt en ik “die blik” in zijn ogen zie, hoeven we alleen maar te knikken. Vandaag wordt er weer gebikkeld! Eens kijken wanneer de eerste zuigende opmerking van Thiemo komt, eens kijken of de scheids het toelaat of een laatste waarschuwing geeft? O, wat herken ik dit uit duizenden. Thiemo is slimmer geworden en heeft dit jaar “slechts” twee kaarten opgelopen. Ook de afgelopen wedstrijd tegen Naaldwijk zag ik hem bikkelen, incasseren en uitdelen. Helemaal kapot, bezweet en zwaar teleurgesteld na het 1-0 verlies in en bij Naaldwijk zag ik hem het veld af komen. Volgende week tegen Monster staat hij er weer om te bikkelen. Alleen Thiemo wil dan wel winnen want hij kan erg slecht tegen zijn verlies.

 

Geniet van de week.

 

 

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

IMG_0460 IMG_0460
52cfc20c-8d96-452b-87bc-2cf109689189 52cfc20c-8d96-452b-87bc-2cf109689189