Ariston

De studentenvereniging

En zo togen wij en zeker vijftig KMD supporters naar Delft om ons 1e team te zien spelen tegen de studenten van v.v. Ariston’80. De TU is flink aan het investeren om de studenten een nog betere accommodatie te geven. Een multisport centrun waar diverse sporten worden beoefend en studenten als vrijwilliger achter de bar van de nieuwe kantine staan. Er is geen bestuurskamer maar een “ingerichte tafel” in de kantine en zo raak je in gesprek met voorzitter Mitchel Knipscheer die volgend jaar aan zijn Masterstudie aan de TU hoopt te beginnen. Mitchel is net zo oud als ons bestuurslid Marten Damen en bezig aan zijn eerste en tevens laatste jaar als bestuurslid. Ieder jaar staan er weer andere bestuursleden klaar om deze grote vereniging te leiden. 

Afijn, u zit misschien helemaal niet op deze praatjes te wachten want het moet vooral over voetbal gaan natuurlijk. Ik probeer me echter in de mens en de vereniging te verdiepen omdat ik oprecht geïnteresseerd ben en altijd probeer een klik met mensen te krijgen.

Bij studenten gaat het dan al gauw over muziek, speciaal bier en je favoriete kroeg in Delft. Ariston is vernoemd naar een Griekse God (de vader van Zeus) net als AJAX zeg maar. Mooie club, mooie nieuwe kantine en een mooi nieuw kunstgrasveld. En dat vonden onze jongens wel zo prettig, want er wordt bij KMD de hele week op kunstgras getraind en dan is het lekker voetballen op een strak veld.

 

De wederopstanding

Want voetballen kunnen onze jongens. Na een paar “mindere” partijen, was de wederopstanding daar. En verdiend, want als je het aanwezige talent koppelt aan een grootse inzet, hoort KMD in de top van de 3e klasse. En het was best spannend, verlies je deze pot dan moet je nog ernstig naar de stand op de ranglijst kijken. En dat besef, die urgentie was duidelijk merkbaar bij de spelers. Kom je nog met 1-0 achter ook. Toen gebeurde het …..  de wederopstanding met een groots doelpunt van Dylan Groen voor de pauze en vooral een hecht collectief na de rust. Wat er zich afspeelt in de kleedkamer weet je niet, maar het effect van “het praatje van de trainer” was merkbaar. Het “stond” beter in het veld en “de neuzen” stonden allemaal dezelfde kant op. KMD werd steeds sterker en dwong twee penalty’s af, die door die andere Dylan, “het beest” Arbouw werden verzilverd. Maar eigenlijk wil je iedereen noemen in deze memorabele wedstrijd. Want ook de invallers deden het geweldig. En wat winst met de supporters doet, is mooi om te zien. Ik zag wedstrijdsecretaris Gerrit de Waard in de armen van TC Theo de Reuver verstrengeld van geluk en neemt u van mij aan, dat doet hij normaal nooit. Maar de blijdschap verklaart alles. Eind goed, al goed.

Wilt u getuige zijn van “het wonder van Naaldwijk?” kom dan de volgende week naar sportpark de Hoge Bomen om onze jongens aan te moedigen.

 

Kampioen

U las het vorige week wellicht in deze collumn over het heren zaalvoetbalteam. De eerste kampioen van 2018 is een feit. Het zaalvoetbalteam is door een 9-5 overwinning op naaste concurrent Haagse Hout kampioen geworden. In een volle sporthal Overbosch werden de mannen gedragen door het enthousiasme langs de kant. Bestuurslid Patrick Kriek had een schorre keel van het aanmoedigen en KMD JO11 trainer Wouter Lagraauw bewees dat hij niet alleen een kampioenenmaker in de jeugd is, maar ook met vijf doelpunten een belangrijke bijdrage in het veld heeft geleverd. Namens de club gefeliciteerd mannen en op naar de volgende feestjes en huldigingen.

 

Feestje van het bestuur?

Vorig jaar was een PubQuiz vraag; noem de negen bestuursleden van onze vereniging? Enige betrokkenheid van de leden en interesse in het besturen van onze club, wordt wel gevraagd.  U kent de antwoorden toch wel? Marten Damen is bestuurslid integriteit en houdt zich vooral bezig met vraagstukken rond respect, omgangsvormen etc. U ziet vast de uitingen op de borden maar ook met o.a. VOG en AVG is Marten druk. Heeft u wel eens praatje met Marten gemaakt? Zoek hem eens op. Doe dat ook eens met ons bestuurslid van de lagere senioren Patrick Kriek, die zorg draagt voor het welzijn van de recreatievoetballers. Hetzelfde geldt voor Jaco van der Tang die als bestuurslid Technische Zaken o.a. over het selectiedeel gaat en zorgt voor de aanstelling van de trainers. Secretaris Dide van Adrichem zorgt voor de in- en uitgaande correspondentie en houdt de rollen en taken van een vereniging scherp in de gaten. Bestuurslid Algemene Zaken Jan Middendorp hoef ik aan niemand te introduceren. Jan is dé vrijwilliger van het jaar in Westland geworden, en is van alles maar vooral van het onderhoud en de materialen. Jeugdvoorzitter Anton Wouters is vooral van alle jeugdzaken zoals Jorg Morsdorf zorgt voor de sponsoring en penningmeester Joost de Waard graag een volle kantine ziet en een gevulde kas. Ik vind alle genoemde zaken belangrijk en hoop dat de vereniging tot in lengte der dagen blijft bestaan met vele enthousiaste vrijwilligers. Dit jaar is het vast geen PubQuiz vraag. Maar wat dan wel?

 

De PubQuiz

Het zou zo maar kunnen zijn dat er wordt gevraagd wie de achterhoede vormt van het 

1e team? Ik weet dat er inmiddels druk wordt geoefend en gestudeerd in het boek “Je had er bij moeten zijn” over 75 jaar KMD geschiedenis. Heel verstandig; ken uw club, ken uw leden en zij die de vereniging “groot” hebben gemaakt. Maar ook als u niets van KMD weet, heeft u een grote kans op “de Cup met de Grote Oren” en de eeuwige KMD roem want uw algemene kennis wordt gevraagd over o.a. sport, muziek etc.

U doet toch ook mee? Voor ouders en leden is dit dé feestavond van het voorjaar 2018. Bij Alet, Caroline of Montserat zijn nog enkele toegangsbewijzen te verkrijgen en als u niet meedoet met de Quiz, komt u toch gezellig wat drinken, toekijken of luisteren naar de KMD band Piccolo Ma Potente en de meezing hits van DJ Tune. Een avond vol entertainment is gegarandeerd en er is een surprise act. Of vertel ik nu al weer te veel? En moet zich maar laten verrassen op deze oer gezellige avond?

 

Andere tijden KMD

Het kan altijd beter maar ik hoop dat de club letterlijk en figuurlijk ‘in beweging” is met activiteiten voor jong en oud. Hoe zorgen we in veranderende tijden er voor dat de cultuur en de club overeind blijft? Best moeilijk hoor? Wat willen de leden? De hele zaterdag op de club verblijven? Voor de jeugd zijn we druk bezig een pannaveld achter de kleedkamers te realiseren voor het nieuwe seizoen. Willen we ook een vollere kantine door de weeks en op zaterdag? Hoe tillen we de supportersclub weer uit het slob? Zullen we de verwachtingen van de leden peilen d.m.v. een enquête? Wat is onze rol in de toekomst? Een mooi project voor de komende weken. We gaan er eens intelligent over nadenken, daar heb je immers een bestuur voor.

Ik kan putten uit mijn ervaringen en hoe ik mijn jeugd op KMD heb beleefd. In de jaren ’80 / ’90 was KMD één grote soos en waren er op maandagavond danslessen, van dinsdag t/m donderdag deed de selectie menigmaal het licht in de ochtend uit en op vrijdagavond was de kantine altijd vol met kaarters. Op zaterdag wist je niet hoe snel je uit de kleedkamer of terug naar het sportpark moest want dan was daar “het rad van avontuur”. Op zondag ging je kijken bij de KMD Rugby of biljarten. En elke maand was er de KMD disco en niet te vergeten “de Playback Show”! Op KMD was het de hele week een drukte van jewelste.  

Ik zou best nog wel een keertje zoals vroegah naar de Hoonaert willen rijden. Ach, wat loop ik nu te bazelen. KMD is in al die jaren zo veranderd. Het lijkt wel op het bekende 

liedje “O, o KMD” maar het zijn andere tijden KMD.

 

Geniet van de week.

 

 

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

IMG_0460 IMG_0460