Een nieuwe Lente.

Een nieuw geluid

Eindelijk, eindelijk konden weer eens zonder jas naar buiten. Zelden duurde het zo lang in het jaar voordat de Lente doorbrak. Met z’n allen waren we er weer aan toe om van de zon te genieten. U begrijpt dat ik met u in deze rubriek niet over het weer ga praten. Wel over de zaken waar we bij KMD van kunnen genieten en er zijn deze week weer veel mooie momenten geweest. Toen ik deze zaterdag om 09.15 uur naar KMD toe fietste, kon er op de parkeerplaats geen auto meer bij. Zo druk was het. Allemaal ouders die hun kroost kwamen aanmoedigen en opa’s en oma’s die uit hun winterverblijf kwamen genieten van het vrolijke gekwetter op de velden. De Lente en het mooie weer doet iets met je gemoed. Ik wordt er vrolijk van. Maar een nieuw geluid geldt ook voor KMD1 aanvoerder Jesse de Waard en zijn partner, die komende week hoopt bevallen. Ik ben benieuwd of Opa Gerrit, de kleine gelijk lid maakt van de club. Ook in de familie de Waard klinkt weldra het nieuwe geluid. We leven mee.

 

Een nieuwe kans!

Het is niet altijd verstandig om gelijk na de verloren partij van KMD1 een verslag te maken. De emotie en het verlies zijn te vers en ik heb geleerd om dan niet over een verloren wedstrijd te praten. Alle woorden van een voorzitter vallen dan immers verkeerd. Het is te vers en relativeren is voor de meesten erg lastig. Het enige dat telt is 3 punten, dat begrijp ik inmiddels heel goed.

Ik weet dat er elke zaterdag weer een nieuwe kans is om “iets” recht te zetten en dat lang soebatten over het hoe en waarom een koe in zijn kont kijken is. We hebben langs de zijlijn immers geen of een beperkte invloed. Het moet binnen de lijnen gebeuren. Spelers en staf hebben zaterdag as. weer een nieuwe kans en daar gaan we voor.

 

Een nieuwe kampioen?

Het komt niet zo vaak voor dat je kunt spelen voor een kampioenschap, een periode titel of promotieplaats. Het KMD heren zaalvoetbalteam kan maandag as. kampioen worden in de wedstrijd tegen Haagse Hout in Sporthal Overbosch. Aanvang is 19.00 uur en de wedstrijd duurt een uur. Maar zover is het nog niet want er moet wel minimaal een punt worden gehaald. Dus spannend wordt het tegen de huidige nr. 3 uit de competitie zeker. Ik heb er veel vertrouwen in omdat deze ervaren mannen zich niet gek laten maken. Komt u ook kijken?

 

Een nieuwe scheids?

Vandaag floot ik de MO11-1 tegen Quick. Van het lekker rennen kreeg ik het behoorlijk warm. Ik zag dat het team veel plezier had en dat er met 2-7 werd verloren was even vervelend maar met de pingels na afloop wonnen de meiden en ze liepen in een opperbeste stemming het veld af. Wat mij opviel was dat elke speelster, ook die van Quick, de scheids kwamen bedanken. En zo hoort het ook, daar kunnen veel KMD teams nog een voorbeeld aan nemen.

Een mooie ervaring had ik met de scheidsrechter van de wedstrijd KMD1 – tegen Quick Steps, René Sinke. Hij bleef lekker even een biertje drinken en was vol lof over de vereniging. Keurige ontvangst door onze ontvangstmanager Piet Hollaar en hij voelde een prima sfeer. Uit zijn verhaal bleek dat hij zich erg goed had voorbereid op de wedstrijd en de belangen over en weer kende. Er ontstond een mooie discussie over “het gepraat” in en rond het veld. Uit onderzoek blijkt dat elke scheidsrechter gemiddeld elke minuut een opmerking krijgt die een uiting is van frustratie. Dat zijn dus 90 vileine woorden want zelden of nooit krijgt een scheidsrechter een compliment. Moet je thuis of op je werk eens meemaken? Dat is een reden om te gaan scheiden of van baan te veranderen, maar een scheidsrechter moet door en de opmerkingen voor lief nemen, een harde huid hebben en incasseren. Zo had ik er nog niet tegenaan gekeken. De MO11-1 fluiten is dan een zegen daar hoor je alleen de leiding af en toe een goed bedoelde aanmoediging plaatsen.

Deze week had ik een mooi gesprek met de scheidsrechter van de Veteranen, John Koestal, die een aantal weken geleden een grens trok en de wedstrijd vanwege “het gepraat” voortijd beëindigde. En wij moeten weer op zoek naar een nieuwe scheids. Meer respect voor de positie van de scheidsrechter gaat zeker helpen. We willen toch zeker na ieder incident niet elke keer op zoek naar een nieuwe scheids? Vandaag hoorde ik trouwens bij mijn wedstrijd bij de MO11-1 een mooie. Na een  verkeerde beslissing van mij bij een ingooi, pareerde de leider “meiden, de ingooi is voor Quick want de scheids ziet het anders”. Mooi toch?

 

Een nieuw lid

U las het al, we kwamen in de ochtend parkeerplaatsen te kort ook vanwege de aanloop op de aanmelddag. Van onze jeugdvoorzitter Anton Wouters hoorde ik dat we voorlopig 72 nieuwe aanmeldingen voor de jeugd hebben. Deze score is te vergelijken met die van vorig jaar en toen kwamen we voor de aanwas voor de jongste jeugd mooi uit op zes JO7 uit. O zo belangrijk om de aanwas en dus de continuïteit van het aantal jeugdteams te kunnen waarborgen. Op 26 mei as. staat er een “terugkomdag” voor de nieuwe lichting gepland. Dan is de definitieve toewijzing bekend en worden de nieuwe spelers en hun ouders welkom geheten. De potentiele vrijwilligers en sponsors worden dan met een heuse KMD promotie vertrouwd gemaakt met de cultuur. U weet immers al lang dat we niet zonder vrijwilligers kunnen en dat we om het welzijn van de 800 leden te garanderen zo’n 300 vrijwilligers voor de ondersteuning nodig hebben. Een nieuw lid, betekent immers ook een nieuwe potentiele vrijwilliger en mogelijk een nieuwe sponsor. We kunnen niet zonder. Hulde aan de jeugdcommissie voor een perfecte organisatie.

 

Een nieuwe voorzitter?

“Waarom moet mijn kind lid worden van KMD?” vroeg een geïnteresseerde moeder van een aspirant lid aan me? Voordat ik iets zinnigs kon roepen, antwoordde jeugdlid Merijn Wouters gevat. Merijn verzorgde met zijn broer Alex de rondleidingen voor de ouders en de kinderen en wat deden ze dat leuk. Afijn, Merijn had het over de eenheid binnen de vereniging waar bestuur, kader en leden op gelijkwaardig niveau opereren. “Niemand voelt zich te groot voor de club” en “het bestuur maakt zelfs grapjes” en “het is hier gewoon leuk en ik heb het erg naar mijn zin” antwoorde Merijn. Bij zijn rondleiding langs de bestuurskamer kreeg hij een ovatie van de aanwezige scheidsrechter, het bestuur van Quick Steps en de KMD bestuurders. De moeder haastte zich om haar kind in te schrijven en ik zag de toekomst en een nieuwe voorzitter in spé. Mooi verhaal en ik ben trots op deze jongens, betere reclame voor de club kunnen we niet hebben.

 

Een nieuwe week

Ook de komende week is er elke avond weer een activiteit op KMD. Trainingen, sponsorcie vergadering, bestuursvergadering, overleg over het KMD Mixtoernooi, de All Stars dag van

9 juni as. mag je niet missen en de PubQuiz van 21 april as. natuurlijk ook niet. Wees er snel bij met de aanschaf van je kaarten want vol = vol en er zijn nog slechts enkele kaarten beschikbaar. Geniet van het weer en maak er een mooie week van.

 

 

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

IMG_0460 IMG_0460