Greta Van Fleet

De jeugdcommissie

De jeugdcommissie zit elke zaterdag al vroeg klaar om met u in gesprek te gaan. De tegenpartij komt zich melden en krijgt keurig een sleutel van de kleedkamer mee en vaak een korte uitleg over waar bijvoorbeeld veld 3 ligt. Keurig georganiseerd allemaal. De scheidsrechters druppelen binnen om “hun” wedstrijd te fluiten. Zij zijn in de app aangemeld en kunnen digitaal de spelerspassen controleren en hoeven slechts de stand en de kaarten in te geven. Makkelijk toch? In het begin was het nog wel even zoeken en viel de vraag “hoe werkt dit?”  regelmatig en zeker als je deze fout had ingevuld en toch een akkoord had gegeven. Nu loopt het volgens mij op rolletjes. Luuk Willemse heeft een protocol opgesteld en ik hoor geen klachten meer. Het lid van de jeugdcommissie verzorgt de scheidsrechter met een versnapering en staat eventueel ouders en jeugdleden te woord. De diensten zijn verdeeld zodat niet altijd dezelfde al vroeg op KMD present moet zijn. Rond het middaguur is er een shift en zie ik meestal Henny van der Eijckel plaatsnemen voor de begeleiding van de middag wedstrijden. De jeugdcommissie is een belangrijke schakel in het welslagen van de organisatie van die dag. Ik zit met veel plezier beneden aan als Ruud Fidder mij heeft ingedeeld om een wedstrijd van onze jeugd te fluiten. De sfeer is hartelijk en er wordt veel gelachen. Ik ben erg blij dat we het zo voor elkaar hebben en trots op onze jeugdcommissie. 7 april as. is de inschrijving van nieuwe jeugdleden. Ik weet dat onze jeugdvoorzitter en zijn team al druk bezig zijn om een mooie organisatie neer te zetten en heb me voor deze dag aangemeld om voor nieuwe ouders en leden een rondleiding door onze club te verzorgen. Ik kijk er nu al naar uit.

 

Praathuis of buurthuis?

Op zo’n zaterdag geniet ik van al die mensen die met elkaar praten of met elkaar in gesprek zijn. Interesse in de mens en het delen van het wel en wee, is zo belangrijk. Of het nu om een overlijden, een geboorte gaat of ander verdriet of geluk, bij KMD is het goed om dit met elkaar te delen in “het praathuis” een belangrijke functie van onze kantine. Onze kantine is een honk waar we elkaar ontmoeten en “verhalen” delen. Ik hoor op zo’n zaterdag “stoere” verhalen, gelukkige maar ook verdrietige. Het is mooi dat we elkaar kunnen helpen om onze emoties te delen en een plekje te hebben in de maatschappij. 

Ik droom er wel eens van dat onze kantine, in de toekomst, een buurthuis wordt voor 0 tot 80 jarigen (of ouder). We zijn immers een club voor het leven en dat houdt niet op als je niet (meer) voetbalt. Je bent spelend lid of donateur. We hebben meer dan 100 niet spelende leden. Hoe mooi is het om deze groep meer te betrekken bij onze club? En zeker de pensionada’s die nog “iets” voor de club willen blijven doen? Jaren terug was er altijd een vaste groep die op dinsdag “het krantje” in elkaar draaide. Een paar uurtjes werk, maar een hele ochtend plezier en verhalen. Deze week praat ik met de KNVB over onze rol en de toekomst. De KNVB heeft grootse plannen om meer ouderen te betrekken en als lid van de bond te hebben. 7x7 voetbal was jaren terug een opzet om veteranen langer bij de club te houden. Walking football is een volgende stap om ouderen te betrekken en om een buurthuis te creëren. Er moet onder leden natuurlijk wel animo zijn. We gaan het er eens goed over hebben.

 

Scheids!

Scheidsrechter, scheids! Scheidsie. Zo maar wat benamingen van “de belangrijkste man” op het veld. KMD is er trots op dat ze ook “belangrijke dames” als scheidsrechter in de gelederen hebben Stacey Jansen en Sara Visser bijvoorbeeld. Zij fluiten op zaterdag vaak een jeugdwedstrijd en afgelopen zaterdag floot Sara er zelfs twee. Net zo makkelijk! Kijk, en dat vind ik nu weer zo mooi. Gewoon doen! Een aantal maanden geleden floot Lizzy van der Helm de wedstrijd Velo 1 – KMD 1 en ik kan u zeggen, zelden zo’n goede scheidsrechter gezien. Dames hebben het voordeel dat ze niet mee gaan in het “haantjes gedrag”, de strijd om de macht in het veld, het “ik ben de baas” type. Een dame is daar helemaal niet mee bezig. Ik vind het een verademing en pleit voor meer Lizzy’s als scheidsrechter en dus meer Stacey’s, meer Sara’s bij KMD. Het enige dat nodig is, is lef! Een eigenschap die ook later zo goed van pas komt. Wie durft?

 

Fox on the run

Een poosje geleden ontving onze penningmeester, Joost de Waard een gepeperde brief van Fox Sports. Wij niet alleen, maar ik denk elke vereniging want ik werd gebeld door de voorzitter van sv Erasmus. Wat KMD “hiermee” deed? In het bestuur hebben we de brief maar eens goed gelezen. En de conclusie is heel simpel. Bij KMD komt er geen Fox abonnement en geen illegaal kaartje in het TV apparaat. De abonnementsprijs gaan we niet betalen en de boete is dermate hoog dat we geen risico op bestraffing willen lopen. We kijken wel voetbal op de kantine via het publieke net. Dat is gratis. Met de abonnementsprijzen en boetes begrijp ik gelijk waarom Fox zoveel geld over heeft voor rechten van de voetbalwedstrijden. Maar niet over onze rug! Wij doen even niet mee in dit spel. 

 

Spel

Het is maar een spelletje. Om het gedrag van een doorgedraaide supporter, speler, bestuurder of staflid te ontwijken doe ik graag andere dingen. Door sommigen wordt voetbal of de eigen status zo belangrijk gemaakt dat ik “moet” relativeren. Ik ga graag met de muziek mee want daar vermaak ik me opperbest. Check Greta Van Fleet maar eens. Deze net twintigers staan binnenkort op PinkPop. Afgelopen dinsdag waren we met 9 KMD-ers in Doornroosje te Nijmegen en zag ik de hoop van de rock muziek of is het de hype? Muziek is vermaak en dat hoort voetbal ook te zijn. Het is maar een spelletje of je nu in KMD 1 of in de Veteranen speelt. 

 

KMD 1 en 2, 6 punten

Ik haat agressie binnen en buiten de lijnen. Afgelopen zaterdag zag ik KMD 1 doen aan voetbalpromotie. Geen kaarten, verzorgd voetbal maar vooral lef van een ploeg die durft 

1 op 1 te spelen, met alle risico’s van dien en verdiend won van Maasdijk. U leest het in het verslag elders op de site. Ik hoop dat het weer opknapt en dat vele supporters de gang naar ons sportpark weten te vinden want onze jongens gaan meer mooie dingen laten zien. Volgende week uit tegen GDA bijvoorbeeld. Komt dat zien. Ons 2e elftal won zijn wedstrijd ook met 3-0 en tegen Die Haghe is dat een prima prestatie. En als KMD1 en 2 allebei winnen dan is de traditie op donderdagavond “chickenwings”, die houden we er in. Zolang KMD 1 en 2 winnen “chickenwings” dus. Met veel vertrouwen gaan “we” dan ook de komende wedstrijden in.

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

IMG_0460 IMG_0460