Winterklaar

 

Is het veld al winterklaar?

Dag mevrouwtje, is uw man thuis? Nee? Mooi! “Is uw tuin al winterklaar?” De vraag van twee louche zzp-ers, die bij een bejaarde vrouw aanbellen. Ik ben opgegroeid met Jacobse en Van Es, de alter ego’s van Kees van Kooten en Wim de Bie. Ik heb behalve de kleuterschool, op de Pieter van der Plas, altijd in Den Haag op school gezeten. De humor, de taal, Koot & Bie, ik voel me er erg verwant mee. Gisterenavond waren ze weer een uur op TV met een compilatie en dat was weer genieten en na al die jaren nog steeds actueel. Ongeëvenaarde toppers op het gebied van cabaret en de satire. De vraag; “is uw tuin al winterklaar?” Heb ik geprojecteerd op onze grasvelden. Ons veld 1 met name lijkt aan een zeldzame ziekte van “scheurgras” te leiden of is het toch de “bavianen schurf”? De bal schiet alle kanten op en de bovenlaag lijkt wel los te liggen. Een behandeling door de gemeente met neutronen korrels zie ik als de enige oplossing. 

We hebben de gemeente meermalen gevraagd om een extra behandeling. Het veld wordt dan gerold, maar het lijkt er niet beter op te worden. Wat we er verder aan kunnen doen, behalve de neutronen korrels dan? Hopen en wachten op beter weer! We hebben pech deze winter. Dan weer te droog, dan weer te veel regen, sneeuw, vorst etc. Alle verenigingen met gras hebben hier last van. Bij bijvoorbeeld Velo is het ook niet veel beter. We kunnen het veld sparen en dan bij extreem weer meer afkeuren en ………… hopen dat het gauw lente wordt. Maar als er wordt afgekeurd hoor je weer “we hadden toch makkelijk kunnen voetballen?”. Tsja als we nu met z’n allen neutronen korrels inzaaien wordt het misschien nog wat en het schijnt dat basterd suiker ook helpt.

 

Keek op de Week

Maandag was Linda van Etten bij KMD op bezoek. Via onze secretaris Dide van Adrichem had haar medespeelster van Dames 1, Romy Kley, de zus van Boyd, gevraagd of ze van school een stageopdracht mocht verrichten. Al een tijdje circuleren de termen G-voetbal, walking voetbal etc. in de bestuurskamer, een invulling van onze maatschappelijke rol als voetbalvereniging.  Linda is van VTV en coördineert voor deze regio de inzet van mensen met een beperking. We hadden een mooi gesprek over onze rol en dat iedereen moet kunnen voetballen. KMD is immers een club voor het leven van jong tot oud. Romy kan met een studiegenoot een mooi onderzoek maken en ik ben benieuwd of er voldoende aanbod van gegadigden, trainers, begeleiders etc. is om dit te kunnen aanbieden. Zou toch een mooie stap zijn? Wordt vervolgd.

 

Dinsdag

Vorige week had ik het er nog met u over “de bekerdroom” van onze jongens. Afgelopen dinsdag was het zover; de wedstrijd tegen Sportlust ’46 uit Woerden. En wat hebben onze jongens hun best gedaan, zeg. Een prima strijd plan, achterin vanaf de aftrap, één op één. Boyd Kley (de broer van Romy) die de laatste linie van Sportlust ’46 afjoeg, zelfs oog in oog met de keeper kwam. Kortom het was spanning en sensatie en bijna, bijna was er een stunt! In de rust stond het “onverdiend” 0-1 en zag ik lichte paniek bij de meegereisde bestuurders van Sportlust ’46. Wat waren zij slecht, of was dat de verdienste van KMD opperde ik? De talrijke supporters zagen een strijdbaar KMD en ik ben trots op onze jongens en de staf voor deze mooie avond en de prima prestatie. Met opgeheven hoofd dat wel, kwam een einde aan het beker avontuur. Nu “alles” op de competitie voor een mooi toetje! 

 

Woensdag

Van de bestuursvergadering proberen we een zo’n plezierig mogelijke bijeenkomst te maken. In een open en constructieve sfeer bereik je met elkaar immers meer. En er zijn door alle bestuursleden best wel punten aangedragen die vragen om een beslissing, visie of een actie. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een cultuur en structuur waar we ons prettig bij voelen.  Zo had onze jeugdvoorzitter Anton Wouters alle jeugdvoorzitters van het Westland op bezoek gehad en met name het punt normen en waarden, is voor elke vereniging een belangrijk aandachtspunt. Respect, omgangsvormen etc. Mooi dat Anton constateerde dat we hierin op voorop lopen. Bestuurslid Integriteit, Marten Damen en zijn commissie doen er ook erg veel aan! Of het nu bijvoorbeeld de VOG of de AVG (privacy) is, we zijn er druk mee bezig. 

Op 7 april as. is weer de aanmeld dag voor (nieuwe) leden. Ook een hele organisatie. Net als de All Stars dag waar Patrick Kriek en zijn commissie binnenkort bij u op terugkomen. 

De datum 9 juni staat voor alle leden, begeleiders en staf natuurlijk al lang in de agenda. “De afsluiting van het seizoen” voor jong en oud op ons sportpark. Met BBQ, muziek, springkussen etc. Marten gaf aan dat de Thema avond rond respect op de velden op 23 maart as. helaas niet door kan gaan omdat het voetbalvrij weekend betreft en sprekers toch een weekend vrij verkiezen. Jammer, maar er komt een nieuwe datum. Houd de nieuwsrubrieken in de gaten op de site! Ton Moret en de ICT commissie doen er alles aan on de site voor mobiel en met name het wedstrijdprogramma zo gebruikersvriendelijk mogelijke “look en feel” te geven. U merkt het lieve dames en heren, op KMD is altijd wat te doen. Wat heet! Onze eigen C&A, Cees Zonneveld en Aad Slippens zijn op doordeweekse dagen, in de ochtend, altijd bezig met schoonmaak en de groenvoorziening. Hulde voor deze mannen, die uw hulp altijd kunnen gebruiken. En met een bakkie op KMD is het met elkaar altijd aangenaam en zeer nuttig.

 

Donderdag

De komende week start de voorverkoop van de PubQuiz. Op 21 april as. is al weer de 5eeditie. De opzet is dezelfde als vorig jaar, dus met “open vragen”. Met Teun, Hans en Ton zijn afgelopen donderdag alle vragen opgesteld. We zijn er klaar voor. En als je slim bent, lees je nu al de site, het jubileum boek door, volg je het Journaal, denk je na over de samenstelling van je team en zorg je voor een balans tussen jong en oud, man en vrouw. Juist dan maak je de meeste kans. En het wordt een topavond met show, Piccolo Ma Potente en muziek. 

 

Weekend

Je verheugt je dan zo op het weekend. Sporten, fluiten, KMD1 tegen Monster en dan ….. gaat het niet door! Nu verveel ik me geen seconde en Delft is vlakbij. Kan ik die andere hobby’s met mijn vrienden beleven. De nieuwe Editors en Holy Holy bij Sounds gekocht, afspraken gemaakt voor het concert van Greta Van Fleet waar twee auto’s KMD-ers naar toe gaan om deze jonge, nieuwe rock sensatie te gaan zien en natuurlijk Trappistenbier in Locus. Ik ga er nu vanuit, voorlopig wel voor het laatst want ik ben “winterklaar” en heb zin in de lente en elke week voetbal. KMD1 tegen Maasdijk van aanstaande zaterdag bijvoorbeeld met Blijven Hangen. 

 

Ik zie u graag de komende week! 

 

 

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

IMG_0460 IMG_0460
zomer 026 zomer 026