Drop Box

Geen vergaderclub

Eén keer per maand komt het bestuur bijeen om de lopende zaken,  voortgang van de beleidsuitgangspunten en het algemene clubbestuur te bespreken. Tussendoor nemen bestuursleden deel in commissies om elk op het gebied van hun kerntaak bij te dragen aan de uitvoering. Afstemming en een goede communicatie is van wezenlijk belang om met elkaar de goede dingen te doen. En juist met elkaar een bijdrage leveren aan “het goede doel” en leden verbinden, is de kracht van al die vrijwilligers bij KMD. 

Met elkaar communiceren kan eenvoudig door elkaar te ontmoeten op het sportcomplex of via de vele digitale vormen. Binnengekomen correspondentie, uitgangspunten etc. kunnen eenvoudig digitaal gedeeld worden in een zgn. drop box. Ieder bestuur of commissielid kan eenvoudig inzage hebben in de stukken en zich thuis op elk gewenst moment voorbereiden op de vergadering. Easy toch? Gemak dient de mens en we zijn immers geen vergader maar een voetbalclub. Nu is een drop box een handig hulpmiddel voor een effectievere bijeenkomst maar we moeten elkaar vooral “live” blijven ontmoeten en aanspreken. Verbinding, transparantie en openheid van zaken zorgt pas echt voor een effectieve vergadering en daar kan geen drop box tegenop.

 

Engelse drop

Ik snoep zo weinig mogelijk. Met mijn bier buik vind ik mijzelf al corpulent genoeg. Ik heb naast lekker eten en bier drinken nog een zwak punt; Engelse drop of andere zacht en zoete drop! Het is voor mij beter om thuis geen drop box te hebben. 

Afgelopen vrijdag nam het bestuur afscheid van secretaris Gerrit de Waard en waar Gerrit de waarde van een digitale drop box al gauw onzin vond, werd het bestuur getrakteerd, u raadt het al, op een drop box met krijt drop etc. uiteraard in de zwart witte kleuren. En waar ik de digitale drop box een paar keer per maand bezoek, is deze drop box binnen twee dagen al weer leeg! Kijk, de humor ligt op straat en zeker in een drop box. Gewoon de goede dingen blijven doen, maar vooral met twee benen op de grond blijven staan daar helpt “de spiegel van Gerrit” weer mee en met een opkomende kiespijn trouwens ook. 

 

Een spiegel voorhouden

Het is een traditie om de oud voorzitters jaarlijks uit te nodigen in de bestuurskamer. Het respect voor deze “boegbeelden” van onze vereniging is groot. Afgelopen zaterdag was het weer zo ver. Hans Verschoor, Ton Verbraeken en Jan van Eck zaten aan bij het huidige bestuur. Zo spraken wij over de stand op de ranglijst van ons 1e team, de opmars van het niveau van onze jeugd, het aantal leden, de ontwikkeling, de rol van onze vereniging,

G-voetbal, walking voetbal etc. Takken van de voetbalsport die “een club voor het leven” ook kan of behoort aan te bieden. We gaan dit zeker onderzoeken. 

De betrokkenheid van de oud voorzitters is nog steeds onverminderd groot en het is goed om kritisch te zijn en standpunten omtrent de vereniging uit te wisselen, maar vooral ook persoonlijk geïnteresseerd te zijn.  Hans vlagt nog steeds bij ons 1e team (hoewel hij met een onwillig spiertje als grensrechter uitviel J), Jan van Eck is vooral druk met zijn consultancy bedrijf en zijn boten en Ton Verbraeken heeft na zijn zware ziekte, succesvol de chemo doorstaan en zet zijn biergroothandel (o.a. Westlands Goud) gewoon door. Of er niets aan de hand is en hoewel meer op afstand, blijft KMD een belangrijk deel in het leven van deze mannen. Mooi toch!

 

Respect

Deze zaterdag was de familie Prins ere gast van het bestuur. Oud bestuurslid en lid van verdienste Henny Prins is een aantal weken geleden overleden en dit was de eerste gelegenheid om daar met familie en vereniging bij stil te staan. Voor de wedstrijd van KMD 1 tegen MSV’71 was er één minuut stilte en het elftal speelde met rouwbanden. Mooi, dat we dat met elkaar op deze wijze hebben georganiseerd en met de familie hebben herdacht. 

Het was best druk in de bestuurskamer. Met de oud voorzitters en de familie Prins was ook een delegatie van de Politieke Partij Westland Verstandig aanwezig. Een goede band met gemeente en politiek is belangrijk en toont de maatschappelijke betrokkenheid. Fractievoorzitter Peter Duijssens is een voetbal liefhebber en erg geïnteresseerd in de rol en de behoefte van KMD. Ik denk dat we een goed beeld en een prima indruk hebben gegeven. Betrokkenheid en de interesse in de mens, het hoort allemaal bij een club als KMD.  

 

“Rood”

Al meer dan vijftien jaar fluit ik in de ochtend een wedstrijd. Ik ging er prat op dat ik zelden of nooit “een kaart” heb hoeven geven. Misschien ben ik altijd wel coulant geweest omdat ik wil laten voetballen en het af kon doen met een stevige vermaning of stemverheffing. Afgelopen zaterdag gebeurde het toch en voor mij voor de eerste keer; twee keer geel is immers “rood” en het spelertje van Hercules JO15-3 hoefde van mijn al na 10 minuten niet meer mee te doen. Jammer, want met 11 tegen 11 had onze JO15-2 misschien wel meer weerstand gehad. Nu was het met een 6-0 einstand, en gezien de vele mogelijkheden om de score te vergroten, een gelopen koers. Het spelertje van Hercules kwam in de rust zijn excuses aanbieden. Kijk, zo kan het ook.

Of ik het toch naar mijn zin heb gehad? Ja tuurlijk,! Allereerst heb ik heerlijk gerend, was er na het incident, onderling respect en zag ik onze talenten van de JO15-2 goed verdedigen en prima combineren, en het was heerlijk weer om te sporten. 

 

Publiciteit

In deze toegift wil ik graag een lans breken van ons 1e heren senioren voetbal team. Dinsdag as. staat er een mooie wedstrijd op het affiche. In de KNVB beker competitie is KMD doorgedrongen tot de laatste 16 in het amateur beker toernooi. Voorwaar een prima prestatie en als enige 3e klasser bovendien. Want voetballen kunnen onze jongens. 

Dinsdag 13 maart as. om 20.00 uur spelen we op ons eigen sportpark tegen Sportlust ’46 een 1e klasser uit Woerden. En wat is er mooier om voor en met de steun van veel supporters te spelen? We gaan voor een stunt want de spelers weten dat, bij winst, de naam van KMD volgend seizoen uit de koker komt voor de TOTO KNVB beker! En wie wil dit nu niet? 

Komt allen dinsdag as. om onze jongens aan te moedigen!

 

Ik vertrouw er op dat onze jongens in de vorm van hun leven verkeren want de komende zaterdag spelen we uit bij en tegen Monster en de week er op thuis tegen Maasdijk. Voorwaar, allemaal potjes om naar uit te kijken en  te genieten van het voetbalspel.

 

Maak er een mooie week van.

 

 

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

IMG_0460 IMG_0460