IJs Vrij

Geen programma

Oudere KMD leden weten het nog van vroeger. Er lag elke winter wel ijs op de sloten en vaarten en als het zover was, ging je met school schaatsen. Je kreeg er zelfs vrij voor. 

“IJs vrij” heette dat en “de bouw” lag stil, dat heette vorstverlet. Daar moet je nu eens mee komen. Het is 6 jaar geleden dat “we” een mooie schaatstocht konden maken en op het ijs konden staan. En dan moet je het er van nemen. Vanwege de hal in de grond is er geen voetbal mogelijk en met vorst mogen we ook niet op het kunstgras. Te gevaarlijk. De kunststofsprieten lijken dan immers wel stiletto’s. Weer een zaterdag zonder activiteiten op KMD. Niet getreurd, er is in huize Van den Berg altijd wel ‘iets” te doen. Deze zaterdagmoest de kast (ja die van het vorige verhaal) af want anders heb ik woorden met mevrouw Van den Berg tot de zomerstop. En met behulp van mijn KMD vrienden, is het project geklaard. Heeft u ooit een slaapkamer kast o.i.d. in elkaar te zetten dan kan ik u onze KMD veteranen Joop van Zanten en Martin van der Schoor, als handymen, van harte aanbevelen. Ik moet KMD af en toe afwisselen met mijn stamkroeg te Delft om fris te blijven en weer anderen te ontmoeten. Met het lekkerste bier van de wereld (de Trappist, Westvleteren Abt) is dat goed gelukt. Vanaf volgende week hoop ik dat we weer eens voor een langere tijd achter elkaar kunnen voetballen. Er zijn ook geen excuses meer. Vakantie gehad, IKEA geweest, feestjes gevierd, klusjes geklaard. Het is nu weer tijd voor elke zaterdag op KMD.

 

Gé Borger

Afgelopen donderdag was ik samen met Jan Middendorp op bezoek bij Gé Borger. Een aantal van u kent Gé misschien niet, maar Gé is ruim in de tachtig en vele jaren achter de schermen werkzaam geweest met PR werkzaamheden. Met de gezondheid van Gé ging de afgelopen jaren iets minder, maar toen we aan de thee zaten en Gé begon te vertellen, bleek het best wel goed te gaan. Dat is mooi nieuws natuurlijk. Zoals Gé met die heerlijk Haagse tongval vele mooie verhalen heeft. Gé komt van HDV en daar hadden we amen mooie verhalen over en verhuisde naar het Westland. In de jaren 80/90 was Gé radio verslaggever voor de WOS. Hij had het zo naar zin op KMD dat hij alleen nog maar door de WOS naar KMD uitgezonden wilde worden en maar is blijven hangen. Mooi toch? Zaterdag as. is Gé weer van plan te komen naar het sportpark om naar KMD1 te komen kijken, in de business seat naast Jan en Tineke Middendorp.

 

Nieuwe toppers

Jelle Lemckert, Rene van Paassen, Danny Alblas, Koos van der Gaag en Stan van Hooft zijn de nieuwe toppers van onze club. Alle vijf zijn ze geslaagd voor hun KNVB cursus voor club scheidsrechter. Goed hé? U weet dat we zitten te springen om scheidsrechters vooral in de middag als de senioren spelen. Wat is het dan fijn als er een nieuwe lichting gediplomeerde vakmensen opstaat. Bij KMD stimuleren we de scheidsrechtersopleiding. Het helpt je in het leiden van een wedstrijd en met je spelregelkennis. Kennis delen is leuk, praten over je ervaringen in spelsituaties en leren om consistente beslissingen te nemen. Je komt het in je leven in de werkkring vaak tegen dat je mening wordt gevraagd of dat je beslissingen moet nemen. Het vak van scheidsrechter is een fantastische leerschool en bij KMD kun je het vak leren en uitoefenen. Met veel plezier natuurlijk en elke zaterdag zit de scheidsrechterscommissie met Ruud Fidder, Marco Schregardus en nu ook Luuk Willemsen klaar om te helpen en te ondersteunen. Nu nog een feestje. Want successen moeten worden gedeeld en Jelle Lemckert, Rene van Paassen, Danny Alblas, Koos van der Gaag en Stan van Hooft verdienen het hoogste podium en alle eer natuurlijk. 

 

KMD 3

Over opleiden gesproken. We zijn naarstig op zoek naar een trainer voor onze beloften van KMD 3. KMD 3 is de kweekvijver voor de A selectie en telt een mooie jonge, gemotiveerde gasten die graag trainen, een stapje hoger willen maken en graag hun talent willen ontwikkelen. Het zou mooi zijn als er binnen KMD een enthousiaste trainer beschikbaar is die zijn bijdrage aan de ontwikkeling van deze mannen wil geven. In het bestuur zijn een aantal namen gevallen maar die hebben afgezien van het verzoek. Kijk, ik begrijp het wel maar het is wel jammer als we “naar buiten”  moeten om een kandidaat te gaan werven, terwijl de potentie in de vereniging aanwezig is. Met deze groep kun je echt iets bereiken en bijdragen aan het doel om de toestromende talentvolle jeugd binnen de senioren te laten landen. Ik voorspel u eeuwige roem binnen KMD. Wie staat er op? Loop dan even langs Jaco van der Tang of Theo de Reuver.

 

Voetbal is voor iedereen

In uw drukke leven is de agenda best belangrijk. Al uw activiteiten in goede banen leiden en daar verschijnen waar het nodig of vooral leuk is. Bij KMD hopen we dat u het fijn vindt om tijd met en bij ons te besteden. Hoewel we geen familie van u zijn, voelt het vaak wel zo. KMD-ers zitten bij elkaar op school, spelen met elkaar of komen elkaar (waar dan ook) tegen. Als geen ander weet ik hoe belangrijk vriendschappen zijn en wat KMD hierin kan betekenen. Als je dan ook nog eens met elkaar kunt sporten, heb je een aantal waarden in het leven te pakken waar onze sportclub aan kan bijdragen. Fit, gezond zijn en gezelligheid dragen volgens mij aan het geluk van ieder mens. De sportkalender kunt u elke week volgen via de site. Maar ook de vele activiteiten die worden ontwikkeld. 

U bent als lid of als ouder van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De PubQuiz op 21 april as. mag u niet missen maar zeker ook onze thema avond “Voetbal is voor iedereen” op vrijdagavond 23 maart as. Misschien heeft u de posters wel in het sportcomplex zien hangen of de annonce elders op deze site. Onze commissie integriteit heeft werkelijk alles uit de kast gehaald voor een mooi programma waarbij u niet mag ontbreken. Eredivisie scheidsrechter Jeroen Manchot is er, maar ook de ADO spelers Robbert Zwinkels en Tommie Beugelsdijk. Voetbal is voor iedereen gaat over #respect #plezier #homoacceptatie. Maatschappelijke onderwerpen die op dit moment veel aandacht krijgen. Het is belangrijk om met elkaar in gesprek te zijn over deze onderwerpen en voetbal speelt een belangrijke rol in die ontwikkeling. Vrijdagavond 23 maart dus! 

 

Fietsenstalling

Als u nu de komende week weer op ons sportcomplex komt, bij voorkeur met de fiets want dat is gezond, valt u vast de nieuwe fietsenstalling op. Dankzij de gemeente Westland ziet ons complex er weer een beetje mooier uit. Overzichtelijker ook! Mooi toch dat de gemeente deze wens van ons heeft ingevuld. In het Westland kunnen we maar trots zijn op zo’n betrokken gemeenschap. Het is gewoon een feest of een eer om je fiets hier te mogen parkeren. Geen boze Jan Middendorp meer die fietsen van kinderen spot langs veld 1 want ook die kinderen vinden het vast fijn om juist hier hun fiets te mogen parkeren. Ik zeg #winwin en iedereen blij. 

 

Tot zaterdag as. Ik zie u graag bij KMD1 tegen MSV’71.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

IMG_0460 IMG_0460