Nicolai Goeljajev

Van de bestuurskamer

De KMD week begon met de maandelijkse bestuursvergadering. Waar praten we dan over? Over van alles. De opzet van een supportersclub, de vervanging van Harry waar we best veel moeite mee hebben. De taken van Harry zijn opgeknipt en er zijn nog enkele taken ‘in de aanbieding”. Voor 10 maart zijn alle oud voorzitters uitgenodigd om die dag samen te beleven en met elkaar te spiegelen over de ontwikkeling van de vereniging. Politieke Partij Westland Verstandig komt dan ook langs en de familie Prins is uitgenodigd omdat op die dag KMD1 met rouwbanden speelt. De KMD aanmeld dag is op 7 april as. en “de grote club actie heeft de vereniging € 1.900 opgeleverd. Het All Stars toernooi op 9 juni as. (het mix toernooi aan het einde van het seizoen) wordt uitgebreid met in de ochtend het deel voor de jeugd en in de middag voor alle senioren aangevuld met de B en A junioren.

We zijn ook al bezig met de seniorenopzet voor het volgend seizoen. Welke teams gaan er door etc? Je wilt natuurlijk dat iedereen doorgaat maar soms wint de zwaartekracht het van de spieren en zijn er leden toch helaas genoodzaakt om te stoppen. Dat geldt ook voor de staf en het kader. We zullen doorgaan, zong Ramses Shaffy. Wie houden het liefst iedereen aan boord en als er ‘iets” speelt, wil ik het graag weten. KMD is immers een club voor het leven en daar hoort u bij.

 

Veel publiek

Het heeft niets met voetbal te maken maar je ontkomt er niet aan, de hele week is er schaatsen op TV. Ik ben een groot liefhebber en geniet volop van deze mooie sport. Een vol Thialf doet me denken aan een volle Kuip of veel toeschouwers bij Velo KMD. Ik was erbij 30 jaar geleden, Thialf was net geopend en het eerste schaatsfeest was geboren. Niet Hein Vergeer, Gerard Kemkers of Leo Visser won maar Nicolai Goeljajev en het hele stadion ontplofte en juichte voor deze Rus. Ik zal het nooit meer vergeten, wat een ambiance. Net zoals “de eerste” KMD Velo voor de KNVB beker. Ook 30 jaar geleden. De “grote” tegen de “kleine” broer uit Wateringen, de zaterdag Wateringers tegen de zondag Wateringers. Voor mijn gevoel liep het hele dorp uit en stonden er wel duizend toeschouwers langs de lijn. Ik stond die keer in de basis en als speler doet dat wat met je. Het zijn de mooiste wedstrijden die je kunt spelen, de “el clasico” van het Westland. Ook nu was er veel publiek en was het genieten langs de lijn. We verloren toen overigens met 1-3.

 

Volle bak

Wat een mooi weekend was dit! Mooi weer en mooie of indrukwekkende evenementen. Vrijdag waren RTV Rijnmond verslaggever, Sjoerd Mossou en Leo Beenhakker op bezoek. Aan de foto’s op de site kunt u zien dat het een volle bak was in de kantine. Ik heb genoten van de organisatie en het gezelschap van bovengenoemde heren. Leo Beenhakker was er al om 19.15 uur en we hebben vooraf in de bestuurskamer lekker over voetbal geluld en de staat van het hedendaagse amateurvoetbal. Sjoerd Mossou is een relaxte gast die net als ik houdt van de betere gitaarmuziek. Het was gaaf dat de algemeen directeur van Feyenoord, Jan de Jong, ook aanwezig was en betrokken werd in de discussie en zo ontstond een heel onderhoudende avond met mooie gesprekken. Het mooiste vond ik dat KMD 1 speler Arend Baljon aan Leo Beenhakker vroeg of hij nog tips had voor de wedstrijd tegen Velo? Niet Plan A met allerlei tactische en voetballende bespiegelingen maar gelijk kiezen voor Plan B luidde het advies en de tegenstander gelijk “bij de keel” grijpen en niet meer loslaten. Mooi toch?

Ook KMD volger Christaan Riesing uit Laren was er bij  en heeft weer een mooi verhaal voor zijn boek over het Nederlandse amateur voetbal. Elders op de site leest u de bedankbrief die wij van Frank Stout ontvingen. Ik zeg; volgend jaar weer.

Indrukwekkend

Zo heb je wel eens een zaterdag dat je heel druk bent met KMD maar die dag niet op het sportpark aanwezig bent. Zaterdagochtend was ik bij het afscheid van Henny Prins en namens KMD mocht ik het woord richten tot de familie. Geen standaard begrafenis maar een ontvangst in een beddrijfshal die plaats bood aan wel 800 gasten met alles er op en er aan. Erg mooi om Henny’s verdiensten voor KMD te mogen toelichten. Op zo’n moment besef je ook wat onze club voor de familie en in het leven heeft betekend.

De sfeer en de emotie was indrukwekkend en het was goed om te zien dat KMD leden en bekenden de laatste eer betuigden aan een bijzondere man.

 

Voorpret en napret

Op de begrafenis kom je de voorzitters van Honselersdijk, Naaldwijk en Lyra tegen. Je praat dan natuurlijk over de wedstrijden van die middag. “Jullie gaan toch wel winnen hé” zei de voorzitter van Lyra tegen me. De voorpret was begonnen. Het bestuur van Velo had erg zijn best gedaan om de juiste sfeer te creëren. Ballonnen en koek en zoopie bij de entree. Hulde voor deze voortreffelijke organisatie. Mooi om te zien dat er zoveel KMD-ers “blijven hangen” om de derde helft met elkaar te beleven en die zie je ook dat Wateringen een voetbalbolwerk is. Iedereen met en door elkaar. Uniek in het Westland.

 

De wedstrijd 

Trainer Martin de Graaf had het vooraf gezegd. We gaan spelen met lef! Precies zo als je het als underdog moet doen in een wedstrijd. Wij zijn Klein Maar Dapper en voor niemand bang. En zo gebeurde het ook. Met Dylan Arbouw in je elftal, kun je achterin één op één spelen. De trainer had gevraagd om vertrouwen en vooral “het geloof” in het resultaat. Leo Beenhakker zou ook trots zijn geweest op deze aanpak. De dood of de gladiolen. Hulde!

Met een extra aanvaller werd Velo onder druk gezet en dat was even wennen voor deze kampioensploeg. De eerste helft wist KMD zichzelf voor het betere spel niet te belonen en dat was eigenlijk het enige kritiek punt. Je moet wel scoren om te winnen en dat deed Velo wel. Tegen de verhoudingen in stonden we in de rust met 1-0 achter. Na rust was de wedstrijd gelijkwaardig maar kwam KMD door een schitterende vrije trap van Jesse de Waard op 1-1. Jammer dat we al snel weer tegen een achterstand aanliepen waardoor we weer een tandje moesten bijschakelen en dan zie je ook dat deze speelwijze veel van de spelers vergt. Velo besloot de wedstrijd met een 3-1 overwinning. Maar we hebben genoten van de inzet van onze spelers.

 

Rust

En dan is het jaar en de tweede seizoenshelft net begonnen en is er de komende week geen competitie. Ik moet er nog aan wennen. KMD 1 speelt wel dinsdagavond as. voor de beker bij Berkel. Een mooie gelegenheid om onze jongens daar te zien spelen. 

 

Geniet van deze week.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Frank en Leo Frank en Leo
bestuur met Leo bestuur met Leo
Jan de Jong Jan de Jong