Sven Kramer

In memoriam Henny Prins

De afgelopen week ontving ik bericht van oud KMD lid, Alex Prins dat zijn vader, Henny Prins, was overleden. Henny was lid van verdienste van onze vereniging en erg betrokken bij onze vereniging; als wedstrijd secretaris, scheidsrechter en in de jaren ’90 als bestuurslid algemene zaken. Rond het jaar 2000 was Henny de initiator achter de business club. Ik heb de eer gehad om samen met hem en o.a. Marco Schregardus en Peter Zonneveld invulling te geven aan wat nu de sponsorcommissie is. Ik herinner me Henny als een aimabele en betrouwbare steunpilaar van onze vereniging aan wie we veel dank verschuldigd zijn. Elders op de site vindt u de rouwkaart.

 

Gele kaart

Na bovenstaand verhaal heb ik eigenlijk helemaal geen zin om woorden vuil te maken aan de overlast die weer wordt ondervonden van de fietsen die door de jeugd op trainingsavonden worden geparkeerd langs veld 1. Hoe is het mogelijk dat je te besodemieterd bent om je fiets in de fietsenstalling te zetten? Je zit nota bene op een sportvereniging en bent dan te belazerd om een stukje te lopen!! Dat kan en klopt toch niet? Overtreders ontvangen de gele kaart en zullen publiekelijk worden besmeurd met pek en veren. Fietsen horen in de fietsenstalling en nergens anders!

 

Boos

Zo dat lucht op. Soms is het goed om ruzie te hebben of boos te zijn. Even dan, want daarna moeten we in gesprek. Dat hoort op een vereniging en in een volwassen relatie dan praat je “dingen” uit. En nu er veel schaatsen op TV is, moet ik denken aan de anekdote in ons jubileum boek “Je had er bij moeten zijn”. In de jaren tachtig had trainer Jan Goedendorp in de rust net een donderspeech gehouden na een “slappe” eerste helft van ons 1e team. Leider Engel van Zanten kwam juichend de kleedkamer binnen “Piet Kleine heeft goud op de 10km”, riep hij euforisch tussen alle serieus kijkende gezichten. De spelers lagen op de grond van het lachen. Weg was het effect van de donderspeech en de trainer liep briesend en boos de kleedkamer uit en moest door de voorzitter tot bedaren worden gebracht.

 

Legende

Niet vaak heeft u de kans om een voetbal legende bij KMD te ontmoeten en de hand te schudden. Leo Beenhakker had in het begin van zijn trainersloopbaan “een conflict” met Johan Cruijff, werd als trainer kampioen met Ajax, Feyenoord en Real Madrid. Kreeg in Spanje de bijnaam “Don Leo” en wordt gezien als één van de kleurrijkste trainers door zijn humor en gevatte uitspraken en oneliners. Wie wil er niet meer weten over het “HotseknotseBegonia Voetbal” of het “waarom het Nederlands Elftal in 1990 op het WK zo jammerlijke faalde?”. U kunt het zelf vragen aan deze voetbal legende. 

Zelf kijk ik ook erg uit naar de komst van Sjoerd Mossou. U kent hem misschien wel als voetbaldeskundige bij Studio Voetbal. Ik ben fan van Sjoerd vanwege zijn columns in het AD. In mijn ogen heeft hij een gezonde kijk op het hedendaagse voetbal en een relativerende blik op wat altijd “een spelletje” zal blijven.

Twee onderhoudende sprekers voor de prijs van één. Vrijdag 16 februari as. om 20.00 uur in de KMD voetbal kantine.

 

Sponsorcommissie

Afgelopen zaterdag werden er vijf nieuwe sponsorcontracten ondertekent. Voor een appetijtelijk kleurtje of extra vitaminen D in deze koude wintermaanden gaat u naar Zonnestudio Sunday’s, voor een Caravan naar Giel Caravans, voor de lekkerste oranje paprika’s naar Jeroen Boeters, voor complete kassenbouwprojecten naar Technokas en voor een feest of een lekker biertje naar de Molenbar. Mede dankzij de inzet van de sponsorcommissie is KMD een financieel gezonde vereniging. U begrijpt dat sponsoring een belangrijke bijdrage levert aan de clubkas en dat KMD erg blij is met deze sponsors.

 

De JO15-2

Misschien had ik ze niet moeten fluiten, ik had afgelopen zaterdag  een zware verkoudheid en een opkomend griepje. Maar tegen Ruud Fidder kan ik moeilijk “nee” zeggen als hij me vraagt om te fluiten, laat staan op het laatste moment afzeggen. Dus stond ik rond 10.00 uur op veld3 te bibberen. Misschien loop of zweet ik “het” er wel uit, dacht ik nog. Maar jongens, wat heb ik genoten van de spannende wedstrijd van de JO15-2 tegen Verburch. En wat deden ze het goed. Na een snelle 1-0 voorsprong door Jesse Boon, hield het team en de achterhoede manmoedig stand. Het fluiten van de wedstrijd gaf me echt een erg goed gevoel en nog genoeg energie voor de rest van de dag. Nu op zondag doet alles pijn en lig ik in bed te rillen. 

 

Blijven Hangen

“Voorzitter kan het niet elke zaterdag blijven hangen zijn?” en “waarom is het maar vier of vijf keer in een seizoen?” “Toen jij jong was, was er toch elke maand een KMD Disco?” Tsja, zo maar wat vragen of opmerkingen van KMD leden, die het erg naar hun zin hebben als de feestcommissie weer eens uitpakt met een DJ (Marc Schilderman van KMD2). Van mij mag het elke dag “Blijven Hangen” zijn, ik houd wel van een feestje en het plezier dat we met elkaar hebben. Het is de belangrijkste reden waarom leden van KMD ons als de mooiste club van het Westland zien. Maar als ik antwoord geef op de vraag en aangeef dat de vragenstellers altijd zitting kunnen nemen in de feestcommissie, is ons gezellige gesprek helaas zo over. “We moeten het wel kunnen organiseren” roep ik nog na, maar dat horen de vragenstellers niet eens meer in het feestgeruis.

 

KMD 1 doet het!

Winnen van het stugge Schipluiden is niet eenvoudig. Om niet af te glijden op de ranglijst moest er worden gewonnen en het gebeurde! Met mooie doelpunten van Dylan Groen, Marc Houtman en ons grote talent Boyd Klei. Samen met Jan en Tineke Middendorp, vanuit de ereloge in de bestuurskamer, heb ik genoten van onze jongens! En nu op naar zaterdag.

 

Sven Kramer

Het lef en “het ondeugende” van Peter Sagan en de winnaarsmentaliteit van Sven Kramer. Ik heb veel bewondering voor deze helden in de sport. Waarom ik u dit vertel? Naast een dosis talent geeft een goede mentaliteit altijd de doorslag. Kunnen we zaterdag as. stunten tegen de koploper? Ik sprak trainer Martin de Graaf over David tegen Goliath, over wat Klein Maar Dapper betekent en onze trainer belooft spektakel. Komt dat zien zaterdag as. in de “el clasico” van Wateringen en de strijd om het Wateringse voetbalkampioenschap. Ik zie U bij VELO om 14.30 uur.

 

Geniet van deze week.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

IMG_0460 IMG_0460
IMG_4714 IMG_4714
IMG_5530 IMG_5530