Je had er bij moeten zijn.

Jan in de Naald

KMD komt niet vaak in de gelegenheid om een kandidaat te leveren voor het sportgala van de gemeente Westland. De coach van het Nederlandse Dames elftal werd coach van het jaar, shorttracker Dylan Hoogerwerf werd sportman van het jaar. Goed betaalde krachten die in de professionele top presteren. U begrijpt dat de prijs sportvrijwilliger van het jaar voor ons de ultieme prijs is. Wij gaven Jan Middendorp op voor deze prestigieuze prijs. Al 25 jaar is Jan vrijwilliger en wat doet hij eigenlijk niet bij onze vereniging? Jan is iemand van “de oude stempel” en ontzettend betrokken bij KMD. Zijn taken zouden minimaal door vijf vrijwilligers ingevuld moeten worden. Waar vind je nog zo iemand? Bij KMD dus! Wij zijn trots dat Jan is uitgeroepen tot sportvrijwilliger van het jaar 2017 in de gemeente Westland. Een selecte KMD afvaardiging stond als kleine kinderen te springen van geluk toen Jan als winnaar werd genoemd. Als een volleerd Oscar winnaar stond Jan met zijn prijs op het podium van de Naald en O, wat was het mooi om dat te zien. Je had er bij moeten zijn. 

 

We are the Champions

Gelukkig hebben we de foto’s nog! U ziet o.a. Jan met zijn gezin, wethouder en KMD leider en supporter Bram Meijer, Jennifer Vlieland van de PR en wie is die blonde dame links op de foto wilde de WOS na afloop weten? 

Afgelopen zaterdag kreeg Jan nog een kleine aubade in onze sportkantine. Mede door een uitgekiende PR campagne wist Jan meer dan 3.000 stemmen voor deze prijs te krijgen. Het laat zien waar een kleine club als KMD “groot” in is. Jan bedankte alle KMD-ers en iedereen die op hem had gestemd. De gehele week is Jan nog op de WOS te zien. En u kunt het hele jaar nog met onze kampioen proosten op KMD. Jan is gek op een glas rode wijn. 

 

Storm

Inmiddels 1½ week was het goed raak op KMD. Door de storm liepen de stellage en de reclameborden langs veld 1 op de kant van veld 2 grote schade op. De hoogste tijd om de schade te herstellen. Met vereende krachten zijn stellage en borden gedemonteerd. Op advies van de gemeente hebben we voor deze keer wel de wedstrijden op veld 2 af moeten keuren om geen onnodige risico’s te lopen. Jan, daar heb je hem weer, heeft al weer plan te campagne gemaakt om een betere constructie neer te zetten. Prachtig om te zien dat KMD getrouwen, zo klaar waren. 

 

Meer schade

Niet door de storm maar door een ongeluk zijn speler en sponsor Jeroen van der Gaag en ontvangstmanager Piet Hollaar bijzonder lelijk toegetakeld. Jeroen mag gelukkig, na ruim 4 weken ziekenhuis en revalidatiecentrum, weer naar huis om verder te herstellen. En Piet had inmiddels weer het hoogste woord in de bestuurskamer maar loopt er met het gips om zijn rechterarm wel gehavend bij. Ik ben blij dat het allemaal weer goed komt en hoop dat beiden snel weer de oude zijn.

 

Plaatjes draaien

Mijn belangrijkste hobby naast voetbal en sport, is muziek. Mede door Henny van der Eijckelben ik besmet geraakt met het muziekvirus. Henny is nog steeds betrokken bij onze jeugd  en bijna elke week te vinden in de commissiekamer. Vorig jaar heb ik een oproep gedaan voor een platenspeler. Vandaag kwam Marco Schregardus met een originele Philips pick up aanlopen. Wat gaaf! Henny kan nu op de zaterdag zijn 45 toeren singles draaien op KMD. Als u geen idee heeft wat vinyl is of erg nieuwsgierig bent naar Henny’s discotheek, over veertien dagen gaat Henny er mede voor zorgen dat de commissiekamer een niet te missen jeugdhonk wordt. De jeugd krijgt ook op een verantwoorde wijze de muziekvitaminen binnen. En Henny geeft zijn niet geringe kennis op dit gebied door. Heeft u verzoek nummers of wilt u ook uw 45 toeren singles weer eens horen, kom dan op zaterdag 10 februari as. een kijken in de jeugdcommissie kamer.

 

Jeugd Disco

Nu we het over muziek hebben! Voor de D, C en B jeugd is er zaterdag 3 februari as. een fantastische Disco avond. In een veilige omgeving kan onze jeugd lekker met elkaar chillen en uitleven op hedendaagse muziek toppers. Dat het een knal feest gaat worden, leidt geen twijfel. Laat dat maar aan onze feestcommissie over. En als u zelf wilt kijken en ervaren waar uw kids op te gek gaan, komt u toch gezellig even kijken. Ik ben er ook, kan ik u gelijk even spreken.

 

Don Leo

Vrijdag 16 februari as. mag u niet missen! Leden, ouders van leden, supporters en sponsoren zijn van harte uitgenodigd voor een onderhoudende avond. Oud trainer en bondscoach Leo Beenhakker praat met journalist Sjoerd Mossou over voetbal, het Nederlands Elftal, Real Madrid, Ajax en Feyenoord en vooral over gebeurtenissen en anekdotes die als “randzaken” worden gezien. Bent u ook zo benieuwd wie Leo de snee boven zijn neus bezorgde? Was het een bloempot die toevallig van een balkon afviel? Of toch een voetbalschoen van een gefrustreerde speler na een verloren wedstrijd of wissel zoals wordt beweerd? U kunt het hem zelf vragen. Kaarten kosten € 10 per stuk en entertainment is gegarandeerd. Wees er snel bij, want op = op.

 

Teleurstellend

De competitie is in 2018 weer begonnen. Ik was erg benieuwd hoe onze jongens de afgelopen winterstop periode waren doorgekomen. Hoe ga je om met zo’n onderbreking? Verheugend nieuws was dat Jules Maring zich weer heeft aangesloten bij de selectie. Hij was tenslotte niet voor niets onze topscorer van een aantal seizoenen geleden. Is die magie er nog steeds?

Een select groepje mensen “leeft” op de zaterdag bij de prestaties van ons 1e heren elftal. Bij verlies zijn ze niet te genieten. Onze eigen spelers waren dat de afgelopen zaterdag ook niet. Terecht! De uitslag tegen Ariston was teleurstellend en dan mag je best chagrijnig van het veld afstappen. Een grote groep supporters ging snel huiswaarts want als je wint heb je vrienden en als je verliest, is er commentaar. Ik begrijp dat best. Als er wordt gewonnen, wordik gefeliciteerd, op de schouders geslagen en wordt er nog een rondje extra bier besteld want iedereen is blij. Bij mij hoeft de teleurgestelde supporter niet aan te komen met een huilverhaal. Ik doe niet mee met een negatief stemmingsverhaal. Volgende week uit tegen Verburch laten onze jongens een heel ander KMD zien en ik steun ze door dik en dun. U toch ook? 

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

JanMiddendorp JanMiddendorp
JanMiddendorp2 JanMiddendorp2
JanMiddendorp3 JanMiddendorp3
Jan sportvrijwilliger van het jaar Jan sportvrijwilliger van het jaar
Jan sportvrijwilliger 2 Jan sportvrijwilliger 2
Jasn sportvrijwilliger 3 Jasn sportvrijwilliger 3
Jan sportvrijwilliger 4 Jan sportvrijwilliger 4
Jansportvrijwilliger 5 Jansportvrijwilliger 5