Vrij - willig

Triest nieuws

U heeft het wellicht al gelezen op de site. Erelid Jan Moerkerk is op 87 jarige leeftijd overleden. Ik herinner mij Jan als een goedlachse man, grensrechter van ons 1e elftal die “op het randje” vlagde en met zijn taxibedrijf in Wateringen, als BOB, menig KMD-er weer veilig naar huis vervoerde. Wij wensen zijn familie alle sterkte toe.

 

Campagne www.stem-jan.nl

Deze week is voor onze Jan en de campagne www.stem-jan.nl.  Waar een kleine club “slim” in moet zijn om stemmen te trekken? U weet dat u via één computer minimaal 5x kan stemmen op Jan? Via alle browsers (google, explorer etc.) kunt u telkens opnieuw stemmen en op uw werk. Via Richard Wolf, de voorzitter van v.v. VELO, is onder hun leden een oproep gedaan, Jan’s werkgever Verbakel doet zijn best op social media etc. Zal het genoeg zijn? We gaan het zien donderdag, als Jan met zijn familie op de gereserveerde plaatsen in de Naald mag plaatsnemen.

 

Goede PR voor de club

Ik geniet van het plezier bij Jan, die best blij verrast was met zijn nominatie, van de ideeën van PR en de acties die daaruit voortvloeien. De beweging die hieruit voortkomt, laat “de gezonde ziel” van onze vereniging zien. Iedereen die ik spreek, gunt het Jan. Gunnen is een belangrijke factor in de (voetbal)wereld en die factor hebben we hard nodig. KMD komt misschien wel nooit meer op het podium voor de Westlandse Sportprijzen van de gemeente. Als we dan via Jan dan eens de kans hebben om “in the spotlights” te staan, is dat toch mooi? De vrijwilligersprijs is wat mij betreft de mooiste prijs en straalt via Jan af en op al die mensen die hun best doen voor onze vereniging.

 

Vrijwilligersorganisatie

In mijn stukjes heb ik het er al zo vaak over gehad; zonder u, zonder de vrijwilliger zijn wij geen gezonde vereniging. In de encyclopedie staan de volgende definitie van vrijwillig; niet door anderen verplicht, uit vrije wil. Daarom is mijn stelling dat indien je alle vrijwilligerstaken gaat verplichten, er “iets mis” is in je vereniging. Ook wij bespreken in het bestuur de bar- en keukendiensten, de scheidsrechters en andere vacatures binnen onze club. En als Harry Meijers aangeeft dat hij gaat stoppen als kantinebeheerder, krabben ook wij ons achter de oren. Komt het wel goed? Gelukkig is er binnen het bestuur genoeg ondernemersgeest om met “een plan” en een uitvoering te komen. Harry’s vele taken zijn inmiddels opgeknipt en zullen worden verdeeld. En gelukkig zijn er kandidaten die hier invulling aan willen geven.  Is dat geluk? Ik ben van mening dat je als bestuur, met alle commissies en leden zo’n sfeer moet neerzetten dat leden en vrijwilligers het “leuk” vinden om bij ons te zijn en te horen. Een positieve energie in de club doet wonderen.

 

Energie

Hoeveel tijd besteed jij wel niet aan KMD? Die vraag wordt me meermalen gesteld. Ik hanteer geen kloksysteem, maar het zijn er vele uren in de week. Ik doe het met plezier en dan maakt het niet uit. Het typen van dit stukje bijvoorbeeld gaat me best gemakkelijk af. Creativiteit en ideeën heb ik zat en als ik zoals nu in mijn kracht zit, geeft het energie. Doe vooral dingen in je leven waar je gelukkig van wordt. Bij mij kost het dan ook geen enkele moeite om u te woord te staan of om de handen uit de mouwen te steken voor de club. En als ik een “lastig” gesprek heb gehad, zet ik thuis een lekker muziekie op, ga lekker sporten en drink een Trappisten bier. Ik kan na een lastige periode best goed ontspannen. KMD helpt daarbij en is mijn uitlaatklep. Mijn vrouw heeft niets met KMD, maar geeft me alle ruimte en vindt het prachtig dat haar man een hobby heeft. “Jij komt altijd vrolijk thuis van KMD”. En zo is het.

 

Nieuwe kansen

Onze A selectie heeft genoten van de trip naar Newcastle. Teambuilding heet dat en ‘even wat anders”, hoort bij deze periode. Zo zoetjes aan weer in vorm komen voor de tweede helft van het nieuwe seizoen. Want er valt weer veel te winnen. Een periode kampioenschap bijvoorbeeld en voor de spelers en staf van KMD1 moet het een uitdaging zijn om het in 2018 beter te doen dan in het vorige jaar.  In deze poule waarin veel teams gelijkwaardig zijn en van elkaar kunnen winnen, is “de wil” om te winnen een belangrijke factor. Als je het ‘echt” wil, gebeurt het ook vaak. We gaan het weer zien en beleven in 2018. Volgende week zaterdag 27 januari is er weer een vol programma en kunnen we eindelijk weer over voetbal praten.

 

FC de Aftakeling

Om de KMD komkommertijd te overbruggen en u toch naar onze website te lokken en te betrekken bij het wel en wee van KMD, heb ik vorige week een ode geschreven aan de Veteraan. Ik voetbal zelf nog graag met ons Veteranen elftal mee en het is een feest om met z’n allen in de kleedkamer te zitten. Ik heb respect voor al die ouwere jongeren die in de kelder van het amateur voetbal hun best blijven doen om een bal in dat andere net te schieten. Het boek FC de Aftakeling is een begrip geworden bij de Veteranen en het vaste cadeau vol humor voor degene die zijn voetbalschoenen definitief aan de wilgen hangt. Voor mij was het stuk van vorige week een ode aan het verleden van KMD en de Veteraan die niet van stoppen weet.

 

NOZ NAV EIBBOR

Is die Robbie van Zon niet iets voor de TC vroeg Jaco van der Tang me? Mooi! Mijn missie was geslaagd met het vorige verhaal op de site want in mijn nog te verschijnen bundel/boek over het Veteranen voetbal lopen fictie en werkelijkheid door elkaar heen. In werkelijkheid is Robbie van Zon een personage van het cabaret duo Van Kooten en De Bie (1969 – 1998) en een kruising van mijn eigen belevenissen en die van de KMD coryfeeën Rob van Rossen, Theo en Hans van de Wetering, Rob Ripson, Marco Schregardus, Joop van Zanten en vooral Eric Beukers. Eric was degene die vorige week in “de oliebollenwedstrijd” tegen de

sv Erasmus afscheid nam van de Veteranen omdat zijn gewrichten na elke wedstrijd “au” zeiden. Dat ironie en zelfspot de boventoon voeren in dit epistel, begrijpt u toch wel of neemt u het verhaal over de aftakeling serieus? Dan beveel ik u mijn boek van harte aan want naast het verhaal van Robbie van Zon, kunt u daarin ook de avonturen lezen van Bertje Blok, Cor van der Laak en Koos Koets. Niet bestaande KMD veteranen, maar toch gaat het over bestaande KMD’ers en hun verhalen. Misschien is die Cor van der Laak iets voor het bestuur? Oordeelt u zelf https://www.youtube.com/watch?v=SneRHbVuMr8

 

Overwinteren

Januari is een donkere en vervelende maand vinden vele mensen. Je hebt de feestdagen gehad, in de gaten dat je toch weer een paar kilo moet afvallen, de kinderen zijn weer naar school, we hebben het koud, het is k ** weer, kortom er valt weer aardig wat te zeiken.

Tijd voor een goed boek, lekker die ene serie kijken of gewoon weer lekker naar KMD om te sporten, met de kinderen mee of gezellig een biertje of rosétje te drinken. Voor je het weet is het weer lente en de tijd gaat zo snel, besteed het wel. Door lekker even weg  of op vakantie te gaan bijvoorbeeld. Ik zie en spreek u graag volgende week weer op ons sportcomplex want dan fluit ik vast een jeugdwedstrijd en speelt KMD1 thuis tegen Ariston.

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

KMD sponsoring selectie KMD sponsoring selectie
Stem op Jan Stem op Jan
IMG_5530 IMG_5530
KMD3 KMD3
IMG_0460 IMG_0460