Vreugde en geluk

KMD JO11-1 Winterkampioen

Het goede nieuws is dat onze E1 deze zaterdag door een 6-2 overwinning op Die Haghe kampioen werd in de 1e klasse. Nog niet eerder speelde een KMD team zo hoog én werd kampioen. Alle wedstrijden werden in deze poule gewonnen. Het betekende dat ik “vroeg” op moest om de mannen te zien spelen en te eren met dit kampioenschap. De mannen stonden om 09.45 uur op de tafel en met “de schaal” mee te deinen met het “We are the Champions”. Hoewel, misschien was het wel “gewoon” aan het worden want de E1 van succescoach Wouter Lagraauw werd voor de 3e keer kampioen. Maar wat een team is dit! Naast geweldige voetballers staat er ook een fantastisch begeleidingsteam. Berry Korver en Ab Kooy zijn al vanaf de F betrokken en trainer Wouter Lagraauw gooit zo veel enthousiasme in zijn coaching dat de mannen continu worden gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen. “De wil om te winnen” en een niet aflatende inzet maken het verschil. En niet te vergeten de ouders die betrokken zijn, aanmoedigen en voor de nodige rust en gezonde voeding zorgen. Voilà alles te samen met een talentvolle lichting zijn dit de ingrediënten voor succes.

Bij KMD zijn we bijzonder trots op dit succes en de jongens hebben me persoonlijk beloofd dat ze voor altijd bij KMD blijven voetballen en dat we ze over 8 jaar terug zien op veld 1 in KMD 1.

 

Investeren

Het beleid bij de jeugd van KMD is er op gericht om ieder jaar weer een stapje beter te worden. O.l.v. onze jeugdvoorzitter Anton Wouters en Bestuurslid Technische Zaken Jaco van der Tang wordt knap uitvoering gegeven aan “het jeugdplan” met een goede structuur en een enthousiast kader. Voor elke lichting is er een coördinator die zitting heeft in het jeugdbestuur. Elke team heeft een teammanager die “van alles” regelt en zorgt voor de binding met ouders bij het elftal. Elke team heeft een trainer en bij de hoogste jeugdteams zijn dat KNVB gediplomeerde trainers. Zij weten op welke wijze de jeugd op techniek, tactiek, conditie, spelplezier en weerbaarheid het verschil kan maken. Daarboven functioneert een Technische Commissie die “de rode draad” in het opleidingsplan bewaakt en zorgt voor sparring over selectie en spelwijze. U leest hieruit dat KMD veel in de jeugd investeert. Het succes van de JO11-1, de E1 is ook het succes van alle kader, stafleden van ons jeugdbestuur. Hulde!

 

De JO13-2

Het goede nieuws was dat de JO13-2 op veld 1 mocht spelen en dat het ondanks het noodweer nog prima voetballen was op dit veld. Als scheidsrechter hoop ik op 16 graden, korte mouwen en een lekker zonnetje. Nu was het koud en regende het de gehele wedstrijd. Toch heb ik me prima vermaakt in deze sportieve wedstrijd. Het slecht nieuws was dat KMD met 0-2 verloor van Voorschoten en niet omdat Voorschoten beter was maar omdat KMD de mogelijkheden niet benutte en Voorschoten wel. En waar gaat het nu om in het voetballen? Wie de meeste doelpunten maakt. Ja duh. OK, misschien was Voorschoten iets krachtiger, onverzettelijker en effectiever, maar dat is ook een kwaliteit. Wat me opviel, is dat alle spelers de scheidsrechter na de wedstrijd bedankten en dat is een voorbeeld voor elk team. Gewoon na de wedstrijd de scheidsrechter bedanken voor de wedstrijd! En zo hoort het! Volgende week fluit ik de MO13-2. Eens kijken of we hier voor elke scheidsrechter en door elk team een trend van kunnen maken bij KMD.

 

Overlast in de kleedkamers

Iedere zaterdag praat ik even kort bij met Jan Middendorp. Jan “regelt” o.a. de kleedkamers en helaas komt het voor dat er steeds meer overlast is in de kleedkamers. Iedere begeleider weet dat er afspraken zijn gemaakt over “het gebruik” van de kleedkamers. De indeling is “heilig”. Wijk daar zonder medeweten van Jan s.v.p. niet vanaf want je dupeert een ander team dat conform indeling, aanspraak maakt op de betreffende kleedkamer. U begrijpt dat de gehele indeling hiermee “in de soep” loopt. Laat de kleedkamer s.v.p. netjes achter en veroorzaak geen geluidsoverlast. Roken in de kleedkamers is ten strengste verboden en alcohol consumptie bij voorkeur in de kantine. Lallende senioren zijn een blamage voor de jeugd die er nog tot 16.00 uur rondloopt. U begrijpt dat Jan af en toe vertwijfeld rondloopt en zegt: “Peter, we moeten optreden tegen deze wantoestanden”. En zo is het. Aanspreken en het kader nog beter instrueren op het naleven van de afspraken. We hebben weer “een kruistocht” te gaan.

 

In de jeugdcommissiekamer

De gezelligste kamer in ons complex op zaterdagochtend, is de jeugdcommissiekamer. Martin van Zanten was aanwezig als “jeugdcommisielid van dienst” en alle scheidsrechters zitten heerlijk bijeen aan “de stamtisch”. Lekker ouwehoeren over voetbal, spelsituaties en alle mooie en minder mooie dingen van het leven. Martin is coördinator van de JO13 en MO13. Al een aantal dagen had Martin geen contact met JO11-3 trainer en leider Hennie van den Eijkel kunnen krijgen. Martin maakte zich zorgen, “want dit is niets voor Hennie”. Ook ik maakte me zorgen, want U moet weten dat Hennie ook mijn jeugdleider is geweest en dat ik “de liefde voor muziek en concerten” mede aan Hennie te danken heb. Het mooie vond ik dat er onmiddellijk leden werden gemobiliseerd en Hennie uiteindelijk werd opgespoord. We hopen Hennie de komende week weer op KMD te zien. Gaan we samen plaatjes draaien in de jeugdcommissie kamer. Tenminste als Marco Schregardus nu eens met de pick up aankomt.

 

KMD5 en KMD Zaal 1 Winterkampioen

Het liefst had ik mijn gehele column over de KMD jeugd vol geschreven. Er viel deze zaterdag zo veel positiefs over de jeugd te melden. Over de JO19-1 bijvoorbeeld, die heb ik een helft fantastisch zien spelen. Maar de andere teams verdienen ook in de spotlights te komen. De Dames 1 bijvoorbeeld. Zij wonnen knap van Lyra. En KMD 5 en KMD Zaal 1 staan beiden bovenaan in hun competitie . Bij KMD 5 keepte Justin Vellekoop een foutloze partij en scoorde Teun Olsthoorn alle doelpunten. Hoeveel dat er zijn, moet u maar aan Teun zelf vragen, vindt hij vast leuk.

 

Op bezoek bij Lyra

Lyra is een goedlopende sportvereniging. Voorzitter Sjaak Scheffers heeft de zaken prima op orde, zo ik begreep. Tenminste, vorige week schoot hij uit zijn slof toen “koploper” Lyra verloor van nummer eena laatste Ariston ‘80 met maar liefst 5-0. Daar waren ze in de bestuurskamer in de Lier vooraf aan de wedstrijd tegen KMD nog steeds “not amused” over. We hadden het over onze rol en “de rust bewaren”, ook na een verlies. Ik weet het, het waren andere tijden, maar in de tijd van het voorzitterschap van mijn vader (1980-1989) kwam het voor dat “de voorzitter” voor een donderspeech de kleedkamer in kwam en de selectiespelers een oor wassing kregen. Bij Lyra leidde “het goede gesprek” met de selectie deze week tot een getergd elftal. Na afloop waren er louter blijde gezichten in de bestuurskamer van Lyra, dat te sterk was voor KMD. Ik vertrouw op “onze jongens” volgende week. Tegen Duindorp is er in de laatste wedstrijd van dit jaar een kans op een goede afsluiting van het eerste deel van het seizoen. Ik ontmoet u dan graag weer langs de lijn of op ons complex.

 

Maak er een mooie week van.

 

 

Peter van den Berg, voorzitter SV KMD

IMG_0460 IMG_0460