Grappig ventje en lief meisje

Serieus

Zo af en toe word ik aangeschoten door leden over mijn stukjes. Er valt elke editie best wel iets op te merken. Spelfouten, te weinig over de jeugd, vergeten leden te noemen, te veel over KMD 1, gelul in de ruimte, het gaat niet over voetbal etc. Allemaal terecht, ik ben gelukkig niet perfect en probeer elke zondag het beste stukje voor alle leden te schrijven. Alleen, dat gaat me nooit lukken. Ik kan niet alle 767 leden tevreden houden. De één wil dit de ander wil dat en eerlijk gezegd ik houd er ook geen rekening mee, ik doe wat er in me opkomt. Ik schrijf zo uit de losse pols en in een uurtje ram ik mijn tekst eruit zonder echt een plan of gedachte.

Maar blijf me vooral aanschieten, kom alsjeblieft naar me toe, vertel het me, geef me feedback, commentaar etc. Goed dat KMD, de site en dit stukje serieus wordt genomen en het kan altijd beter. Daar blijf ik aan werken.

 

Dana

Voor 1974, en dat weten alleen hele oude mensen, waren er nog geen voetballende dames op KMD. De dames die er toen waren; Tante Coby van Velden, Tante Mien van Raansdonk, Tante Nel Kardol waren de ega’s van prominente KMD-ers, geen echte tantes maar iedere jongere noemde ze zo en ze waren net als mijn moeder betrokken bij de vereniging. Achter de bar en in “de sopclub” bijvoorbeeld. Later veranderde dat en werden de dames zelf een prominent onderdeel binnen onze vereniging. Zo kreeg Lida Kardol (dochter van tante Nel) van het toenmalige KMD Dames 1, verkering met Theo van de Wetering van KMD 1 en heeft hun dochter Kelly van KMD Dames 2 samen met Jos Kelder uit KMD 4 nu een dochter Dana. Mooi toch? Namens heel KMD van harte gefeliciteerd. Welkom Dana bij KMD, is ze al lid?

 

Dide

Van Dana naar Dide is een kleine stap. Dide van Adrichem speelt nu in KMD Dames 1 en zoals u weet is ze vorige week in de Algemene Leden Vergadering gekozen tot de secretaris van onze vereniging. Deze week zat ik samen met onze jeugdvoorzitter Anton Wouters voor het eerst samen met Dide om over “het vak” van secretaris bij KMD te praten. Wat verwachten we van elkaar? Waar staan we nu met ons beleidsplan? Serieuze zaken, ook bij KMD. De meeste correspondentie gaat immers via de secretaris en de secretaris tekent namens de vereniging belangrijke stukken, best een verantwoordelijke taak binnen de vereniging dus. Maar als bestuurslid ben je vooral aanspreekpunt voor de leden. U kent Dide nu (kijk maar in de nieuwsrubriek op de site) en spreek haar vooral aan als er vragen zijn.

 

KMD in de pers

Deze week viel er best veel te melden over KMD, dat heeft u n.a.v. de Algemene Leden Vergadering in mijn vorige stukje kunnen lezen. Mooie foto’s ook van een glimmende Gerrit de Waard, dankzij onze huisfotograaf Lisanne Duijvesteijn. Er was namelijk paniek in de tent. Om 20.00 uur stond de huisfotograaf van de gemeente Westland in de kantine “of hij een foto van de jubilarissen kon maken?” Niet dus, de vergadering stond op het punt van beginnen en pas bij punt 10, zo rond 21.30 uur, was hij aan de beurt. Dus baande hij boos weg en belde de gemeente in opperste verwarring met wethouder Bram Meijer die keurig na de pauze kwam aantreden. Gelukkig had Lisanne haar camera paraat en is zij nu ook wereld beroemd in het Westland.

 

Wie de jeugd heeft

Ik ben er niet bij vanmiddag, maar de gehele jeugd treedt vanmiddag aan bij de wedstrijd van ADO tegen Heracles. 454 jeugdleden en kader gaan voor een feestje naar het ADO stadion. Kijk en dat vind ik nu zo mooi, gaat het weer niet over voetbal en eigenlijk toch weer wel want kijken naar ADO is misschien niet altijd een feestje maar als je met al je KMD vrienden en vriendinnen in het stadion zit, wordt het hoe dan ook een fantastische dag. En wat te bedenken van al het werk van de Jeugdcommissie? Chapeau en een diepe buiging dat we dit toch weer mogelijk hebben gemaakt. Waar een kleine club toch weer groots in is?

 

Yannick Morssink

Van de jeugd naar pupil van de week Yannick Morssink, hoe kom je er weer op? Simpel, Yannick is één van de grappigste mannetjes die ooit op het kratje in de bestuurskamer heeft gestaan. Yannick is keeper bij de JO11-3 en leek wel het kleine broertje van keeper Wouter Boer van KMD1. Kijkt u maar op de foto op deze site. Yannick is heerlijk naturel, onbevangen en babbelde over alles wat hij die dag, als pupil van de week, had ervaren. Vader Dennis schoot een heel album vol van deze dag en het familie album heeft er weer een mooi hoofdstuk bij. En wie weet Yannick, sta jij wel in het volgende jubileum boek van KMD of word je de opvolger van Wouter in KMD1. Gewoon goed je best blijven doen.

 

Jeroen van der Meer

KMD1 won zeer verdiend de thuiswedstrijd tegen GDA met 3-0. Voor een trainer is het met blessures en de keuze voor de ideale samenstelling best wel een gepuzzel om elke week de beste spelers op te stellen. Vaak noem ik Jesse de Waard in mijn stukjes omdat hij opvalt. Maar KMD heeft natuurlijk vele goede spelers, die het allemaal verdienen om “genoemd” te worden. Diep respect heb ik voor balveroveraars en de knokkers in het team. Vaak staan deze spelers achterin of op het middenveld. In deze poule is KMD één van de beter voetballende ploegen maar soms moeten de mouwen omhoog en komt het aan op ervaring aan en kracht. En zeker in deze “Westlandse” poule waar de verschillen niet groot zijn, komt het aan op inzet.

Zo debuteerde in de basis Thomas van Eeden, vorig jaar nog jeugdspeler. Uit een wonderschone aanval kwam hij op het juiste moment voor zijn tegenstander en scoorde de 3-0. Niels van den Berg is vanwege zijn achternaam altijd mijn favoriet. Eén brok onverzettelijkheid in de verdediging en koppend niet te verslaan, als hij nu ook nog eens met een stiftje gaat scoren, word ik gek. Wat mij betreft, en wie ben ik, is Jeroen van der Meer het ontbrekende puzzelstukje op het middenveld. Ik ben een groot fan van Jeroen die drie seizoenen terug nog lekker met zijn vrienden in KMD 7 voetbalde en gelukkig weer voor de selectie koos en sinds een aantal wedstrijden zijn longen op het middenveld bij KMD 1 helemaal leeg loopt. Jeroen scoorde het eerste doelpunt of was het “de hand van god?” Maakt niet meer uit, Jeroen was er bij en keeper Wouter Boer hield weer de “0”.

Volgende week uit bij “hoogvlieger” MVV ’27 weten we waar we staan. Komt u weer kijken?

 

Maak er een mooie week van.

 

 

Peter van den Berg, voorzitter SV KMD

 

IMG_0460 IMG_0460