Klein Maar Dapper

Respect pt2

De hele week stond voor mij nog in het teken van de gebeurtenissen van de vorige zaterdag. Ik heb betrokkenen gesproken, de smart gedeeld en met elkaar geëvalueerd. Ook op mij heeft de gebeurtenis een enorme impact. Je doet namens je club ook niet elke dag aangifte en belt ook niet dagelijks met leden. Het is belangrijk om het recht in deze zaak te laten spreken en met elkaar sterker uit deze trieste gebeurtenis te komen. We zijn immers Klein Maar Dapper. 

 

We zullen doorgaan

Ramses Shaffy zong het al. We zullen doorgaan! Je hebt geen keuze, de wereld draait door. Er wordt “gewoon” weer getraind vanaf maandag en op zaterdag is het weer een volle bak met jeugd vanaf 08.00 uur op ons sportcomplex. De respect borden worden bij het veld gezet en we moeten weer het goede voorbeeld geven. Ik probeer na een nare gebeurtenis altijd iets positiefs te doen. Op zondag uit eten met mijn vrouw bijvoorbeeld of deze week naar de AFAS met vrienden springen en genieten op de muziek van Kasabian. Dat was lang geleden, helemaal nat van het zweet en brak thuiskomen. Dat is op donderdagavond pas een goede voorbereiding voor de algemene leden vergadering.

 

Hoe was de algemene leden vergadering?

Om te beginnen was de opkomst er één waar je als bestuur op hoopt. Je wilt toch geen verantwoording afleggen aan een handje vol leden, daar werk je met elkaar het hele jaar te hard voor. Met bijna 80 leden was de kantine goed gevuld en hadden we genoeg publiek voor een mooi programma. Elk bestuurslid deed kort verslag van de belangrijkste gebeurtenissen in het afgelopen jaar en de plannen voor het komende jaar. Ik stel vast dat de nieuw aangetreden bestuursleden (Marten Damen, Joost de Waard, Anton Wouters en Patrick Kriek) hun draai hebben gevonden en dat hun inzet nu al vruchten begint af te werpen. 

 

De presentatie

Opvallend in de presentaties waren de successen die inmiddels bij de jeugd worden geboekt. De georganiseerde activiteiten en de kampioenschappen vooral die bij de JO11-1 in de 1e klasse viel op. Nog niet eerder voorgekomen dat we op zo’n hoog niveau succes hadden. De stijging in de salariskosten (trainers) die de penningmeester aangaf is hiermee gelegitimeerd. Betere trainers, goed kader, goede faciliteiten, een aansprekende cultuur en enthousiasme leidt tot prestaties. Precies zo als we dat in het beleidsplan 2015 -2020 voor ogen hebben. Extra mooi is dat nu de jeugd op de deur van de A selectie tikt. We zijn er nog niet! Aan ons allen de taak om de jeugd goed te blijven begeleiden en het beleidsplan levend te houden.

 

De stellingen

Als geen ander weet onze jeugdvoorzitter Anton Wouters bestuursdillema’s om te zetten in vragen aan onze leden. De leden worden op de algemene ledenvergadering actief betrokken m.b.v. stellingen. Zo gaan we met de input van de vergadering aan de slag om het structurele te kort aan clubscheidsrechters op te pakken, blijven we maatregelen inzetten om alcohol gebruik < 18 jaar tegen te gaan en zo zal integriteit op onze vereniging en met name het gedrag naar scheidsrechters en naar elkaar hoog op de agenda blijven staan. 

 

Het nieuwe bestuurslid

We zijn erg blij dat Dide van Adrichem ons bestuur, als secretaris, komt versterken. U heeft Dide’s verhaal allemaal op deze site kunnen lezen. Als aanvoerster van Dames 1, vrijwilligster en energieke presentatie is Dide een welkome aanvulling. Nieuwe ideeën, nieuw elan, maar gelukkig ook weer een dame in het bestuur dat was en is hard nodig. 20% van onze leden is immers vrouw en dan is het belangrijk om een andere stem te horen. Welkom Dide.

Jorg Morsdorf en ondergetekende blijven nog drie jaar aan. Onder luid gejuich van de Veteranen wel te verstaan want meestal ben ik bij KMD1 als de veteranen spelen en kan ik niet mee doen. Dat vinden ze prima zo. Van je vrienden moet je het maar hebben.

 

De jubilarissen

Ik zit langer op KMD dan dat ik bij mijn vrouw ben. KMD is ook mijn familie. Dat geldt ook voor de meeste jubilarissen. Ad Langeveld, Henri Dittewig en Jan Middendorp werden gehuldigd voor hun 25 jarig lidmaatschap. Richard Boutkan al weer 40 jaar en Cees Zonneveld maar liefst 50 jaar bij onze club. Ik heb de eer gehad om nog met de laatste twee oud selectieleden te spelen en had nog een paar smeuïge verhalen om de decoraties luister bij te zetten. Ik ben blij dat allen nog betrokken zijn bij de club en dat ik mag samenwerken met Jan Middendorp, toch een icoon van onze club. Peter Zuijderwijk ontving de “Willem van den Berg onderscheiding” als vrijwilliger van het jaar uit handen van Willem zelf. Mooi toch?

 

Het hoogtepunt

Wethouder Bram Meijer en de pers was speciaal aanwezig om vertrekkend secretaris Gerrit de Waard en lid van verdienste Herman van der Pol te eren met de Westland Stek. De Westland Stek is de belangrijke onderscheiding namens de gemeente Westland voor vrijwilligers die zich op speciale wijze dienstbaar hebben gemaakt. Een selectie procedure waar je niet zo maar doorheen komt. Herman van der Pol is meer dan 50 jaar barvrijwilliger, KNVB scheidsrechter en 23 jaar penningmeester van de club geweest. En Gerrit nam afscheid van het bestuur na 11 jaar secretaris te zijn geweest. Hij is al meer dan 20 jaar vrijwilliger (bar en wedstrijd-secretariaat) en blijft dat ook doen. Gerrit werd ook nog benoemd tot lid van verdienste van onze club waarvoor bloemen en hulde. Ook Genny de Waard werd, onder toeziend oog van de familie, in het zonnetje gezet. Al die jaren heeft ze op voortreffelijke wijze de notulen van de ALV verzorgd.

 

Algemene Ledenvergadering 2017 (slot)

Zo kwam er een einde een mooie avond. Volgens goed KMD gebruik bleef het lang gezellig en zorgde DJ iPod Joop voor de afterparty. Om 01.00 uur moest Harry echt afsluiten. Voor de laatste keer? Want dat is de volgende grote uitdaging voor het bestuur. De vervanging van onze kantine beheerder Harry Meijers. 

 

Dames

Op vrijdagavond, bij de ledenvergadering, waren ze er bijna allemaal de Dames 2 van ons Rosé Olé team. Het voorbeeld team van KMD, waarin bijna alle speelsters vrijwilliger zijn. Zaterdagmiddag om 14.30 uur zag ik ze bibberen op het veld. Net als het Dames 1 elftal. Ik had de eer om deze dames te fluiten tegen SC Monster dames 2. En het werd een gedenkwaardige partij. De dames van Monster waren beter maar werden tot aan de 16 meter nauwelijks gevaarlijk. KMD scoorde wel en dat zijn de mooiste overwinningen, stiekum met 1-0  winnen. Dat vonden de dames van Monster natuurlijk niet leuk en omdat de Dames van KMD zo sportief zijn, had de scheidsrechter het gedaan. In totaal heb ik 6 keer gefloten voor een overtreding en 114 keer een uitbal aangegeven, om het wedstrijdbeeld maar even aan te geven. Als je 0 kansen creëert, niet kan winnen en dat verbaal probeert te compenseren, wordt het tijd voor “de spiegel” en niet alleen om je haar te föhnen. 

Ik ben trots op onze dames en vooral het goede spel van de pas 16 jarige Quinty Roerade viel mij op. Ook hier heeft KMD de toekomst. Ga zo door dames.

 

Geniet van je week.

 

 

Peter van den Berg, voorzitter SV KMD

 

Ledenvergadering kmd-25 Ledenvergadering kmd-25
Ledenvergadering kmd-30 Ledenvergadering kmd-30
Ledenvergadering kmd-33 Ledenvergadering kmd-33
Ledenvergadering kmd-41 Ledenvergadering kmd-41
Ledenvergadering kmd-55 Ledenvergadering kmd-55
Ledenvergadering kmd-69 Ledenvergadering kmd-69