Respect

Respect

Elders op de site vindt u het statement van het bestuur over de schermutselingen na afloop van het Oktoberfest. Wat als een mooi feestje begon, eindigde wrang, met helaas letsel bij leden en een kleine schade in het clubgebouw. Het incident is treurig als je weet dat juist deze week door de Overheid als week van het respect is uitgeroepen.

Bij KMD wilden we met onze Commissie Integriteit de aandacht deze week juist hierop vestigen en, daar is gisteren weer een bewijs van, is het belangrijk dat we dat continu blijven doen.

Ik heb de definitie van respect nog eens voor u opgezocht. Respect is een gevoel of uiting waarmee je laat merken dat je iemand aanvaardt als een waardig en waardevol mens. Een voorbeeld hiervan is;  “je rustig gedragen op het Oktoberfest uit respect voor de club en het organisatiecomité”. Een feest moet immers een feest blijven. En dat maakt KMD zo’n unieke club waar jong en oud met elkaar feesten en na het sporten plezier beleven. Juist dat gevoel moeten we met elkaar blijven vasthouden, dat is en blijft KMD.

 

Gele kaart

Ik woon vlakbij en ga dus vaak met de fiets naar KMD. Ik vind fietsen ook fijn, lekker bewegen.  De fiets zet ik netjes in de stalling en dan loop ik naar de kantine. Ik zit tenslotte op een sportclub. Waarom ik u dit vertel? Omdat ik van Jan hoor dat er weer veel fietsers hun fiets op trainingsavonden bij veld 1 parkeren. Ze komen binnen via de Bovendijk en zijn dan te besodemieterd om door te fietsen naar de stalling. Te besodemieterd ja! Wat is er met deze mensen aan de hand? Lui zijn ze! Waarom ze op een sportvereniging zitten? Ze verdienen de gele kaart of eigenlijk pek met veren of de schandpaal. Foei! Zet je fiets voortaan in de stalling.

Waarom ik boos ben? Als ik die etters te pakken krijg ………………….

 

Teamsport

Voetbal is een teamsport. Je doet het niet alleen, maar met z’n elfen of eigenlijk met z’n zestienen en de trainers en de staf die horen er ook en de ouders. Met elkaar ben je het team. Als thuis geen aandacht geeft, niet stimuleert, niet faciliteert dan sta je vaak alleen en verlies je plezier. Hetzelfde geldt voor de staf; leiders die een arm om een schouder heen leggen en het team bij elkaar houden zijn goud waard. Een trainer die talent ontwikkelt, spelers laat groeien, motiveert en juist oog heeft voor de spelers die ook de nummers 12 t/m 16 dragen is een topper.

De JO15-3 ging het vorige weekend op teambuildingsweekend. Ik zag deze week filmbeelden van de teamleiders Peter Dissel, Rinze Nes en teammanager Peter Schaaff. 14 spelers genoten in de bossen van Bergen op Zoom van veel spelactiviteiten, een Helloween avond en de volgende dag een voetbalwedstrijd tegen MOC’17 en daarna nog afspoelen in het sub tropische zwembad. Geweldig toch dat dit wordt georganiseerd voor de JO15-3.  Of teambuilding werkt? Als je deze zaterdag net 8-2 wint, zeg ik; Ja, tuurlijk!

 

Algemene Leden Vergadering

Afgelopen zomer was ik bij de Haagse voetbal vereniging HDV. Houdt Dapper Vol bestond 100 jaar en vierde feest. Hoewel, op het feest waar alle 60 omliggende verenigingen van Den Haag en Westland waren uitgenodigd, waren denk ik 58 gasten en 4 bezoekende verenigingen. De betrokkenheid van genodigden, was erg mager, zeg maar zwaar tegenvallend. Een schande voor een 100 jarige jubilaris. KMD bestaat 78 jaar en ik hoop dat de belangstelling voor onze leden vergadering van onze leden voor onze club beter is. Ik ga er van uit dat de betrokkenheid en de binding bij onze vereniging groter is. Dat onze achterban het ook waardeert dat het bestuur rekenschap af wil leggen over het afgelopen jaar. We hebben ons best gedaan om een mooi programma voor u samen te stellen, waarbij uw mening wordt gevraagd met stellingen, waarbij jubilarissen worden gehuldigd en een nieuw bestuurslid wordt gekozen en waar we afscheid nemen van een bijzonder mens. Vrijdag 10 november 20.00 uur. Leden en ouders van leden mogen dit evenement niet missen! Temeer daar DJ Ipod Joop de afterparty verzorgt.

 

Trots van de club

De JO19-1 bulkt van het talent. Ik vond het fantastisch om ze te fluiten en te zien spelen met DHC. 9-3 werd het en ik zag mooie combinaties, verzorgd spel en veel doelpunten. We beschikken over een prima lichting en het is aan trainer Wim van Wilgen om deze jongens klaar te stomen voor de senioren, de selectie en misschien wel het NL Elftal. Draaf je nu niet te veel door voorzitter? Het 1e elftal als ze daar nu eens dragende spelers van worden dan hebben we het bij KMD echt voor elkaar. Ik, we zijn erg trots op deze mannen, die er gaan komen. Gaat u maar eens kijken nu ze nog puistjes hebben, onbevangen zijn, nog meneer zeggen en na afloop cola drinken. Straks zijn het onze mannen, voor de toekomst.

 

KMD 1

Ik had het nog niet meegemaakt 0-7 won ons eerste team en wat een gala voorstelling was dat bij MSV’71. Door de supporters van MSV werd Jesse de Waard vergeleken met Messi, Jessi dus en begreep niemand daar waarom KMD zo laag stond. In de bestuurskamer legde ik nog maar eens uit dat we twee keer ongelukkig hadden verloren en dat vandaag alles klopte en alles op zijn plek viel. Bla, bla, bla bobo taal om de bestuursleden niet te veel voor de kop te stoten.

Als Niels van den Berg die ene bal had gestift, was ik gek geworden van blijdschap nu vond ik het eigenlijk heel normaal omdat ik weet hoe goed onze jongens zijn. Nu tegen GDA over twee weken laten zien dat dit geen toeval was.

 

KMD Dames

Onze KMD Dames zijn de beste. Danes 1 verloor vorige week pas hun eerste wedstrijd na vier winst partijen en doodziek waren ze want ze willen kampioen worden, barsten van de ambitie en willen hogerop. Onder de bezielende leiding van Annelies Barendse is er dit seizoen iets moois gegroeid. Zaterdag as. ben ik er bij als ze tegen de Dames van SC Monster spelen, komt u ook? Aanvang 14.45 uur.

De Dames 2 stelen al jaren mijn hart, ze zijn het elftal met de meeste vrijwilligers en drinken het meeste Rosé van de hele vereniging. Het plezier spat van het elftal van Lisa de Waard en Bram Meijer af. De ambitie om te presteren is weliswaar lager, hoewel die ligt op een ander vlak. Kelly van de Wetering en Sanne hebben nu een hele dikke buik en zorgen voor het KMD nageslacht. Ook dat is teambuilding.

 

Geniet van je week.

 

 

Peter van den Berg, voorzitter SV KMD

 

IMG_0460 IMG_0460