Helden en ambassadeurs van de club

Druk baasje

“Ben jij wel eens thuis?” Mensen die ik spreek en stukjes lezen, hebben het beeld van een over ijverige voorzitter, die overal bij is en “alles” weet. Dat beeld wil ik graag nuanceren. Ik heb grote oren, stel vragen, laat me informeren over het wel en wee en vervul mijn rol met veel inzet. Volgens mijn vrouw ben ik “genoeg” aanwezig en thuis om de kwaliteit van de relatie hoog te houden en ik houd genoeg tijd over om andere leuke dingen te doen. Veel sporten en naar popconcerten gaan bijvoorbeeld. Dat maakt mij misschien wel een druk baasje. Een baasje met veel energie, die niet veel stilzit op de bank en in beweging is. Volgens het AD van afgelopen zaterdag is zitten, een hardnekkige ziekte waaraan je (eerder) doodgaat. Laat mij maar bezig zijn, is beter zo. Ook voor de relatie met mijn vrouw.

 

PR

PR is een afkorting voor Public Relations. In beter Nederlands je relatie met het publiek. Je relatie met het publiek zijn de leden, supporters en alle anderen of instellingen die iets met KMD te maken hebben. Het is zaak om een goede relatie en verbinding te onderhouden met deze stakeholders. Dat betekent dat het belangrijk is dat we vertellen over “waar KMD mee bezig is, wat ons bezig houdt en u informeren”. De website, de app, de nieuwsbrief, de posters, flyers acties etc. zijn een belangrijk middel om u goed op de hoogte houden. Er gebeurtnamelijk best wel veel bij KMD. Door de inzet van onze PR commissie; Jennifer Vlieland, Sandy Wentink, Mirjam Canten, Valerie de Rijk en Thomas van der Schoor wordt zo veel mogelijk “zichtbaar” gemaakt en naar buiten gebracht.

Maar ook de buitenwereld vindt iets van KMD. De regionale pers komt regelmatig op bezoek om verslag te doen van een wedstrijd van ons 1e elftal, de gemeente heeft een beeld bij de vereniging en ook de bezoekende verenigingen en de instanties (bijv. KNVB) waar we mee samen werken hebben een mening over onze club. Allemaal doen we ons best om KMD zo goed mogelijk neer te zetten. U doet ook aan PR voor KMD. Wij zijn namelijk allemaal ambassadeurs van de club.

 

Scheidsrechters

Vrijdag was ik “even” bij Velo om “onze” scheidsrechters een hart onder de riem te steken. Jelle Lemckert, Rene van Paassen, Danny Alblas, Koos van der Gaag en Stan van Hooft namen aldaar deel aan de KNVB scheidsrechterscursus. De laatste drie mannen zijn jeugdspelers en ik ben ongelooflijk trots dat deze nieuwe toppers hun diploma willen gaan halen. Scheidsrechters kunnen we goed gebruiken, wat heet, ze zijn hartstikke hard nodig. Bij de KNVB zijn namelijk steeds minder leidsmannen beschikbaar. Ik durf vooruit lopend op de Algemene Leden Vergadering wel de stelling te deponeren dat een goede scheidsrechter ook een goede (toekomstige) manager, leider, of voorzitter is. 

 

Humor

“Zijn er reacties op de grammofoon of jukebox binnengekomen?” vroeg Hennie van de Eijckelmij in de jeugdcommissie kamer. Vast wel Hennie, maar niet bij mij. “Misschien denken de mensen wel aan een grap?” Maar dit is serious business. Hennie wil graag “ouderwets” plaatjes draaien in de jeugdcommissie kamer. Wie kan hem helpen?

 

Heeft u uw lederhozen “Franz” of outfit “Helga” al besteld bij het Feesthuis aan de Herenstraat? Ik wel! Ik ben er dan ook bij zaterdag 4 november bij het Oktoberfest. U toch ook? Dat wordt lachen!

Zo ook de Algemene Ledenvergadering van vrijdag 10 november as. Daar worden natuurlijk serieuze zaken aangaande de vereniging behandeld, maar het is ook luchtig en interactief. Inzake bestuur kwesties wordt d.m.v. stellingen uw mening gevraagd en de huldiging van leden of installatie van nieuwe bestuursleden levert altijd mooie verhalen op. Ik reken op een volle kantine.

 

Een volle kantine

Tijdens de wedstrijd KMD - Monsters maar ook ’s ochtends bij onze jeugdwedstrijden is het een drukte van jewelste in de kantine. Wat goed dat alle horeca verhandelingen in goede banen worden geleid door onze bar- en keuken medewerkers. Niet alleen zijn bar- en keukenmedewerkers het interne visitekaartje van onze vereniging maar ook maken zij penningmeester Joost de Waard blij want de kantine inkomsten zijn een belangrijke bron van inkomsten. Dank aan de organisatie, de invulling en de uitvoerders. Helden van de club zijn het!

 

In de bestuurskamer

In de KMD bestuurskamer was het deze keer extra gezellig. Met SC Monster is er al jaren een klik en zij zijn graag geziene gasten. De scheidsrechter had het ook goed naar zijn zin want hij ging als laatste weg en het bier in de bestuurskamer was op.

Voor mij en voor Tommy Kolenbrander is het hoogtepunt het huldigen van “de pupil van de week”. Wat is het toch gaaf om deze pupil de dag van zijn leven te geven. De staf en de selectie doen dat zo goed dat ik alleen maar glimmende gezichten zie. De grote wens van Tommy is om net als zijn vader Paul Kolenbrander in KMD 1 te spelen. Hij heeft nu op 10 jarige leeftijd al sfeer kunnen proeven. Als het over 8 jaar zo ver is, Tommy, kom ik naar je kijken.

 

Fluiten en kijken

Ook de JO17-3 speelde tegen SC Monster. Met 10 tegen 11 leek het op voorhand een ongelijke strijd. Maar in de 1e helft kwam SC Monster slechts 3x voor het doel van KMD. Het beleef 0-0 bij rust. Na de thee was er meer evenwicht. KMD wist ondanks een overwicht niet te scoren, ook niet uit een strafschop. Monster wist het net, na rust, wel drie keer te vinden waarna de tien hardwerkende jongens van JO17-3 in de slotfase een mooie en verdiende eretreffer wisten te noteren. Ik heb heerlijk gerend en gefloten en ben trots op deze mannen.

Bij KMD1 tegen Monster stond ik later lekker in de wind te kijken naar een spannende wedstrijd. Het is een tijd geleden dat KMD1 0-0 speelde. Maar met een punt konden beide elftallen tevreden zijn. Het uitstekende keeperswerk van Wouter Boer en goede spel van onze mannen (lees de Monster site maar eens) biedt een prima perspectief voor de wedstrijd van volgende week wanneer er 3 punten tegen MSV ’71 zijn te halen.

Amper gezien, vanwege mijn fluitwerk, maar KMD2 boekte een geweldige overwinning op de koploper Voorschoten ’97 en wat denkt u van de JO19-2 en JO11-1? Zij scoorden beiden 11 doelpunten en gaan vast glimlachend de week in. Maak er een mooie week van!

 

 

Peter van den Berg, voorzitter SV KMD

9A1D0DAD-5D47-4570-B886-34975B5CB55D 9A1D0DAD-5D47-4570-B886-34975B5CB55D