Was het altijd maar zaterdag.

Bestuursvergadering

Afgelopen maandag hadden we onze maandelijkse bestuursvergadering. Er is altijd veel te bespreken, KMD is immers net een bedrijf. We proberen zo goed mogelijk verantwoording af te leggen over ons beleid, de beslissingen die we nemen en onze rollen en taken.

Er komt steeds meer op ons af. Of het nu om de VOG, het privacybeleid voor verenigingen, de stijgende prijzen etc. gaat, het besturen van een club vraagt om een goede organisatie. Hierbij wordt steeds meer kennis gevraagd en goedlopende processen. De nieuwe app voor het wedstrijdformulier, contracten met trainers, beveiliging van het pand, nieuwe fietsenstallingen zomaar een paar onderwerpen die langskomen. Wat het elke keer weer de moeite waard maakt, zijn de bestuursleden met wie ik in dit bestuur mag zitten. Zeer verschillende karakters, maar ieder heeft zijn rol en de wil om “het beste” voor KMD te kunnen betekenen.

 

Complimenten

Soms gaat er iets in het proces niet goed en worden er fouten gemaakt, maar er gaat ook veel wel goed. Ik vertel u regelmatig over de successen en het plezier dat we met z’n allen beleven aan de voetbalsport. We staan er goed op bij de KNVB. Dinsdag jl. verzilverde ik samen met penningmeester Joost de Waard de complimenten van de KNVB bij de afscheidswedstrijd van Arjen Robben. Woensdag bracht ik samen met TC lid Theo de Reuver een taart bij de SV Erasmus. Bedankt namens KMD dat we gebruik hebben mogen maken van jullie trainingsveld. Dankzij de prima contacten konden we snel handelen toen ons veld 4 werd gerenoveerd. En kijk eens wat voor mooi veld we nu hebben? Wat dacht je van de toeloop van sponsors? Het succesvol introduceren van enthousiaste teammanagers bij de jeugd. De prestaties van onze hoogste jeugdelftallen zitten duidelijk in de lift omdat we uitstekende jeugdtrainers en faciliteiten hebben. Zo kan ik nog wel een pagina doorgaan. Mijn boodschap is; we kunnen heel goed focus leggen op de zaken die niet goed gaan, maar vergeet niet af en toe een complimentje te geven.

 

Commissie Integriteit

Afgelopen vrijdag waren onze vertrouwenspersoon Carin Schaaff en ons bestuurslid integriteit, Marten Damen door de Gemeente Westland uitgenodigd voor het “Coming Out dag” ontbijt.

‘s Middags waren Carin en Dames 1 speelster Tanja Zwinkels in Den Haag bij het Homo Monument waar ze wethouder Marga de Goeij van de gemeente Westland support mochten geven namens KMD. Kijkt u maar naar de mooie foto’s op onze Facebooksite.

Laten we er met elkaar voor zorgen dat wij bij KMD het goede voorbeeld blijven geven. Aanvoerder Jesse de Waard van KMD1 is een voorbeeld en een waardig ambassadeur van onze club, hij droeg de afgelopen zaterdag de regenboog aanvoerdersband. Respect voor wie je bent en van welke kleur of sexe je ook bent.

 

Algemene Ledenvergadering

vrijdag 10 november as. is de Algemene Leden Vergadering die je niet mag missen. Ook dit jaar willen we de leden actief betrekken bij een aantal beleidszaken. Jullie mening telt! Met stellingen en een mooie presentatie zorgen we voor een interactieve avond. Bovendien is er altijd de huldiging van onze jubilarissen en nemen we in het bestuur afscheid van een bijzonder mens.

 

Overige activiteiten

Erg actueel is donderdag 19 oktober as. Dan bent u als KMD lid met introducee uitgenodigd bij Ravage. U ontvang op uw aankopen 15% korting!! Over de agenda trekken gesproken; Zaterdag 4 november KMD’s Oktober Fest. Ik heb de lederhose al weer besteld. U komt toch ook op deze bijzondere gezellige avond? Of Zaterdag 6 januari dan is de nieuwjaarsreceptie, op 23 februari 2018 is er een jeugddisco en op 21 april 2018 is er de 5e editie van de KMD Pub Quiz.

Regeren is vooruit zien wordt wel gezegd. Afgelopen vrijdag was ik met Hans van de Wetering en Teun Kardol en later met Iris Willemse en Lisanne Duijvesteijn bij Scrumpy Pub om de plannen voor de Pub Quiz edite van 2018 te bespreken. De ideeën vlogen in het rond. Gauw Caroline Soer voor de uitvoering erbij betrekken.

 

MO15-1

Zakelijk had ik een erg drukke en hectische week. Tel daarbij de KMD beslommeringen op, dan is het een verademing om deze zaterdag de MO15-1 te fluiten. Wel erg vroeg om 08.30 uur. Maar het was ideaal weer en de meiden hadden er zin en kwamen binnen een minuut op een 1-0 voorsprong. Dat uiteindelijk met 4-7 werd verloren, was natuurlijk jammer. Geen onvertogen woord, sportief en de meiden deden erg hun best. Later zag ik een deel weer vrolijk op KMD rondhuppelen toen de JO19-1 bezig was met hun 4-1 winst partij tegen Velo. MO15-1; Leuke meiden, fijne tijden.

 

Fijne tijden

Ik heb niet zoveel met TV en zeker niet met Goede Tijden, Slechte Tijden of elke willekeurige soap. De wedstrijd van KMD1 bij en tegen Schipluiden had het karakter van een soap. Het is goed dat ik dit stuk nu een dag later tik want gisteren zat ik meer in mijn emotie. Nu kan ik beter relativeren.

Voetbal is emotie hoor ik u zeggen. Maar soms is het geblèr en geschreeuw van de kant te gênant en ook een scheidsrechter te veel. Een kwartier voor tijd nam de scheidsrechter “even” 10 minuten adempauze omdat hij de grimmige sfeer op zijn beslissingen van beide partijen zat was. Misschien werd KMD wel benadeeld door de beslissingen van de scheidsrechter (dat vond en vindt ik ook nu nog), misschien hoeven we niet alles te pikken en natuurlijk bepaalt de scheidsrechter de grens van het toelaatbare etc.

Een scheidsrechter is ook maar een mens. Klinkt als cliché maar er zijn bij de KNVB steeds minder scheidsrechters beschikbaar en ook voor de scheidsrechter moet het “leuk” blijven. Het gebrek aan scheidsrechters, daar zijn wij de veroorzaker van. Als je naar een scheidsrechter wijst, wijzen er automatisch drie vingers naar jezelf. Kijk eens in de spiegel “Wat had jij anders of beter kunnen doen?” En vooral “de beste stuurlui staan aan wal”. Ik daag elke KMD-er, elke criticaster van scheidsrechters uit. Ga eerst zelf maar eens fluiten voordat je kritiek levert. En laten we bij KMD het goede voorbeeld blijven geven. Ik pleit voor “Fijne Tijden” voor de scheidsrechter.

 

Maak er een mooie week van!

 

 

Peter van den Berg, voorzitter SV KMD

IMG_0460 IMG_0460