Intens

Keek op de week

“Het lijkt wel een vergaderclub”, hoor je wel eens. Misschien wordt er wel veel gepraat op KMD. Kennelijk is dat nodig en valt er veel af te stemmen en te communiceren. Nederland is het polderland bij uitstek. Wij functioneren juist goed als we met elkaar in verbinding zijn.

Met al die verschillende karakters op KMD is afstemming hartstikke hard nodig om elkaar te begrijpen en met elkaar in gesprek te blijven.

De “old school” wijze van besturen waarbij op hiërarchische wijze besluiten werden genomen, past niet in deze tijd. Het is belangrijk dat de taken op de club en daarbij horende verantwoordelijkheden “laag” in de vereniging worden belegd en met veel vrijwilligers worden gedeeld. “U of jij” bent de club en we doen alle activiteiten met elkaar.  

 

Een goed gesprek

U ziet mij af en toe met een aantal leden in gesprek. KMD gaat elke week en de hele dag door of het nu om het bedankje voor de sv Erasmus gaat (we hebben 6 weken op hun velden getraind), de commissie esthetica (die plannen hebben voor de aankleding van de kantine voor Sinterklaas en de Kerst) of gebrouilleerde leden. Vertrouwen in elkaar is altijd de basis maar ook ieders betrokkenheid bij de vereniging. Dan mag er best wel eens een pittig meningsverschil zijn. Als volwassen mensen lossen we die op door met elkaar in gesprek te zijn en elkaar respect te betuigen.

 

Respect

U heeft het misschien net niet meegemaakt, maar afgelopen zaterdag was de onthulling van onze “respect” mobile borden. Voorafgaand aan de wedstrijd van KMD1 tegen Velo zag ik Marten Damen en Carin Schaaff druk met het bord sjouwen. Wethouder Peter Ouwendijk en de beide teams stonden op de foto. Het “waarom” en de aandacht voor sportieve en respectvolle omgang is een continu proces. Bewustzijn is belangrijk maar het is vooral een kwestie van “doen” en als club je voorbeeldfunctie vervullen. Met elkaar zuinig zijn op onze club en gemeenschappelijke waarden, is één van de doorslaggevende factoren in het voortbestaan van onze vereniging. Hulde aan de commissie integriteit.

 

De sponsorcommissie

Over succesvolle activiteiten van onze commissies gesproken. Afgelopen zaterdag mocht ik samen met ons bestuurslid Sponzorzaken, Jorg Morsdorf (gelukkig, hij was er weer voor enkele uren), maar liefst vijf sponsorcontracten ondertekenen. Dat daar een mooie financiële vergoeding tegenover staat die de club goed kan gebruiken, begrijpt u wel.

Dankzij VanderSchoor&partners (voor al uw verzekeringen, pensioen en hypotheek advies) hebben we mooie bedrukte koffie bekers. Dankzij GJ Personeelsdiensten (personeelsbemiddeling etc.) lopen de dames 2 er pico bello bij in hun mooie trainings outfit. Claasenscoatings (adviseurs in verf en applicatie) is al jaren mede sponsor van onze A selectie. Ravage (mode en accessoires) en Don Opleidingen (van rij tot vaarbewijs etc.) zorgen ervoor dat onze selectie en staf er met poloshirts representatief uitziet. Zelfs het bestuur kreeg nette overhemden.

Je kunt het ook overdrijven door de dienaars van de club in het mooi te steken, maar eerlijk is eerlijk de overhemden zijn erg mooi en het is de tijd dat bestuursleden herkenbaar zijn voor de leden en hun ambassadeursrol naar buiten toe zichtbaar vervullen. Hulde aan de sponsorcommissie.

Misschien heeft u de flyer al gekregen; op 19 oktober is er van 18.00 – 21.00 uur een speciale KMD-Ravage-kortingsavond. U ontvangt samen met uw introducee op vertoon van het persoonlijk toegangsbewijs 15% korting!  

 

JO15-1

Nu we toch complimenten aan het geven zijn. De JO15-1 en vooral de coach met de mooiste naam op onze club, Chester Butter de Pauw, verdienen een dikke pluim. Als scheidsrechter genoot ik van het spel van dit team in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen HVC.  Deze tegenstander was verbaal beter ontwikkeld dan voetbaltechnisch. Als scheidsrechter moest ik alle zeilen bijzetten om de wedstrijd in goede banen te leiden. Toen KMD met 10 man kwam te staan zag ik de hand van de coach, die gelijk het speelveld lang liet maken en meer op balbezit ging spelen. Een prima vondst van een winnende coach. Ook zag ik dat er weer prima talenten klaar staan. Onze jeugd heeft de toekomst.

 

In de bestuurskamer

Op zo’n zaterdag is Piet Hollaar, onze ontvangstmanager, al vroeg aanwezig. Om koffie te zetten, de bestuurskamer “netjes” te maken. De selectietrainers en staf komen graag even binnen want Piet neemt elke zaterdag gebak voor ze mee. Kortom Piet verzorgd, maar zorgt ook voor gezelligheid. Door zijn verhalen en moppen is Piet een belangrijke schakel. Al weken hoor ik dat Piet volgend seizoen al 40 jaar begeleider/vrijwilliger is en ook dat Piet al weer 25 jaar bij de gemeente Westland in dienst is. Loyaliteit en langdurige dienstverbanden, da’s toch mooi? Of zou Piet een speldje willen?

“Ster” in de bestuurskamer deze zaterdag was pupil van de week, Jan Kooy. Jan is een KMD talent en dat is misschien niet zo vreemd want Jan komt uit een sportieve KMD familie. Vader Ab speelde tot aan zijn voetbalpensioen (40 jaar) in het eerste elftal, maar belangrijker ik zag dat Jan genoot van zijn dag. Jan heeft nog één wens; met zijn favoriete KMD speler Jan Vijverberg op de foto. Komt goed Jan!

 

Komt goed

Met de prestaties van ons 1e team komt het goed. Let maar op! Want ondanks het terechte

3-5 verlies tegen Velo hebben we zoveel potentie in deze selectie dat gaat en blijft er uit komen. Zaterdagmiddag as. bij en tegen Schipluiden bijvoorbeeld.

Als ik de gezelligheid in kantine zag na afloop, dan zie je waar een kleinere club altijd in uitblinkt. Velo-ers, KMD-ers alles door elkaar = respect.

 

Intens

Ik beleef een KMD zaterdag altijd intens mooie momenten, minder mooie momenten. Ik deel ze zoveel mogelijk met u. Om 20.00 uur moest ik samen met KMD-ers Joop!, Tinus, Marten, Jop, Michiel en Laurens naar de Boerderij te Zoetermeer. Daar traden de Rival Sons op. Ik werd er erg blij van.  Fijne muziek met fijne mensen. Tot de volgende week.

 

 

Peter van den Berg, voorzitter SV KMD

 

IMG_0460 IMG_0460