De beslissing

Bril of geen bril?
Van Willem van Hanegem, oud speler van Feyenoord, was bekend dat hij dermate slecht zag en zoals hij zelf zegt “half blind” zijn wedstrijden voetbalde. Met een bril op voetballen was geen optie en contact lenzen vond hij gepriegel. Waarom ik hiermee begin? Omdat ik “aanhik “ tegen een leesbrilletje. De beslissing stel ik nog even uit. Ik kan nog makkelijk zonder (ahum).
 
Kampioen of geen kampioen?
Voor veel teams hangt er om. Kampioen of geen kampioen. De beslissende weken zijn nu in aantocht. De maand april brengt vele beslissingen. Onze JO17-1, de JO15-2, de JO11-1, de JO13-2, JO13-3, MO11-1, MO15-2 en de JO9-1 staan er allemaal goed voor. Ze kunnen allemaal kampioen worden.
Helaas verloor KMD1 deze zaterdag van Verburch. Maar alles kan, als je op jezelf blijft vertrouwen en “het geloof” vasthoudt. Het is belangrijk dat de komende wedstrijden worden gewonnen. April is D-day maand.
Is de beslissende fase spannend? Welnee, gewoon uitgaan van eigen kracht! KMD beschikt over een fantastische trainersstaf die juist hier adequaat mee weet om te gaan.
Deze week slaagden Edwin Canten, Wim van Wilgen en Jeremy van der Stap voor hun oefenmeester trainer C-diploma. Zij zijn de kampioenen binnen de eigen kweek van ons trainersgilde. Gefeliciteerd mannen!
 
Penalty of geen penalty?
Deze keer was ik scheidsrechter bij de wedstrijd van JO13-1 tegen Die Haghe. Als scheidsrechter probeer ik zoveel mogelijk te laten voetballen en zo min mogelijk te fluiten. Optreden doe ik als het niet anders kan en als het respect ver te zoeken is. Je hebt af en toe van die ballen die net wel of niet uit zijn of buitenspel of een speler net wel of niet geraakt en dan moet je beslissen. Wel of geen penalty? In mijn ogen, twee minuten voor tijd, een glaszuivere waardoor KMD met 2-1 won. Het was genieten in en buiten het veld door het prima spel en het was een echte wedstrijd. Ik ben trots op dit elftal dat mede door een niet aflatende inzet verdiend de 3 punten in Wateringen hield.
 
Hybride (Gras Master) of kunstgras?
Het bestuur heeft deze week een brief naar de gemeente Westland verstuurd over de staat van ons veld 4. Hierin hebben we aangegeven dat “de pilot” van het Gras Master veld wat ons betreft is mislukt. Er wordt in het Westland bij de voetbalverenigingen juist geïnvesteerd in kunstgras om de jeugd volop te kunnen laten spelen. Ons Gras Master veld is dit jaar al 20 keer afgekeurd geweest en dan hebben we nog niet eens een nat seizoen gehad! Het is geen doen om met 6 teams op één wel bespeelbaar kunstgrasveld te trainen. Aan de gemeente hebben we gevraagd of ze in onze vereniging wil investeren met een extra kunstgras veld.
Zeker nu we op 1 april as. de nieuwe kleedkamers gaan openen en de Burgemeester of de Wethouder aanwezig is voor de festiviteiten kan hij met eigen ogen zien dat dit veld geen visitekaartje is voor onze club. Wij hopen dat deze grote ergernis en blessure veroorzaker bij onze leden met een gunstige beslissing van de gemeente tot iets moois leidt. In 2018 wel te verstaan.
Die zaterdag wordt het beslist mooi weer, dat kan ook niet anders met de aanwezigheid van Piet Paulusma en SBS6. Ga alvast maar oefenen op de afsluiting van Piet’s weerbericht.
Oet Moan!
 
Stoppen of doorgaan? (1)
U kent natuurlijk allemaal Harry Meijers. Harry is al ruim 28 jaar onze kantine beheerder. Het voert te ver om aan te geven wat Harry allemaal doet voor onze vereniging. Maar ons lid van verdienste opent o.a. elke dag op ons sportpark, de kantine, zorgt voor de limonade voor de kinderen en doet de inkopen voor de kantine. Harry is niet meer weg te denken bij onze vereniging. Of toch wel? Harry heeft laten doorschemeren dat hij toe is aan rust en wil graag meer vakanties doorbrengen met Betty Meijers, zijn moeder. Dat gunnen we Harry uiteraard, maar kunnen we zonder Harry? Kunnen we Harry niet toch over de streep trekken?
Met penningmeester Joost de Waard heb ik er deze week “alles” aangedaan om Harry niet die cruise met zijn moeder te laten maken, maar Harry is vastbesloten. De beslissing is door hem gemaakt om na het seizoen 2018 te stoppen en dan net zeker als we een extra kunstgrasveld krijgen Harry! Het laatste redmiddel is een ludieke actie vanuit het hart. “Trek Harry over de streep”. Wie gaat er een handtekeningenactie opzetten?
 
Wel of geen vrijwilliger?
Ik heb er de afgelopen weken al zoveel over geschreven, dat ga ik hier vandaag niet nog eens doen? Of toch wel? Uw footprint op de voetbalclub? U geeft uw maatschappelijke bijdrage toch ook door? Ik hoop dat te doen met o.a. met de aankomende bestuurstalenten Dide van Adrichem, Luuk Willemsen, Marten Damen en met U. U blijft toch niet alleen langs de zijlijn staan?
Op de aanmelddag van 8 april as. start onze campagne “wie wordt de nieuwe Jan?” Of had dat nu “de nieuwe Harry” moeten zijn? Afijn, meld je aan en kom ook bij de mooiste club van het Westland.
 
Stoppen of doorgaan? (2)
Als veteraan heb je het soms moeilijk. Fysiek dan. Met mijn beste vriendjes Joopie van Zanten, Marco Schregardus en Tinus “positivo” van der Schoor, voetbal ik al vanaf de kleuterschool en nu 50 jaar later zie je elkaar nog steeds elke zaterdag op KMD. Dat moet vooral zo blijven. Af en toe doe ik nog eens mee met de Veteranen of wel het “Vet Cool” elftal. Meestal fluit ik een wedstrijd van de jeugd omdat ik in de middag, als Vet Cool speelt, bij KMD1 ben. Tinus is de hulpleider van het elftal, draagt de waterzak en zit met zijn vriendje Tuinenbreijer als een Waldorf en Stanford van de Muppets, in de dug out alles te becommentariëren, mooi toch? Joop heeft af en toe last van “een spiertje” en is dit weekend 3 dagen aan het swingen bij de band Marillion en Marco? Marco moet helaas stoppen met voetballen vanwege knieproblemen, kan alleen nog maar rechtuit lopen maar gaat na zijn herstel gewoon door als scheidsrechter bij onze club. Klasse Marco! Stoppen is bij de Veteranen geen optie.
Brengt me op het idee? Is “walking voetbal” iets voor onze club? Met afgehaakte Veteranen toch bezig zijn? Met je tas op de fiets naar de voetbal, met je vriendjes of vriendinnetjes voetballen is het mooiste dat er is.
 
Ik zie u graag volgende week.
 
 
Peter van den Berg, voorzitter SV KMD

 

IMG_0460 IMG_0460