Join the Club

Een voetbalclub is net een bedrijf. Ook als het seizoen is afgelopen wordt er, in de vakantieperiode, hard gewerkt aan de organisatie of aan het clubgebouw. Zo heeft de onderhoudsploeg weer menige zaterdag wonderen verricht en is het nodige onderhoud gepleegd en het gebouw weer geverfd. Aad en Aad hebben er voor gezorgd dat “alles” er weer netjes uitziet en is er door de Jeugdcommissie en het secretariaat veel gedaan om de kleding, de spelerspassen en alle elftallen in orde te maken. 

De gemeente is druk geweest met veld 4 en het ziet er naar uit dat we de goede kant op gaan en veld 4 “klaar is” om te bespelen. 

 

Op 19 september as. speelt ons eerste de Westlandse derby tegen Lyra dan plannen we weer een “Blijven Hangen”. Tijd om goede afspraken te maken met de feest en de barcommissie. Trouwens de barcommissie is  lekker bezig. Maandag as. vindt de eerste bijeenkomst plaats voor de vrijwilligers die weer in de keuken en bar er voor zorgen dat we kunnen drinken en eten. 

 

Voor het bestuur ligt er een grote uitdaging om het beleidsplan 2015-2020 uit te gaan voeren en geschikte medebestuurders en commissieleden te vinden. Er zijn o.a. openstaande vacatures voor een bestuurslid Technische Zaken, een bestuurslid Integriteit (Normen en Waarden) en een vrijwilligerscoördinator. Ik weet dat de barcommissie voor soepel lopende bar en keukendiensten ook altijd op zoek is naar enthousiaste vrijwilligers. Het zou mooi zijn om te participeren in onze mooie club. Dus als je wordt gevraagd ………….. Join the club. 

 

De afgelopen weken zijn de trainers al weer vol op aan het trainen en het plezier spat er van af. Ik zie gemotiveerde jongens/meisjes en dames en heren, die weer staan te popelen om te beginnen met de competitie. 5 september begint voor alle elftallen de competitie weer en de nieuwe leden te begroeten. Bij de jeugd de nieuwe mini’s, de F, de dames van 7x7, KMD 9 en een extra zaalteam bij de heren. We zijn weer gegroeid. Mooi toch? Voor je het weet zijn alle velden al weer “vol” om te bespelen en hebben we een KMD 10 etc. Dan is het wel zaak dat we als één grote familie met elkaar blijven  omgaan en de jeugd weten te behouden voor de vereniging. Aan de Technische staf en de leiders de taak om iedereen enthousiast bij de club te betrekken en het goede voorbeeld te geven.

 

Dat doet zeker selectiespeler en D1 trainer Jeremy van der Stap want Jeremy is zijn eigen voetbalschool begonnen. Op de woensdagmiddag zit hij al helemaal vol en wordt op het KMD complex extra training gegeven. Wij zijn erg trots op het initiatief en ik zie een mooie toekomst voor Jeremy. Kijkt u maar eens op de website http://voetbalschoolstapvoorstap.nl/

 

In de kantine is het altijd gezellig maar in de bestuurskamer gaan we er ook weer een feestje van maken. Natuurlijk is er weer “de Pupil van de Week” en we gaan ook leuke dingen doen met “de sponsor van de week” want vergeet niet dat deze sympathisanten veel geld in het laatje brengen. Sportsponsoring wordt steeds belangrijker om de financiële basis op orde te houden. Gelukkig hebben we een fantastische sponsorcommissie die ondernemende leden en de Wateringse& Westlandse middenstand enthousiast maakt voor onze club. We starten in het najaar in ieder geval weer met de AH voetbalplaatjes actie waarbij alle KMD spelers op de foto gaan en zo meteen misschien wel zijn of haar plaatje kunnen ruilen …….. Join the Club.

 

Ambities en plannen genoeg. Nu nog waarmaken en uitvoeren. Met z’n allen moet het lukken. Ik heb er alle vertrouwen in dat het seizoen 2015/2016 weer een mooie editie gaat worden. 

 

Wordt vervolgd.

 

 

Peter van den Berg, voorzitter SV KMD.

image image