Een "bom vol" bedrijf?

Een “bom vol” bedrijf?

 

Ik vraag me ineens af waar de uitdrukking “bom vol” vandaan komt. Ik denk dat je voor een zware explosie zo veel mogelijk kruit in de bom stopte. Welnu, de afgelopen zaterdag was het “bom vol” op ons sportpark en in onze kantine was het oergezellig.  Voor de vereniging was het een top dag en penningmeester Willem van den Berg zal tevreden zijn over de revenuen van zo’n mooie dag. 

KMD lijkt soms net een bedrijf als je naar de geldstromen kijkt. Het grote verschil is dat deze dag mede mogelijk wordt gemaakt door de vele vrijwilligers. We hebben bijna 200 vrijwilligers op 650 spelende leden.  

Het is belangrijk dat we deze mensen blijven waarderen en aandacht geven. Het blijft mensen werk, die ook vooral een leuke dag willen hebben en daar moeten we met z’n allen voor zorgen.

De bar en keuken draaide afgelopen zaterdag op volle sterkteen als Harrie Meijers dan rond 21.00 uur kan afsluiten, is het mooi geweest.

 

Over geldstromen en Harrie gesproken, afgelopen dinsdag zijn twee jeugdige delinquenten door Harrie en Daan van Rossumovergedragen aan de politie. Zij probeerden met een vals briefje te betalen, maar werden in de kraag gevat. We zijn immers net een bedrijf en hebben direct gehandeld door detectie apparatuur aan te schaffen. En deze werkte! Hulde voor de oplettendheid en het kordate optreden. 

 

Naast de kantine opbrengsten en de contributie, is de sponsoring een onmisbaar element in onze begroting. Donderdag jl. kwam de sponsorcommissie bijeen. Zo hebben we een nieuwe sponsor in 

“Le Cacao “. Zij verzorgen een lekkere attentie voor de scheidsrechter van ons eerste. Na afloop van de wedstrijd kon, onze ontvangstmanager, Piet Hollaar ,deze dan ook overhandigen in een bomvolle bestuurskamer, waar oud voorzitter en oud sponsor Leo Alblas onze “erelid in het zonnetje” was en Fernando van der Gaag de pupil van de week. Liefde en aandacht daar draait het om in het leven.

 

De Dames 1 was afgekeurd omdat de weersomstandigheden,in Amsterdam bij Wartburgia, genadeloos hadden toegeslagen. Behalve het voetballen ging ook het dagje shoppen op de PC Hooftsraat niet door. De heren van KMD 2 zaten gelukkig in Rotterdam bij Maense ver weg van “de koopgoot” zodat wij om 09.00 uur al in de bus zaten. Mede mogelijk gemaakt door de Kwibus. Na een moeizame 1e helft en een 0-1 ruststand, werd in de rust door trainer/coach Ed Canten de juiste snaar geraakt en wonnen onze jongens met 0-6. In de kantine van Maense wordt het volgens mij nooit “bom vol” ook niet toen de regen en hagel met bakken uit de lucht kwam vallen.

Bij zo’n bezoek merk je pas hoe blij wij moeten zijn met wat we met elkaar hebben. De spelers van bezoekende verenigingen, zoals van Houtwijk, blijven  niet voor niets tot laat plakken in onze kantine.

 

Op donderdag is de gezelligheid ook “vaste prik” op de Clubavond, maar ook een mooie gelegenheid om onze club te laten zien en samen met jeugdvoorzitter Jaco van der Tang een gesprek te voeren met onze verenigingsadviseur Louisse Vonk van de KNVB. De KNVB is immers een belangrijke partner en kan ons op vele zaken de weg wijzen.  Als Ruurd Fidderdan om 01.00 uur de lichten uit doet, is het al weer vrijdag en dan begint om 19.00 uur de scheidsrechterscursus van de KNVB weer en  is het mooi om te zien dat John Koestal, Freek Eerens en Jop van Adrichem opgeleid worden tot “nieuwe” scheidsrechters van onze club of misschien we de KNVB. We mogen dan soms wel net een bedrijf zijn, maar blijven een club waar het  sportief bezig zijn en de gezelligheid hand in hand gaan. 

 

Over hand in hand gesproken; zo wint Rotterdam het deze week van Amsterdam en is er weer een week “snel” voorbijgegaan. Geniet van de week, wij hebben dinsdag as. weer een mooi samenzijn in de bestuurskamer.

 

 

Peter van den Berg, voorzitter SV KMD.

image image